Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to w końcu moje CAL200 + świetliki :

http://img90.imageshack.us/img90/7088/drzwi.th.jpg

to mój faworyt, niestety u nas nie ma miejsca na doświetla i musieliśmy je wkomponowaćw drzwi....efekt juz nie ten :roll:

ale mam nadzieję, że nie bedzie najgorzej

A my mamy takie - Urzędowski, model DZ419, dębowe. Wyglądają bardzo solidnie. Tu jeszcze przed montażem klamki :)

GosiaIAdam, Wasze drzwi wyglądają tak.. masywnie. Jaki to rozmiar? Bo mam wrażenie że jakiś większy niż typowe 100cm - albo ta fotka jest tak zrobiona..

Bardzo ładne zestawienie:) U mnie najprawdopodobniej będa takie same drzwi ( jak na razie to faworyt) i w tych samych miejscach znajdą się doświetlenia, stąd moje pytanie: jaki jest wymiar drzwi i doświetleń? Z góry dziekuje za odpowiedź:)

Bardzo ładne zestawienie:) U mnie najprawdopodobniej będa takie same drzwi ( jak na razie to faworyt) i w tych samych miejscach znajdą się doświetlenia, stąd moje pytanie: jaki jest wymiar drzwi i doświetleń? Z góry dziekuje za odpowiedź:)

drzwi standardowo "90" czyli z ramą 100cm + świetlik 40cm (140x240) , górny ma tylko 30cm , miałem otwór w murze na 180cm i musiałem zamurować , teraz po montażu widzę że mogłem się jednak szarpnąć na drugi świetlik z lewej strony :cry: , cena takiego świetlika to tylko 1k zł

Naswietla z dwóch stron to juz najwyzsza klasa.. i przy otworze na 180cm brałbym w ciemno :D

Ale teraz to juz troche za pozno na zmiane...

a 160cm szerokości nie będzie za mało bo ja się ciągle zastanawiam.

chciałabym takie i czy da się je zrobić na profilu pcv???

http://img136.imageshack.us/img136/2897/rodenberg82f3dbd18a.jpg

MonikaC,

na 160 powinno się udać bez problemu, nawet przy drzwiach "90".

Tzn. zawsze sie je da zrobić, tylko czasem szyby w doświetlach wychodzą zbyt smukłe (i za długie - przez co są narażone na pęknięcia) - wówczas można zrobić węższe skrzydło wejściowe.

A Twój wymarzony wzór? Jak już masz wybranego producenta okien to poproś go o takie drzwi. Wypelnienie (czyli wzór) może kupić prawie każdy.

MonikaC,

na 160 powinno się udać bez problemu, nawet przy drzwiach "90".

Tzn. zawsze sie je da zrobić, tylko czasem szyby w doświetlach wychodzą zbyt smukłe (i za długie - przez co są narażone na pęknięcia) - wówczas można zrobić węższe skrzydło wejściowe.

A Twój wymarzony wzór? Jak już masz wybranego producenta okien to poproś go o takie drzwi. Wypelnienie (czyli wzór) może kupić prawie każdy.

Dzięki serdeczne zaodpowiedź :)

Kto marzy o tych drzwiach to podpowiem , że są w promcji teraz w obi :wink: . Sprawdziłam , produkuje je firma cal w katalogu droższe , znalazłam i zakupiłam w zeszłym tygodniu ,a wczoraj dorwalam ulotkę i jestem do tyłu o 600 zeta :evil: :evil:

nie żałuj - te z Obi sa inaczej wykonane-spójrz na frezy :D