Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pikne są ;) możesz zdradzic wiecej szczegółów ? mnie sie nie spieszy, mogę poczekać i długo :D

jamaju, (witam sąsiada ;) ) dakota, tez piękne !

Queene, dopiero teraz zauważyłam, że zainteresowały Cię moje drzwi .. a juz się martwiłam, że nikt nie podziela mojego zachwytu :-))) Drzwi są zrobione z drewna mahoniowego i barwione pod kolor stolarki okiennej (cos w stylu złotego dębu), zresztą okna robił ten sam stolarz z okolic Opola. Jakie szczegóły Cię interesują ?

Queene, dopiero teraz zauważyłam, że zainteresowały Cię moje drzwi .. a juz się martwiłam, że nikt nie podziela mojego zachwytu :-))) Drzwi są zrobione z drewna mahoniowego i barwione pod kolor stolarki okiennej (cos w stylu złotego dębu), zresztą okna robił ten sam stolarz z okolic Opola. Jakie szczegóły Cię interesują ?

szukam takich tylko doświetle boczne musi miec max 25 cm, mozesz podac cene tych drzwi ? widze ze tutaj otwarcie pisze sie ceny ;) myslisz ze mogłabym zamówic drzwi pod swoje wymiary ?

Heeejoo,

Kłaniam się pięknie.

Na razie nie mogę pochwalić się swoimi. Przyjemnie się oglądało Wasze.

Mam pytanko: jak sądzicie, czy gdy drzwi otwierają się do wnętrza, to źle? Tak mi powiedzieli fachmany od wylewek. I jestem trochę przestraszona, bo drzwi już czekają (w magazynie Dierre) na montaż. Osobiście uważam, że do domu się wchodzi, a więc drzwi skrzydłem idą do wewnątrz (zawiasy wewnątrz). Co innego z wchodzeniem do kotłowni, czy łazienki. Tak też miałam w projekcie, i o ile "czepiałam" się różnych szczegółów, to to (drzwi zewnętrzne do wewnątrz) uznałam za prawidłowe. A jak Wy uważacie? Czy mogą być jakieś kłopoty, co sugerowali wylewkarze?

(Jak mi zamontują , to oczywiście Wam pokażę)

Heeejoo,

Kłaniam się pięknie.

Na razie nie mogę pochwalić się swoimi. Przyjemnie się oglądało Wasze.

Mam pytanko: jak sądzicie, czy gdy drzwi otwierają się do wnętrza, to źle? Tak mi powiedzieli fachmany od wylewek. I jestem trochę przestraszona, bo drzwi już czekają (w magazynie Dierre) na montaż. Osobiście uważam, że do domu się wchodzi, a więc drzwi skrzydłem idą do wewnątrz (zawiasy wewnątrz). Co innego z wchodzeniem do kotłowni, czy łazienki. Tak też miałam w projekcie, i o ile "czepiałam" się różnych szczegółów, to to (drzwi zewnętrzne do wewnątrz) uznałam za prawidłowe. A jak Wy uważacie? Czy mogą być jakieś kłopoty, co sugerowali wylewkarze?

(Jak mi zamontują , to oczywiście Wam pokażę)

nie spotkałam domu z drzwiami otwieranymi na zewnątrz

No właśnie zorrinka takie ma.

(Ponawiam pytane z wcześniejszego postu.)

nas nikt nie informował o przeciwskazaniach.

i nie wiem jakiego typu mogłyby one być :)

u nas tak jest wygodniej i nie zajmują miejsca w wiatrołapie.

jak dla mnie to zależy to tylko i wyłącznie od ciebie i ile masz miejsca

(chociaż nie jestem fachowcem)

u nas sprawdziły się w 100%. więc polecam.

Witam.

Stoje przed wyborem drzwi wejściowych, czy ktoś z Was zetknął się z drzwiami z włókna szklanego firmy Vikking? http://www.vikking.eu/vikking.php?action=menu&id=83

Oglądaliśmy ich wystawkę w sieci drzwi się nam spodobały, zwłaszcza to, że sa niewymagające i podobno "niezniszczalne" .

Czy ktoś już je może użytkuje?

barto307cc, super są te drzwi, my też będziemy takie mieć, tylko białe. Mam pytanie, czy te są z tej tańszej serii "ThermoPro"?? Jeśli tak, to mam pytanie, czy zamawiałaś je w tym roku i w jakiej cenie?? Bo wiem, że one były za niecałe 4000 w zeszłym roku, niby w promocji i ta promocja miała się kończyć pod koniec grudnia 2009...

I jeszcze pytanie o pochwyt. Czy jest wygodnie korzystać z niego, bo jest położony blisko zamka i czy wygodnie się te drzwi otwiera??

Z góry dzięki za odpowiedź (może być na priva)!

barto307cc, super są te drzwi, my też będziemy takie mieć, tylko białe. Mam pytanie, czy te są z tej tańszej serii "ThermoPro"?? Jeśli tak, to mam pytanie, czy zamawiałaś je w tym roku i w jakiej cenie?? Bo wiem, że one były za niecałe 4000 w zeszłym roku, niby w promocji i ta promocja miała się kończyć pod koniec grudnia 2009...

I jeszcze pytanie o pochwyt. Czy jest wygodnie korzystać z niego, bo jest położony blisko zamka i czy wygodnie się te drzwi otwiera??

Z góry dzięki za odpowiedź (może być na priva)!

Drzwi zamawiałam w grudniu 2009 właśnie z tej promocji,płaciłam 3990zł.Dopłacałam za zaczep jeszcze 200zł,który umożliwia otwieranie z zewnątrz bez klucza.Bo w standardzie go nie ma,a jak wyjdziesz na chwile np na ogród i Ci się zamkną drzwi to bez klucza ich nie otworzysz.

A zamek nie jest tak bardzo blisko pochwytu,może tak wyszło na zdjęciu,ale swobodnie można wkładać klucz.

Pochwyt jest bardzo wygodny ;),choć otwierałam te drzwi parę razy narazie ;)).