Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Liwko napisał:

Co do naświetla zamiast górnego kasetonu to jest to niestety wymóg konstrukcyjny. Chodzi o to że drzwi są naprawdę duże a drewno nie jest na tyle sztywne by skrzydło było wsparte tylko do bocznych listew.

Co do klamki to dwa lata temu była taka pod ręką i została do dzisiaj:D Nie ma to jak prowizorka, jest wieczna:D

Hmmm... Kaseton z drewna nie jest elementem konstrukcyjnym. Wg mnie nie miałoby to żadnego znaczenia. Tak jak to przekonstruowałem byłoby OK.

Ale spoko. Z kasetonem też jest OK. Są po prostu inne, niepowtarzalne. :)

• 2 weeks później...

Witajcie,

Obserwujemy ten wątek od jakiegoś czasu, no i nadchodzi dla nas pora na drzwi zewnętrzne. Niestety jeszcze "się robią" u miejscowego stolarza, więc na razie pokażemy jedynie nasz projekt (zrobiony 100% handmande w excelu :) ). Za to dzisiaj wreszcie przyszły długo oczekiwane klamka i kołatka. Ręcznie kute, cudownie ciężkie (mam nadzieję, że drzwi to wytrzymają ;)).

Drzwi będą oczywiście drewniane, o grubości 7 cm, białe, z obustronną dolną bortą ze stali satynowanej, osadzone na ramie, z frezami (jakby były zrobione z desek).

drzwi 1.jpg

nasza klamka.jpg

nasza kołatka.jpg

Tak, ja widziałem zdjęcie tych drzwi w temacie "szczyt kiczu" ale zasadność umieszczania tam fotek to zupełnie inny temat...

Poza tym to chyba są drzwi na osiedlu w "Stara Iwiczna" czy jakoś tak ;)

Edytowane przez finlandia

• 2 weeks później...