Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

misiowa napisała:

A mi się marzą takie, w starym stylu. Znalazłam gdzieś w internecie, nie wiem gdzie , zapisałam tylko zdjęcie. Aktualnie wycenia mi je stolarz, już sie boję...

Mnóstwo tego typu drzwi widziałam w starych domach na Dolnym Śląsku, choć najczęściej były szersze i dwuskrzydłowe.

Sylwia

http://img405.imageshack.us/img405/7521/drzwizewnetrzne1ut2.jpg

te drzwi są super.

Gdzie je można kupić?

Dowiedziałaś się może czegoś?

Daj znać.

Zamówiłam drzwi u stolarza - robią się. Będą zrobione pod koniec września, ale wstawimy je pewnie dopiero w październiku - muszą nam wymurować cegły na elewacji bo ościeżnica obejmuje cały nasz grubaśny mur trójwarstwowy. Mam nadzieję, że efekt będzie przyzwoity.

A te drzwi od Kowalskich bardzo ciekawe, tylko cena też może być ciekawa...

B. ładne drzrwi. Ile kosztuja?

Te drzwi powyżej są od Kowalskich model zw 132 :wink:

My mamy drzwi robione na wzór stobrawy z tą metaloplastyką (musimy ją ale sami zamówić) :D u znajomego stolarza :D całe dębowe piękne - wybaczcie za jakość zdjęcia - na tą chwilę prezentują się tak:

http://images21.fotosik.pl/415/0b9919c9ce305d62.jpg

misiowa napisała:

A mi się marzą takie, w starym stylu. Znalazłam gdzieś w internecie, nie wiem gdzie , zapisałam tylko zdjęcie. Aktualnie wycenia mi je stolarz, już sie boję...

Mnóstwo tego typu drzwi widziałam w starych domach na Dolnym Śląsku, choć najczęściej były szersze i dwuskrzydłowe.

Sylwia

http://img405.imageshack.us/img405/7521/drzwizewnetrzne1ut2.jpg

te drzwi są super.

Gdzie je można kupić?

Dowiedziałaś się może czegoś?

Daj znać.

Zamówiłam drzwi u stolarza - robią się. Będą zrobione pod koniec września, ale wstawimy je pewnie dopiero w październiku - muszą nam wymurować cegły na elewacji bo ościeżnica obejmuje cały nasz grubaśny mur trójwarstwowy. Mam nadzieję, że efekt będzie przyzwoity.

A te drzwi od Kowalskich bardzo ciekawe, tylko cena też może być ciekawa...

B. ładne drzrwi. Ile kosztuja?

4500, z montażem, klamką, zamkami - robione u stolarza. Jeszcze ich nie widziałam... Mam nadzieję, że będą ładne...

witam- piękne drzwi.....tez takie chcę mieć :D, gdzie można takie drzwi kupić i ile kosztują.....pozdrawiam sara_78

Sara drzwi są Urzędowskiego. Ja po negocjacjach zapłaciłam 4tyś- drewno meranti- szyba P-4 i też myslę, że są śliczne :wink:

witam- piękne drzwi.....tez takie chcę mieć :D, gdzie można takie drzwi kupić i ile kosztują.....pozdrawiam sara_78

Sara drzwi są Urzędowskiego. Ja po negocjacjach zapłaciłam 4tyś- drewno meranti- szyba P-4 i też myslę, że są śliczne :wink:

Bbbbuuuuu :( a ja za takie po negocjacjach zapłaciłam 6 tys. :x

Na cenę miała wpływ niestandardowa wys. otworu drzwiowego, czyli + 30 % ceny skrzydła. No i inne dodatki typu klamka, zawiasy, dodatkowy zamek, osłonki na zawiasy itp.

• 4 weeks później...

To ja też się pochwalę. Moje wyglądają tak:

Zdjęcie od środka, bo od zewnątrz zaklejone z powodu ocieplenia.

Wykonanie - stolarz z okolicznej wioski dał 10 lat gwarancji. Sosna na miniwczepy + okleina grubości 13mm + w środek styropian 2 cm. Masywne i na żywca wyglądają suuuper :)

Główne wejściowe:

http://www.prz.edu.pl/~bjdebska/foty/drzwi01.jpg