Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja stoję przed wyborem i się nie mogę zdecydować. Piszcie które Wam się podobają bardziej:)

Poniżej zdjęcia rozważanych drzwi i elewacja frontowa

mnie sie bardzo podobaja te z fotki nr2.

ile takie dzwi kosztują? i z czego są wykonane?

a projekt domu pochodzi z Archipelagu? taki charakterystyczny kształt komina

Tylko, że wykonawca - tak na oko) jakoś przykłada się do drzwi, szyb itp, ale akcesoria... pożałowania godne. Klamki do drzwi wewnętrznych za 50 zł, wkładki pewnie też. Taki rodzaj klamiki powinien byc zakazany w drzwiach (rodzaj - czyli klamka do wewnątrz, bo co z tego że jest dobrej marki jak jest do czego innego przeznaczona)

Drzwi naszego projektu już fizycznie są gotowe, ale jeszcze nie skończone (brakuje borty ze stali szczotkowanej i kołatki, oraz detali po stronie wewnętrznej). Są dość ciężkie, bo samo skrzydło ma 8 cm, ale wyszły lepiej niż na naszym projekcie (chyba zmienimy zawody ;).

Na razie jeszcze czekają u stolarza, montujemy od razu po wylewkach.

drzwi.jpg

Bardzo ładne, proste drzwi! Gratuluję pomysłu. Zrezygnowaliście ze stali na dole?

Poproszę o namiary na wykonawcę :)

Edytowane przez Basia_KRK

Może to głupie pytanie, ale czy jest jakaś reguła odnośnie otwierania drzwi wejściowych? powinny otwierać się do środka domu czy mogą na zewnątrz?

Jak stanęłam wczoraj w naszym przyszłym wiatrołapie, to stwierdziłam, że jest strasznie mały i gdy będzie szafa przesuwna, to po otwarciu drzwi (do środka) chyba nie będzie szans żeby się rozebrać :rolleyes:

http://img204.imageshack.us/img204/3936/3d2009097kopia.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/1649/parter20091005.jpg

koza....mnie sie jedyneczka bardziej podoba, ta 2. już przesadzona jest ;)

a co do otwierania - juz wątek poruszany na forum - zostałam prawie zrugana jak powiedziałam ze wg mnie moga byc otwierane tylko do środka :) a ja nie wyobrażam sobie inaczej...poza tym często zawiasy widac jak sie otwieraja na zewnatrz a to juz totalnie niefajnie wygląda....i chyba jest mniej bezpieczne

ale....każdy ma jak lubi...ja na pewno do środka :)

mnie sie bardzo podobaja te z fotki nr2.

ile takie dzwi kosztują? i z czego są wykonane?

a projekt domu pochodzi z Archipelagu? taki charakterystyczny kształt komina

No niestety koszt jest nie mały. Drewno lite - dąb wycenili mi na 8000,00 zł netto!!!

A projekt jest faktycznie z archipelagu - dobre oko masz :)

Basia_KRK jezeli posiadasz ogrodzenie przed domem, znaczy, listonosz lub niezapowiedziani goscie dzwonią do bramki, a nie bezposrednio do drzwi domu; to jak najbardziej drzwi na zewnątrz (przeciez o Twoj komfort tu chodzi przede wszystkim!), jezeli "obcy" bezposrednio dzwonią do drzwi w domu...moze byc klopot przy otwieraniu-wiem, z autopsji-teraz jeszcze mieszkam w bloku, mam jako jedyna na klatce drzwi otwierane na zewnatrz i jest to troche klopotliwe, gdy np. schodzi sąsiad po schodach, a ja nagle otwieram drzwi;) ale nie jest tak zle-jeszcze nie "udalo" mi sie uszkodzic nikogo, delikatnie otwieram i juz! do tego NAPRAWDE mozna sie przyzwyczaic!

Bardzo ładne, proste drzwi! Gratuluję pomysłu. Zrezygnowaliście ze stali na dole?

Poproszę o namiary na wykonawcę :)

Witam,

Cieszymy się, że się podobają :) Nie zrezygnowaliśmy ze stali, będzie i ona (obustronnie) i kołatka, to tylko moja wrodzona niecierpliwość kazała mi przedwcześnie umieścić zdjęcie na forum :) Może dzisiaj uda mi się podjechać do stolarza i je zobaczyć w pełnej okazałości :) Niestety jeszcze nie mamy wylewek, dlatego nie są zamontowane. Namiary na stolarza wysyłam na priv. Pozdrawiam!

No niestety koszt jest nie mały. Drewno lite - dąb wycenili mi na 8000,00 zł netto!!!

A projekt jest faktycznie z archipelagu - dobre oko masz :)

Sorry że ja tak monotematycznie: 8 tys. to jest całkiem dużo jak na drzwi, więc wypadałoby by dołożyć jeszcze 100-200zł i kupić do nich solidną klamkę. ;)

• 4 weeks później...