Liwko 06.05.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 A ja stoję przed wyborem i się nie mogę zdecydować. Piszcie które Wam się podobają bardziej:) Pokaż front domu to ci odpowiem które będą lepiej pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 06.05.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Właśnie dołączyłam zdjęcie do poprzedniej wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Właśnie dołączyłam zdjęcie do poprzedniej wiadomości a okna są w jakim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 06.05.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 a okna są w jakim kolorze? złoty dąb ale drzwi i tak będą robione na zamówienie więc kolor mi dopasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 A ja stoję przed wyborem i się nie mogę zdecydować. Piszcie które Wam się podobają bardziej:) Poniżej zdjęcia rozważanych drzwi i elewacja frontowa mnie sie bardzo podobaja te z fotki nr2. ile takie dzwi kosztują? i z czego są wykonane? a projekt domu pochodzi z Archipelagu? taki charakterystyczny kształt komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.05.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Tylko, że wykonawca - tak na oko) jakoś przykłada się do drzwi, szyb itp, ale akcesoria... pożałowania godne. Klamki do drzwi wewnętrznych za 50 zł, wkładki pewnie też. Taki rodzaj klamiki powinien byc zakazany w drzwiach (rodzaj - czyli klamka do wewnątrz, bo co z tego że jest dobrej marki jak jest do czego innego przeznaczona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 nr 2. Te pierwsze bardziej do jakiegoś lokalu by pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.05.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Drzwi naszego projektu już fizycznie są gotowe, ale jeszcze nie skończone (brakuje borty ze stali szczotkowanej i kołatki, oraz detali po stronie wewnętrznej). Są dość ciężkie, bo samo skrzydło ma 8 cm, ale wyszły lepiej niż na naszym projekcie (chyba zmienimy zawody . Na razie jeszcze czekają u stolarza, montujemy od razu po wylewkach. Bardzo ładne, proste drzwi! Gratuluję pomysłu. Zrezygnowaliście ze stali na dole? Poproszę o namiary na wykonawcę Edytowane 6 Maja 2011 przez Basia_KRK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.05.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Może to głupie pytanie, ale czy jest jakaś reguła odnośnie otwierania drzwi wejściowych? powinny otwierać się do środka domu czy mogą na zewnątrz? Jak stanęłam wczoraj w naszym przyszłym wiatrołapie, to stwierdziłam, że jest strasznie mały i gdy będzie szafa przesuwna, to po otwarciu drzwi (do środka) chyba nie będzie szans żeby się rozebrać http://img204.imageshack.us/img204/3936/3d2009097kopia.jpg http://img228.imageshack.us/img228/1649/parter20091005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.05.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 koza....mnie sie jedyneczka bardziej podoba, ta 2. już przesadzona jest a co do otwierania - juz wątek poruszany na forum - zostałam prawie zrugana jak powiedziałam ze wg mnie moga byc otwierane tylko do środka a ja nie wyobrażam sobie inaczej...poza tym często zawiasy widac jak sie otwieraja na zewnatrz a to juz totalnie niefajnie wygląda....i chyba jest mniej bezpieczne ale....każdy ma jak lubi...ja na pewno do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Do środka. Otwierając na zewnątrz można czasami gościa pacnąć że mu klawisze się posypią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 06.05.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 mnie sie bardzo podobaja te z fotki nr2. ile takie dzwi kosztują? i z czego są wykonane? a projekt domu pochodzi z Archipelagu? taki charakterystyczny kształt komina No niestety koszt jest nie mały. Drewno lite - dąb wycenili mi na 8000,00 zł netto!!! A projekt jest faktycznie z archipelagu - dobre oko masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.05.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Basia, poczytajhttp://www.drzwi.krakow.pl/_zwrot_otwierania_drzwi.htmlJa chciałam na zewnątrz (całe życie tak miałam), ale ze względów estetycznych (widoczne zawiasy) jednak chyba zrobimy do środka. W Twoim przypadku, wydaje mi się, że w grę wchodzi tylko opcja na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 06.05.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Basia_KRK jezeli posiadasz ogrodzenie przed domem, znaczy, listonosz lub niezapowiedziani goscie dzwonią do bramki, a nie bezposrednio do drzwi domu; to jak najbardziej drzwi na zewnątrz (przeciez o Twoj komfort tu chodzi przede wszystkim!), jezeli "obcy" bezposrednio dzwonią do drzwi w domu...moze byc klopot przy otwieraniu-wiem, z autopsji-teraz jeszcze mieszkam w bloku, mam jako jedyna na klatce drzwi otwierane na zewnatrz i jest to troche klopotliwe, gdy np. schodzi sąsiad po schodach, a ja nagle otwieram drzwi;) ale nie jest tak zle-jeszcze nie "udalo" mi sie uszkodzic nikogo, delikatnie otwieram i juz! do tego NAPRAWDE mozna sie przyzwyczaic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.05.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 No niestety koszt jest nie mały. Drewno lite - dąb wycenili mi na 8000,00 zł netto!!! A projekt jest faktycznie z archipelagu - dobre oko masz jesli w cenie dostaniesz porządna klamke i zamek to bierz - drzwi naprawdę ładne. szklo jest antywlamaniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 07.05.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Bardzo ładne, proste drzwi! Gratuluję pomysłu. Zrezygnowaliście ze stali na dole? Poproszę o namiary na wykonawcę Witam, Cieszymy się, że się podobają Nie zrezygnowaliśmy ze stali, będzie i ona (obustronnie) i kołatka, to tylko moja wrodzona niecierpliwość kazała mi przedwcześnie umieścić zdjęcie na forum Może dzisiaj uda mi się podjechać do stolarza i je zobaczyć w pełnej okazałości Niestety jeszcze nie mamy wylewek, dlatego nie są zamontowane. Namiary na stolarza wysyłam na priv. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.05.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 No niestety koszt jest nie mały. Drewno lite - dąb wycenili mi na 8000,00 zł netto!!! A projekt jest faktycznie z archipelagu - dobre oko masz Sorry że ja tak monotematycznie: 8 tys. to jest całkiem dużo jak na drzwi, więc wypadałoby by dołożyć jeszcze 100-200zł i kupić do nich solidną klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 09.05.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Nasz dom dzisiaj dostał takie drzwi. Nie mieliśmy czasu nawet wstawić klamki,bo równocześnie pracowało kilka ekip i ciągle czegoś brakowało... Kolor to antracyt (taki jak okna, brama itd.) Proste, w miarę niedrogie, wykonane z mahoniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 10.05.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 A co sądzicie o drzwiach kompozytowych z włókna szklanego ?.Podobno rewelacyjne w użytkowaniu, wytrzymałe i ciężko na oko poznać że to nie drewno. Muszę się przejść i poszukać żeby zobaczyć to gdzieś na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.06.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Jestem w trakcie zamawiania drzwi zewnetrznych. Mam w związku z tym pytanie do tych, którzy zdecydowali się na antabę: czy jest praktyczna w użytkowaniu? czy jednak tradycyjna klamka jest lepsza/praktyczniejsza? Planuję takie drzwi plus boczne naświetle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts