Madeleine 07.06.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Nasz dom dzisiaj dostał takie drzwi. Nie mieliśmy czasu nawet wstawić klamki,bo równocześnie pracowało kilka ekip i ciągle czegoś brakowało... Kolor to antracyt (taki jak okna, brama itd.) Proste, w miarę niedrogie, wykonane z mahoniu. Pozdrawiamświetne. Napisz dokładnie, co to za drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 09.06.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 (edytowane) Jestem w trakcie zamawiania drzwi zewnetrznych. Mam w związku z tym pytanie do tych, którzy zdecydowali się na antabę: czy jest praktyczna w użytkowaniu? czy jednak tradycyjna klamka jest lepsza/praktyczniejsza? NABERIA gdzieś wstecz moze odkopiesz moje drzwi z antabą. str 83 musze powiedzieć tak: efekt rewelacja, używa sie ją też rewelacyjnie ale drzwi po przyjściu do domu musisz otwierac kluczem... mnie osobiście najbardziej stresuje zatrzask tzn. jak idę do ogródka albo do auta to muszę pamiętac, zeby odchaczyć taki wichajster przy zamku, zeby mi się nie zatrzasnęły. Mogliśmy zamówić z zamkiem baryłkowym wtedy no problem ale trzebaby pamiętac o przekluczaniu drzwi od środka jak się nie chce nieplanowanych gości co to sami się pchają (ale to z klamką tak samo). Podsumowując: teraz zrobiłabym tak samo jak mam - przynajmniej sąsiedzi ze wsi wiedzą, ze do nas trzeba pukać jak do ludzi a nie włazić z buciorami jak do siebie ps. bardzo ładne te drzwi - podobne do moich Edytowane 9 Czerwca 2011 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 09.06.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Jestem w trakcie zamawiania drzwi zewnetrznych. Mam w związku z tym pytanie do tych, którzy zdecydowali się na antabę: czy jest praktyczna w użytkowaniu? czy jednak tradycyjna klamka jest lepsza/praktyczniejsza? Planuję takie drzwi plus boczne naświetle: [ATTACH=CONFIG]59804[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]59803[/ATTACH] To chyba Cal, tak? Ja właśnie w przyszłym tygodniu bądź za dwa tyg. będę miała już montowane drzwi Cal model Sędziwój, bardzo podobne, i też z antabą, klamka mi tu po prostu nie pasuje. Będzie zamek rolowany, chyba tak to się nazywa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 09.06.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Do Basi KRK: drzwi wychodzące na zewnątrz budynku są zawsze drzwiami ucieczkowymi, więc powinny otwierać się na zewnątrz. Kiedy w panice uciekasz z pomieszczenia, łatwiej Ci otworzyć drzwi do przodu (czyli na zewnątrz), niż pociągnąć je do siebie. Oczywiście ta zasada bardziej dotyczy obiektów użyteczności publicznej, ale nie ma przeszkód zastosować ją we własnym domu.Ja mam drzwi otwierane na zewnątrz, ale bardziej ze względu na mały wiatrołap (jak u Ciebie zresztą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.06.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 dziękuję dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.06.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 A ja mam drzwi z pochwytem i wymieniłabym na klamkę. Dla mnie to niewygodne, co z tego, że ładne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.06.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Ogólna zasada dla pochwytów i zamków rolkowych: wymagają systematycznego smarowania. Rolka ślizga się po zaczepie zamka i by za mocno nie stukała, musi mieć dobry poślizg. Zbyt luźne ustawienie rolki może powodować otwieranie się drzwi przy większych podmuchach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 11.06.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Ogólna zasada dla pochwytów i zamków rolkowych: wymagają systematycznego smarowania. Rolka ślizga się po zaczepie zamka i by za mocno nie stukała, musi mieć dobry poślizg. Zbyt luźne ustawienie rolki może powodować otwieranie się drzwi przy większych podmuchach. ..dlatego do drzwi z pochwytem powinno montować się również samozamykacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.06.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 My ciągle wybieramy, czasu coraz mniej. Bardzo podobają się nam drzwi Zyndram, z doświetlem wycienili nam na ponad 5 tys. Chyba sie na nie zdecydujemy bo nic innego jakos nam w oko nie wpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 11.06.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 żona m my też zdecydujemy się na zyndrama z cala.Nam wycenili na 4800 ale z klamką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 24.06.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 (edytowane) W końcu i my mamy wyczekane drzwi. No to się chwalimy Edytowane 12 Lipca 2011 przez Miszaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 24.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 http://3.bp.blogspot.com/_l4we-KWPGaI/TE6JWq0YBhI/AAAAAAAAAvQ/9JbdDsAyaD4/s400/5.jpgczy ktos moze widzial gdzies drzwi pierwsze od konca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 25.06.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Basia_KRK jezeli posiadasz ogrodzenie przed domem, znaczy, listonosz lub niezapowiedziani goscie dzwonią do bramki, a nie bezposrednio do drzwi domu; to jak najbardziej drzwi na zewnątrz (przeciez o Twoj komfort tu chodzi przede wszystkim!), jezeli "obcy" bezposrednio dzwonią do drzwi w domu...moze byc klopot przy otwieraniu-wiem, z autopsji-teraz jeszcze mieszkam w bloku, mam jako jedyna na klatce drzwi otwierane na zewnatrz i jest to troche klopotliwe, gdy np. schodzi sąsiad po schodach, a ja nagle otwieram drzwi;) ale nie jest tak zle-jeszcze nie "udalo" mi sie uszkodzic nikogo, delikatnie otwieram i juz! do tego NAPRAWDE mozna sie przyzwyczaic! tak (przepraszam ze sie wtrące.) tylko np jesli chodzi o drzwi w bloku to otwieranie na zewnątrz: Kiedy wymiana drzwi do lokalu jest nielegalna i sprzeczna z prawem ? Coraz częściej użytkownicy lokali decydują się na wymianę drzwi wejściowych do swojego lokalu w sposób sprzeczny z prawem. Wymiana drzwi jest legalna i zgodna z prawem tylko wtedy, jeśli wstawiamy nowe drzwi w miejsce dotychczasowych (pierwotnych). W przypadku wstawiania drzwi z otwieraniem na zewnątrz lub z ościeżnicą wymagana jest zgoda wydziału architektury i budownictwa. Wydział architektury i budownictwa nie wyda zgody, jeśli po otwarciu drzwi zmniejszy się droga ewakuacyjna, która zgodnie z § 242 rozporządzenie ministra infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 nie może być mniejsza jak 1,4m to ponoć gdy w domu jest pożar czy jakies zagrożenie życia straż/ policja ma problem z wyważeniem drzwi otwieranych na zewnątrz. Druga sprawa ze mozesz sasiada uszkodzic Ja u siebie mam otwierane na zewnątrz i teraz w bloku i w przyszlym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.07.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 W końcu i my mamy wyczekane drzwi. No to się chwalimy jak dla mnie to te drzwi prawie idealne, tylko ta blacha nijak sie ma do klamki i kolatki, poza tym bomba, pierwsze skojarzenie (poza blacha oczywiscie) to klimatyczny dom na wrzosowisku, lub nad morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 01.07.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 jak dla mnie to te drzwi prawie idealne, tylko ta blacha nijak sie ma do klamki i kolatki, poza tym bomba, pierwsze skojarzenie (poza blacha oczywiscie) to klimatyczny dom na wrzosowisku, lub nad morzem Dziękuję Co do blachy, ponieważ dom jeszcze nie jest skończony z zewnątrz, należy się kilka słów wyjaśnienia. Blacha po pierwsze jest ze względów praktycznych, ale pasuje do: blaszanych rynien (tytan cynk), aluminiowej klamki oraz nitów z bramy garażowej, do nitów na białej podbitce dachu, oraz do parapetów z aluminium. Wszystko jest w tym samym kolorze We wnętrzu oczywiście będzie królowało srebro, szarości i biel, więc też jak najbardziej jest na miejscu. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.07.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Nasz dom dzisiaj dostał takie drzwi. Nie mieliśmy czasu nawet wstawić klamki,bo równocześnie pracowało kilka ekip i ciągle czegoś brakowało... Kolor to antracyt (taki jak okna, brama itd.) Proste, w miarę niedrogie, wykonane z mahoniu. Pozdrawiam Zona twierdzi ze te drzwi wyglądają jak do windy a mi sie podobają. Może dla tego ze nigdy nie mieszkałem w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.07.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ciesze sie, ze Wam sie podobaja ) Drzwi są aluminiowe, wykonywala je firma "Okna z Krakowa" z wykorzystaniem wypelnienia obustronnego nakladkowego ADECO. Za drzwi zaplacilismy 12.092,50 zl. A jak z własnościami izolacyjnymi? Szukam czegoś do domu pasywnego, muszą by c po prostu bardzo ciepłe (jak na drzwi oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winthek 04.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 to i ja sie pochwale http://img.extradom.pl/spolecznosc/foto/296053/render/foto/resize$600-600-1,text$rafallbn dąb oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 05.07.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 ładne i dostojne, a ileż tam światła wpada do holu... super jasno będzie napewno!!!i widze że to lustrzanka? a jaki producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.07.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 winthekklasyczne, sliczne drzwi - możesz zamieścić widok od wewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts