Basia_KRK 05.07.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Do Basi KRK: drzwi wychodzące na zewnątrz budynku są zawsze drzwiami ucieczkowymi, więc powinny otwierać się na zewnątrz. Kiedy w panice uciekasz z pomieszczenia, łatwiej Ci otworzyć drzwi do przodu (czyli na zewnątrz), niż pociągnąć je do siebie. Oczywiście ta zasada bardziej dotyczy obiektów użyteczności publicznej, ale nie ma przeszkód zastosować ją we własnym domu. Ja mam drzwi otwierane na zewnątrz, ale bardziej ze względu na mały wiatrołap (jak u Ciebie zresztą). Dziękuję za wszystkie porady. Jednak zdecydowaliśmy się na drzwi otwierane do wewnątrz. Nie mamy żadnego zadaszenia nad wejściem i producenci drzwi zdecydowanie odradzali nam otwieranie na zewnątrz (namakanie - deszcz, śnieg, itp.). Wiatrołap jest mały, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winthek 06.07.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Drzwi zrobila firma CAL, szyby sa tylko przyciemnione ale i tak z zewnatrz wszystko sie w nich odbija.Zdjecie zamieszcze ale dopiero jak dorwe jakis aparat, bo moj niestety sie zepsuł.. to zdjecie robilem telefonem ale w srodku telefonem nie wyjdzie bo jest za ciemno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.07.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 A jak z parametrami izolacyjnymi? Szukam drzwi do domu pasywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.07.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Cal wypuścił na rynek serię ARCTIC - nie pamiętam wyników, ale warto spojrzeć na ich stronę. Ja zawsze podkreślam przy drzwiach: na nic super wynik, jak będą to drzwi mało szczelne po jakimś czasie użytkowania. Stalówki np. trzeba ostro piłować, by się dobrze zamykały, a jestem pewien, że do badań nikt nie zwraca uwagi na komfort zamykania. Wiadomo - drzwi zamknięte - dociśnięte na siłę ramieniem będą dobrze uszczelniały połączenie. Podpiłowane tak, by zamknąć je swobodnie ręką będą mało szczelne, szczególnie po 3 - 4 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon. 07.07.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 No to może i ja się pochwale. Drzwi od Urzędowskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.07.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Dragon, a ile one mają wysokości? Skrzydło wygląda wąsko, ale zapewne jest to normalna wielkość, tylko że mam wrażenie, że duża wyskość je mocno wyszczupla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.07.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 A co to za marka? Jaki koszt, jak izolacyjność? Kochani piszcie takie rzeczy bo jak to potem zidentyfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.07.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Nasz dom dzisiaj dostał takie drzwi. Nie mieliśmy czasu nawet wstawić klamki,bo równocześnie pracowało kilka ekip i ciągle czegoś brakowało... Kolor to antracyt (taki jak okna, brama itd.) Proste, w miarę niedrogie, wykonane z mahoniu. Pozdrawiam A co to za marka? Jaki koszt, jak izolacyjność? Kochani piszcie takie rzeczy bo jak to potem zidentyfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 10.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Drzwi produkował stolarz. Wykonane są z litego mahoniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon. 12.07.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dragon, a ile one mają wysokości? Skrzydło wygląda wąsko, ale zapewne jest to normalna wielkość, tylko że mam wrażenie, że duża wyskość je mocno wyszczupla:) Witam ! Nie zwróciłem uwagi na to aby wglądały wąsko ale rzeczywiście na zdjęciu może się tak wydawać W rzeczywistości mają 91cm (otwór) . Wymiar całkowity to 183*209 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 13.07.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 No to może i ja się pochwale. Drzwi od Urzędowskiego .[ATTACH]64913[/ATTACH] Prześliczne drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Przyszedł czas i na mnie. Szukałam drzwi bardzo długo, bo są nietypowe - wysokość otworu 300 cm, takie też naświetle, chciałam schowane zawiasy i solidną konstrukcję. Wzorowaliśmy się na brytyjskich urbanfrontdoors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.07.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 cóż Anula, drzwi mnie nie powalają.ale ważne, że Wam sie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek48 15.07.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Mam takie same drzwi tylko z okienkiem kwadratowym w układzie rombu.Mam pytanie czy te drzwi nie powinny się otwierać na zewnątrz zgodnie z przepisami p.poż. i czy tak jest w projekcie oraz deszcz padający spływający po drzwiach będzie przesiąkał do wewnątrz.Mogą być problemy przy odbiorze.Uwaga mam idetycznie zamontowane jak na zdjęciu. pozdrawiam MUNDEK 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.07.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Mam takie same drzwi tylko z okienkiem kwadratowym w układzie rombu.Mam pytanie czy te drzwi nie powinny się otwierać na zewnątrz zgodnie z przepisami p.poż. i czy tak jest w projekcie oraz deszcz padający spływający po drzwiach będzie przesiąkał do wewnątrz.Mogą być problemy przy odbiorze.Uwaga mam idetycznie zamontowane jak na zdjęciu. pozdrawiam MUNDEK 48 jesli masz identyczne drzwi zamontowane to czemu zadajesz pytania jak potencjalnie zainteresowany? Napisz jak masz usiebie i będzie wszystko jasne. Widać, że drzwi sa zamontowane pod daszkiem co w znacznym stopniu utrudnia problem deszczu, sniegu czy słońca. Jakie problemy i przez kogo mogą być problemy przy odbiorze. A kwestia otwierania drzwi to inna para kaloszy - teoretycznie powinny sie otwierac na zewnatrz, ale praktyka mija się tu z teorią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 16.07.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam wszystkich. Zaryzykuje....moze akurat ktos lubi takie klimaty:) Brakuje jeszcze maskownicy gornego zamka...robi sie:) http://images47.fotosik.pl/980/589a5773a016e1dbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.07.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Anula piękne drzwi, musialy sporo kosztować, są naprawdę boskie ale chyba bylo by lepiej gdyby usłonienie szło w jednej lini od góry do dołu, myśle że za taką cenę drzwi(zakladam że nie były tanie) powinno to być tak wykonane, poza tym super Marta no nie moje klimaty ale rozumiem ze można to kochać, jak dla mnie to nie wiadomo gdzie patrzeć ale ja nie jestem obiektywna, poza tym widać ze troche kosztowały i są elegancko wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 17.07.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Marta dom konsekwentnie utrzymany w jednej konwencji. Drzwi rewelacyjnie się z tym wszystkim komponują. Jestem nastawiona, jak większość na styl nowoczesny, ale jak by mi przyszło zamieszkać w takim domu to wcale bym się nie pogniewała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 17.07.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 majamaki, dziekuje za komplement pomimo iz to nie Twoje klimaty.... Tym bardziej doceniam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masia1719504864 19.07.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam.Często tu zaglądam,ponieważ jeszcze do niedawna stałam przed wyborem moich drzwi zewnętrznych (w końcu się zdecydowałam,teraz czekam tylko na dostawę).Oglądam zdjęcia,czytam komentarze i tak sobie myslę,że każdy model znajdzie zarówno wielbicieli jak i przeciwników.Jedni się zachwycają,inni przerażają...A i tak przecież najważniejsze jest aby drzwi podobały się przede wszystkim nabywcy.Przecież każdy ma inny gust.Ważne,aby pasowały do całości domu.Bo inaczej, nawet najdroższe i najpiękniejsze,będą wyglądały jak czapka dżokejka do garnituru.brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts