Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie wiem co wy chcecie dziewczyny od swoich drzwi ,ale zarówno w przypadku agi jak i moniki drzwi prezentuja się bardzo fajnie. Mysle że biorąc pod uwage kubature dachu wielkość domu to dobrałaś aga idealnie swoje drzwi. Może nie jestem znawca stolarki drzwiowej ale stwierdzam ze wizualnie prezentują sie naprawde fajnie. NIe powiem czy klamka jest poprawnie zamontowana i cos tam z czyms jest zlicowane ale ogólnie wygląda to ładnie.

Ja moim mam jedynie to do zarzucenia, że nie są drewniane.... A takie chciał mój mąż.

Ale niestety nie mogliśmy sobie pozwolić na wydanie 6 000 czy 8 000 zł za drzwi. A tak mamy za 2 990 zł :)

wcale nie uwazam ze bardzo drogie rzeczy w tym np. drzwi muszą być od razu rewelacyjne -cena nie zawsze oznacza że cos jest ładniejsze,fajniejsze. jest mnóstwo przykładów chocby na tym forum że ludziska wydali kupe kasy na drzwi a efekt jest taki sobie. masz ładną kubature dachu (kopertówki zawsze prezentuja sie ładnie) pod kolor dobrane okna ,drzwi zew. rzucisz fajna elelwacje, kostke zorganizujesz ogród -zobaczysz jak wyjdzie fajnie. nie dajmy sie zwariowac drogo wcale nie oznacza lepiej -sztuką jest za nie duże pieniądze zrobic coś ekstra.

Ja też się nie znam totalnie na tym, które byłyby lepsze... Niestety przy ograniczonych finansach, musieliśmy (tzn ja musiałam) wybrać te, które mi się podobają.... Co do jakości, to w każdym sklepie, sprzedawca zachwalał, że jego drzwi najlepsze... To samo było z oknami. Nie ma się co oszukiwać - jeśli się ktoś na czymś nie zna - sprzedawcy wcisną największy kit. Wracając do drzwi - zapłaciliśmy za nie ok 2700 zł (to ok), w miarę mi się podobają (bardziej podobały mi się te za 7000zł, np z Hormana, a co do jakości tych drzwi - przekonamy się gdy zamieszkamy i trochę pomieszkamy

sztuką jest za nie duże pieniądze zrobic coś ekstra.

genialnie to ujęłaś Mirabillis

P.S. Cieszę się, że podobają Ci się moje drzwi...

nie. nie liubie cudować :) chodziło jedynie o materiał, choc sprzedawca polecał nam takie, ze względu na fakt, że drewno może się odkształcać.

gdyby ktoś szukał drzwi w przyzwoitej cenie to w sumie ze spokojem mogę polecić tą firmę. ja bylam bardzo zadowolona z obsługi, szczególnie, że wymienili mi pękniętą szybkę. A zgłaszałam to 3 dni po odbiorze. odbiór wlasny, transport wlasny. Montaż własny. Mimo to przyjechali i wymienili bezpłatnie.

http://www.marketdrzwi.pl

Powiedzcie mi jak są zrobione Wasze drzwi PCV z doświetlami? Składają się z jednej części, czy doświetla są montowane oddzielnie? Dostałam dwie wyceny na drzwi z tej samej firmy i zrobione to jest różnie, i cena oczywiście różna. Który sposób jest prawidłowy? Jak na zdjęciu (czyli składa się to z całości) czy drzwi oddzielnie, do tego dwa łączniki fasadowe i dopiero doświetla w ramie?

Bez tytu?u.jpg

Ok, ciekawił mnie sposób mocowania pochwytu - tu ma specjalne, stabilne podstawy, które dla odmiany mogą się komuś nie podobać.. ALe na pewno nie wyżeźbią w drewnie dziury w pierwszym roku używania:)

Drewa - sztywność PCW jest słabsza niż drewna, dlatego wskazane jest zastosowanie oddzielnych ram i łączników stabilizujących.

Niewiele widziałem realizacji drzwi z PCW w jednej ramie.