Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

Regut1,

ale bardzo ładna klasyka. i jak na klasyke przystało - solidna robota.

Dziękuję bardzo za miłe słowa,

Oprócz wyglądu bardzo liczę właśnie na solidność. Kupiłem z zamiarem "na dłużej" (drzwi w moim starym domu mają 33 lata). Nie widać tego na zdjęciach ale drzwi są dość duże, a to przy ciągłym otwieraniu i zamykaniu oraz różnicy temperatury zimą, mogłyby sprawiać kłopot.

Przed zakupem kontaktowałem się z forumowiczami, którzy kilka lat temu prezentowali swoje drzwi tego producenta, żaden z nich nie miał kłopotów. Ich opinie ostatecznie przeważyły. Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie.

Tak wyglądają z bliska.

http://foto3.m.onet.pl/_m/e2510223fde5b654a8e3c854a15f7c17,21,19,0.jpg

Edytowane przez Regut1
literówki

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Regut1 pieknie wykonane drzwi. Pasują super do twojego domu. Nie są to moje klimaty, ale zawsze z szacunkiem i uznaniem oglądam takie klasyczne perełki. :)

Klasyka jednak wymaga doboru wysokiej klasy materiałów i super wykonania.

Edytowane przez Aleksandryta

Dziękuję,

Każdy z nas ma swoje preferencje, dotyczące stylu, mi również podobają się niektóre nowoczesne domy. Myślę że podstawą jest bycie konsekwentnym w realizacji i uważanie żeby "nie przecukierkować" o co bardzo łatwo w domach w stylu tradycyjnym.

Moja budowa, jak zresztą każda, to sztuka ciągłego wyboru. Jedne decyzje są trafne, inne mniej, tym bardziej dziękuję za miłe słowa.

• 2 weeks później...

Dawno tu nie zaglądałam a tu takie piękne drzwi się pojawiły :) Regut, GRATULACJE!!!

Też rozważałam Potaczałę, ma kilka klasycznych modeli. Ostatecznie zostało przy miejscowym stolarzu (głównie ze względu na wymiary i wzór, który wybrałam)... W sobotę mają się montować, więc i ja będę mogła się pochwalić ;)

Dawno tu nie zaglądałam a tu takie piękne drzwi się pojawiły :) Regut, GRATULACJE!!!

Też rozważałam Potaczałę, ma kilka klasycznych modeli. Ostatecznie zostało przy miejscowym stolarzu (głównie ze względu na wymiary i wzór, który wybrałam)... W sobotę mają się montować, więc i ja będę mogła się pochwalić ;)

Bardzo dziękuję za miłe słowa.

Tak jak pisałem nie znalazłem w okolicy sprawdzonego stolarza, któremu mogłem zaufać. Z kilkoma rozmawiałem. Jak się okazuje zrobić dobre, trwałe drzwi zewnętrzne nie jest tak prosto i nie każdy się tego podejmuje. Za to drzwi wewnętrzne robi większość stolarzy. Postanowiłem poszukać większego zakładu wybrać jakiś sprawdzony model. Miałem dwu faworytów ale ostatecznie do Potaczały przekonały mnie dobre opinie w dziennikach budowy forumowiczów.

Podglądam Twoje drzwi w dzienniku, bardzo dobrze komponują się ze stylem w którym utrzymany jest dom. Jeżeli chodzi o kwestie estetyczne o to właśnie o ten dobór chodzi. Trzymam kciuki za montaż i czekam na zdjęcia.

To i ja pokażę nasze...

[ATTACH=CONFIG]78632[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]78633[/ATTACH]

Fajne drzwi, pomysłowe - zachowują symetrię . Bez zbędnych udziwnień - pasują do bryły budynku, moim zdaniem funkcjonalne, bo bardzo dobrze doświetlają wnętrze i to co przed wejściem. I o to właśnie chodzi.

Ja też chcę się pochwalić swoimi! :)

Były takie tymczasowe - drewniane;):

http://images37.fotosik.pl/1057/b5d6d4e0b8b4da90.jpg

A są takie - również drewniane, malowane:D:

http://images39.fotosik.pl/1119/f331be0579a2e946.jpg

Na zamówienie, bo w standardzie nie mieściły się dwa doświetla boczne.

Elewacja jeszcze nie skończona:

http://images35.fotosik.pl/965/8f6796bed072be43.jpg

Witam

czy są jakieś przeciwwskazania montażu drzwi drewnianych (dębowych) teraz na jesień jeśli dom nie będzie ogrzewany zimę?

Stoję przed takim dylematem. Jedni mówią że montować, inni że wstawione teraz na bank się wypaczą jeśli dom nie będzie ogrzewany i żeby czekać do wiosny.

Jak było u Was?