Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech - no i mamy dylemat z drzwiami zewnętrznymi.

Wychodzi że jak drewno to jesteśmy prawie skazanie na klamkę, a jak chcemy pochwyt to pozostaje stal/aluminium.

Do użytkowników drzwi z pochwytem otwieranych na zewnątrz - na ile prawdziwe są opowieści sprzedawców że przy silniejszym wietrze elektrozaczep może nie wystarczyć i drzwi mogą się otworzyć same?

A może ktoś ma drzwi stalowe obłożone MDF-em, bo takowych tu jeszcze nie widziałem?

Nam jeszcze się nie otworzyły. Jakiś czas żałowałam, że wybraliśmy pochwyt, dzisiaj już się przyzwyczaiłam. Trudno mi natomiast przyzwyczaić się, że muszę trzasnąć drzwiami, żeby je zamknąć i że przy otwieraniu kluczem trzeba je docisnąć, czy to jakaś wada drzwi, czy tak po prostu musi być?

Dzięki leat - pocieszyłaś mnie, bo już się bałam, że coś nie tak. Szkoda tylko, że to trochę upierdliwe, mąż wychodzi czasem bardzo wcześnie i tym trzaśnięciem budzi co czujniejszych domowników:) No i otwieranie drzwi z dociskaniem, kiedy ma się zajęte ręce zakupami nie jest już takie proste:)

Nie do końca znam się na zamkach rolkowych (takie się stosuje przy pochwytach), ale przypuszczam, że niektóre rozwiązania mają możliwość regulacji, tj. drzwiami będzie trzeba mocniej trzasnąć, ale za to powinno się lżej je otwierać kluczem. Pytajcie przy zakupie, chociaż nie sądzę by sprzedawca to wiedział (ja np. musiałbym zapytać swojego dostawcę).

Z tym że jak już można - to wypada dopchnąć te drzwi by wkładka lżej się kręciła - inaczej może się zbyt szybko zużyć.

Może najlepszym komentarzem będzie to, że ja podobnie jak reni uważam, że każdy ma prawo do swoich opinii. Nie ma się czym stresować i wrzucajcie swoje zdjęica.

oczywiście brak ogólnego zachwytu nad moimi drzwiami kłuje w serducho odrobine, ale po pierwsze primo jak wklejałam fotę to się z tym liczyłam, a po drugie primo drzwi były kompromisem pomiędzy kosztami, a estetyką dlatego myślę,że przy cenie 2 900 zł są całkiem niezłe. I wrzuciłam je, bo być może będzie tutaj ktoś kogo równiez nie stać na drzwi za 6000, 8000, 15000 zł, a kto przy budowie tak jak ja przegapił parę spraw i w ten sposób został zmuszony do poszukiwania kompromisów :)

Spoko - ja gdybym na etapie tworzenia tego dziurska na drzwi miała świadomość ile to będzie kosztować to też bym zrezygnowała. W pierwszej wersji to ten otwór miał jeszcze doświetlenie górne - wysokość drzwi 2,3. Z tym się uporaliśmy, ale zweżyć się nie dało :)

A focha przecież strzelać nie będę bo wiem, ze nie jest to holiday inn :)

Finlandia - biorac pod uwagę, że poczatkowe wyceny opiewały na kwoty powyżej 10 000 zł to mogę spokojnie zaliczyć zapchanie tej dziury - moim zdaniem całkiem przyzwioitymi drzwiami - za wyczyn akrobatyczny :) ale co się naszukałam to moje. Prawda jest taka, że jak to się sprawdzi to wyjdzie dopiero w praniu.

monika i lukasz mi nawet podobają się wasze drzwi, osobiście sama bym takich nie kupiła ale tylko ze względu na szkło przez które bardzo wyraźnie wszystko widać, ale gdyby je zamienić na mleczne, czemu nie :)

a co myślicie o takich drzwiach?

http://img12.imageshack.us/img12/7310/miniphp5.jpg

Uploaded with ImageShack.us