petrosz 26.06.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 witam, majster zaproponowal wylanie chudziaka w taki sposob, aby nachodzily na sciany fundamentowe. Szczegoly na zalaczonym obrazku. co myslicie? jest sens? co to da? http://www.odyssei.com/chudziak.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 26.06.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 same kołopoty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.06.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Pęknie na styku ściana-podbudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 26.06.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ja mam równo ze ścianą fundamentową. Nie wiem po co tak kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 26.06.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Nie wiem po co tak kombinować. bo pewnie już nasypali czegoś między ściany fundamentowe prawie równo z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Józek 26.06.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Bez zazbrojenia chudziaka nie ma to sensu.Tym bardziej gdy jest tam uskok - jak na rysunku.To coś i tak pęknie, więc po co podwyższać fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.06.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 witam, co to da? Ładne pękniecie po obwodzie budynku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 26.06.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Lej na rowno z fundamentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 26.06.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ja muszę lać poniżej brzegu fundamentów bo zachciało mi się dać grubszy styropian i jeszcze na dodatek podłogówkę - czego nie było w projekcie oryginalnym. I muszę przyznać, że ciągle mam z tym sporo niepewności...Może ktoś to już przerabiał?pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 26.06.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 ja mam chudziak 25 cm pozniej poziomu sciany fundamentowej, wlasnie z uwagi na grubszy styropian, grubszy jastrych pod ogrzewanie podlogowe, itd.Z tym, ze zrobilem podwojna izolacje pozioma. Raz na poziomie chudziaka i dwa na koncu sciany fundamentowej, tak zeby bloczek betonowy nie stykal sie BK. Niektorzy leja na rowno i daja pozniej wlasciwy material na sciany. Minus takiego rozwiazania jest taki, ze wylewka jastrychowa styka sie np z BK, a nie powinna moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 26.06.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Dlaczego nie powinien jastrych stykać się z BK? U mnie chyba tak wyjdzie po zalaniu podłogówki. czym to grozi? Daje się dylatacje i folię wywiniętą na ściany, czy to nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 27.06.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 a nie lepiej, zeby te warstwy sciany byly z bloczkow fundamentowych? tak na zdrowy rozum, chyba lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 27.06.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Mam wrażenie, że się nie zrozumieliście.Ramsey1981 - prośba: opisz dokładniej swoje warstwy.pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrosz 27.06.2007 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 dzieki wielkie za informacje. a czy prawdopodobienstwo popekania (i/lub zapadniecia) sie chudziaka przy opcji ponizej jest wieksze czy mniejsze niz w przypadku zalania chudziaka 'wewnatrz' fundamentow? jakie rozwiazanie jest najlepsze jezeli nei ma sie pewnosci, czy piasek zostanie dobrze ubity? http://www.odyssei.com/chudziak2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 dzieki wielkie za informacje. a czy prawdopodobienstwo popekania (i/lub zapadniecia) sie chudziaka przy opcji ponizej jest wieksze czy mniejsze niz w przypadku zalania chudziaka 'wewnatrz' fundamentow? jakie rozwiazanie jest najlepsze jezeli nei ma sie pewnosci, czy piasek zostanie dobrze ubity? http://www.odyssei.com/chudziak2.gif Na tym obrazku popęka również na 100% Wykonac tak aby płaszczyzna chudego betonu pokrywała się z płaszczyzną ściany fundamentowej - nie zawsze jest taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 27.06.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Był oo tym w sąsiednim wątku - w skrócie: istnieje duże prawdopodobieństwo, że chudziak popęka wzdłuż ścian fundamentowych.Poza tym wszystkie warstwy następne (powyżej) spowodują spore dysproporcje z zagospodarowaniem przestrzeni pomieszczeń albo będziesz musiał nienaturalnie powiększać ich wysokość.pozdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 27.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 dzieki wielkie za informacje. a czy prawdopodobienstwo popekania (i/lub zapadniecia) sie chudziaka przy opcji ponizej jest wieksze czy mniejsze niz w przypadku zalania chudziaka 'wewnatrz' fundamentow? jakie rozwiazanie jest najlepsze jezeli nei ma sie pewnosci, czy piasek zostanie dobrze ubity? http://www.odyssei.com/chudziak2.gif Po to jest ściana fundamentowa żeby na niej bezpośrednio stała ściana nośna. Po cholere jakieś przekładki z "chudziaka" B15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts