qdlaty 27.06.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Hejka, może ktoś to przerabiał i nie będę wyważał otwartych drzwi... Wpadłem na szalony pomysł, żeby zostawić w salonie nieotynkowany komin. Wcześniej nie było to w planach, więc cegły są brudne (np. zalane mleczkiem z betonowania stropów). Jak to doczyścić? Szczotka druciana - nic nie daje. Kupiłem taką twardą szczotkę na diaksa. No i to jakoś idzie. Ale trzeba zetrzeć praktycznie cała warstwę zeszkliwionej cegły, aż do "żywego". Parę minut jedna cegła!! Ma ktoś inne pomysły? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 27.06.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 szczotka na wiertarce z paru minut zejdziesz do minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 27.06.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Widziałem jak ekipa odnawiała ścianę fundamentową z cegły w 100-letnim domu, używali do tego celu szlifierki kątowej, nie wiem tylko jakiej tarczy używali (tzn. o jakiej ziarnistości). Ściana po takiej operacji wygladała niemal jak nowa, piękna czrwona cegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 27.06.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 może ktoś to przerabiał i nie będę wyważał otwartych drzwi... oj i to nie raz http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=96235&highlight=kwasem http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=33155&highlight=kwasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 27.06.2007 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 szczotka na wiertarce z paru minut zejdziesz do minuty Sam nie wiem. Też się zastanawiałem. Ale ta szczotka na szlifierce kątowej wygląda na lepszą. Próbowałeś taką na wiertarce. Widziałem jak ekipa odnawiała ścianę fundamentową z cegły w 100-letnim domu, używali do tego celu szlifierki kątowej, nie wiem tylko jakiej tarczy używali (tzn. o jakiej ziarnistości). Ściana po takiej operacji wygladała niemal jak nowa, piękna czrwona cegła. To chyba właśnie moja metoda. Ale czyszczenie zajmie 100 lat. oj i to nie raz Dzięki Heath. Powalczę szopem. Jakoś zabaw z kwasem trochę się boję. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 27.06.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 szczotka na wiertarce z paru minut zejdziesz do minuty Sam nie wiem. Też się zastanawiałem. Ale ta szczotka na szlifierce kątowej wygląda na lepszą. Próbowałeś taką na wiertarce. Q. oczywiscie nie ale wiem jak wypada czyszczenie rdzy szcotką na wiertarce vs zwykła szczotką drucianą - zwykła druciana nie jesteś w stanie doczyscić ładnie do zywej stali a na wiertarce moment. Szczotka druciana na wiertarke 10 zł a wiertarke chyba masz - kto nie sprobuje ten sie nie dowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmagdaa 27.06.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 a ja slyszalam, ze na czyszczenie np.klinkieru najlepsza jest cola albo pepsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts