Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powiększony węzeł chłonny pod pachą

martynka1

Recommended Posts

Mysle ze nie ma co panikowac i spokojnie mozesz poczekac pare dni - ja mialam ostatnio bardzo powiekszony wezel w pachwinie (to chyba tak sie to miejsce nazywa?:)) ale niebolesny

wystraszylam sie jak nie wiem co - bo byl jak kulka ping pongowa i mialam wizje wszystkiego lacznie z rakiem i suchotami (tym bj ze w kregu znajomych mamy wlasnie mala tragedie :()

na szczescie po 3 dniach - bylo "jakby nie bylo" wiec sadze ze jakas byla reakca obronna organizmu na cos :)

mysle ze nie ma co panikowac ale na PEWNO jesli w ciagu paru dni (nie zmieni sie nic lub tez zmieni sie nieznacznie - stanowczo marsz do lekarza!

i tu wazne zebys tego nie zlekcewazyla! Bo moze byc glupstwo a moze tez byc cos powaznego.

...zdecydowałem się pójść do lekarza i sprawdzić. Lekarz rodzinny - nic nie wyczuł. W końcu wkurzyłam się, bo dalej pobolewa i poszłam na USG. Diagnoza: delikatnie powiększony węzeł, pozostałość po czymkolwiek: chorobie, jakimś niegroźnym zakażeniu, niewiadomo po czym.

Leczenie: nie przejmować się, to nic groźnego, może zniknie a może już pozostanie. :-?

Dzisiaj już jest lepiej mimo, że wyraźnie czuję powiększony węzeł i boli, ale już

nie tak jak kilka dni temu.

Pozdrawiam :p

malmuc napisał:

Martynko czasem coś takiego sie zdarza kiedy używa się dezodorantów kulkowych i jeśłi do tego akurat goliłaś sie pod pachami. U mojej siostry skonczyło sie to przecinaniem takiego guza :-?

..... :o ale mnie nastraszyłaś .... dobrze, że wszystko wróciło do normy :oops:

sebo8877 dzięki za życzenia powrotu do zdrowia :p

Martynko czasem coś takiego sie zdarza kiedy używa się dezodorantów kulkowych i jeśłi do tego akurat goliłaś sie pod pachami. U mojej siostry skonczyło sie to przecinaniem takiego guza :-?

Ścislej mówiąc- antyperspiranty. Niektóryz lekarze mówia na takie przyadki "o! Pani Lady Speed Stick" :D

Faktycznie czasem kończy sie to przecinaniem.

Dezodorant raczej czegos takiego nie spowoduje- ale z doborem i uzywaniem antyperspirantów trzeba uwazac .