kaszmir 27.06.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam, prosze o rade w kwestii budowy podlogi,mam w tej chwili chudy beton na piasku, docelowo chce na wierzchu polozyc drewniane deski, nie sosnowe.jaka nalezy dac izolacje, i jakie warstwy po kolei trzeba polozyc pod deski?na pietrze z kolei mam strop zelbetowy.Za wszelka pomoc dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 27.06.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Na parter : na beton daj izolację przeciwwilgociową, na to steropian, na steropian albo wylewkę i na nią kładź deski, albo zrób konstrukcje z legarów i na nie przybij deski.Na piętro : wylewkę i na nią kładź deski, albo zrób konstrukcje z legarów i na nie przybij deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszmir 27.06.2007 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 dzieki bardzo z czego sie robi izolacje przeciwwilgociowa? a kwestia legarow, czyli bezposrednio na styropian mozna polozyc legary? to chyba jakis specjalny styropian musi byc?, lub alternatywnie na styropian wylewke i od razu deski...ok, a jaka grubosc styropianu sugerujesz? a propos pietra, czy na stropie dodatkowo jeszcze wylewka, skoro sam w sobie jest betonowy? dlaczego? i jakiej grubosci ewentualnie ta wylewka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.06.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Można by jeszcze na chudziak dać izolację przeciwwilgociową a na nią wylać grubo styrobeton, w którym da się "utopić" na równo legarki (nie legary). Będzie do czego dechy bić.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszmir 27.06.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 dzieki za odpowiedzi i rady, ale czym, z czego jest ta izolacja przeciwwilgociowa, czy to jest folia? i jak gruba izolacja styropianowa badz styrobetonowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.06.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A ile masz miejsca?Typowo podłoga na gruncie to 10cm styropianu na folii, chudziaku. Styrobetonu możesz dać z 15cm, jak wejdzie.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszmir 27.06.2007 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 mam okolo 20 cm, czym sa legarki, czyli nie legary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.06.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Legary, po jednym, nosi dwuch bykowatych facetów mocno sapiąc. Legarki, po dwa, Twoja żona i to bez zmęczenia. To kwestia skali i kosztów. Dechy podłogi muszą się czegoś trzymać. Legarków, dobrze i "na równo" wbetonowanych w styrobeton na ten przykład. 20cm to dobra ilość miejsca na takie rozwiązanie. Tak myślę Adam M. Różniczka - wyniczek odejmowanka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.06.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ja mam zamiar zrobic tak:- chudziak 10 cm- styropian 5 cm- wylewka 6 cm- legary 6 cm- styropian lub welna pomiedzy legary- na legary dechy 3 cmrazem 30 cm podlogi natomiast w miejscach gdzie nie bedzie desek tylko plytki ma byc tak:- chudziak 10 cm- styropian 10 cm- wylewka 8 cm- plytki 2 cmrazem 30 cm mam nadzieje ze tak bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitek 27.06.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 a ja zrobilem tak ...."chudziak" b20, na to papa termozgrzewalna,nastepnie legary 15 cm wysokosci na to plyta osb 18mm i na to pojda dechy....mam wiecej izolacji niz w projekcie ,legary montowane na pianke -.szybko i skutecznie,dechy bede przyklejal i przybijal.moze koszt troche wiekszy ale pozniej nie powinienem miec problemow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 27.06.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Tu było na ten temat:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1291623#1291623 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszmir 28.06.2007 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 dzieki za rady,jeszcze jedno pytanie, w jakim kierunku nalezy polozyc deski wzgledem okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts