Gość Ewa M 07.07.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Poszukuje działki pod budowe domku i rozważam możliwość zakupu ziemi rolnej i wybudowania siedliska. Jakie warunki musze spełnić, żeby móc się budować i czy jest to bezpieczne, tzn. czy przy spełnieniu wszystkich warunków będę miała zagwarantowane, że Urząd Miasta wyrazi mi na to zgodę? Czy musze sie przeprowadzic do miejsca ewentualnej budowy? I ile musi mieć gospodarstwo żeby przysługiwało prawo budowy. Warunki personalne raczej spełniam bo wykształcenie wyższe, a poza tym ponad 5 lat prowadze gospodarstwo rolne, tyle że w zupełnie innym województwie. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 08.07.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Od 11-07-2003 wchodzi w życie nowe prawo dotyczące tego tematu. Najlepiej pytać w upatrzonej gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa M 08.07.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Dzieki wielkie. Czy ktoś sie orientuje co sie w tym wzgledzie od lipca zmienia? I czy można mieć gospodarstwo 200 km dalej czy cały 1 ha musi być w tej samej gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 08.07.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Fragment ustawy masz tu: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa M 08.07.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Super. Odpowiedź na większość nurtujących mnie pytań. Rozumiem że teraz mam szukać ustawy o ustroju rolnym. Boje sie że urzędy w związku z nowym prawem będą podchodziły do tematu jak do jeża. Zwłaszcza że ja chcę zrobić taki numer w mieście wojewódzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts