Anisia3 27.06.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Pytanie jak w temacie. Mam w tej chwili ściany zaciągnięte szarym gipsem (Nida Gips) Są gładkie i pod tapetę sie nadają, ale nie wiem, czy można je pomalować, czy trzeba na to położyc np. gładź? Czy macie jakieś doświadczenia w tej sprawie?[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 mozna je malowac nie trzeba dodatkowej gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.06.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A lepiej zagruntować czy od razu farbą? I czy jednorazowe malowanie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 obawiam sie ze jednorazowe malowanie nie wystarczy ...wg mnie trzeba to zagruntowac rozrzedzona farba i 2 krotnie pomalowac ...jesli kolor pomieszczenia szary lub mocny - byc moze udało by sie to zrobic na raz ale przy białym czy pastelowych kolorach 2 x raczej nieuniknione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.06.2007 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dzięki. Może wystarczy pomalowac białą farbą i na to kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 jak Ci sie bardzo spieszy ...dolina nidy jest mocna i własciwie mozna zaryzykowac ze nic nie bedzie sie działo bez gruntowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.06.2007 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 a ja bym radził poczytać to co jest na puszkach z farbą napisane zazwyczaj jest tam instrukcja na temat malowania, z wyszczególnieniem jak należy przygotować podłoże... - strzelam w ciemno - jakiś płyn gruntujący, typu - podejrzewam że naruszam regulamin: http://www.stolarze.com.pl/products_photos/file2.php.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 28.06.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ja mam całe mieszkanie w nidzie. robiłem tak:na pierwszą warstwę dawałem białą jedynkę rozcieńczoną gruntem + pigment (mix) zakupiony w castoramie. dodawałem go do tej jedynki pod odcień końcowej emulsji. druga warstwa to nobiles latexowy. pokryło za pierwszym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.06.2007 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Savage7 ten pigment to juz pod kolor ściany? Dobrze zrozumiałam?I napisz jeszcze, czy wszystko sie trzyma, nic nie odpryskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 28.06.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 oczywiście, że pod kolor. a trzyma się wszystko mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts