aneta7311 27.06.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Drodzy Forumowicze! Jeśli jesteści posiadaczami okien PCV w okleinie orzech (od środka) proszę zamieście zdjęcia swoich podłóg wraz z ich opisem (rodzaj drewna, powłoka-lakier, olej jaki?). Z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 28.06.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Wklej fotkę swoich okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 29.06.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Tu okna orzech od zewnątrz (Oknoplast Kraków):http://foto3.m.onet.pl/_m/b0bc49e07206c9fe1353139d52c9f8bb,5,19,0.jpgA tu wewnątrz - przymiarka do podłogi (gres):http://foto3.m.onet.pl/_m/b6008deaeab13ac8350fdd5035757233,5,19,3.jpgBędę miała parkiet z klepek dębowych 50/70/22mm, ale na górze, dół cały w kaflach (oprócz gabinetu).Więcej zdjęć w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 03.07.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 U mnie w dzienniku tez sa zdjecia - dol jest w gresie drewnopodobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaf555 13.02.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Okna orzech - parkiet i meble jaki? wiem, że to sprawa gustu..., ale będe bardzo wdzięczna jeżeli podzielicie się swoimi doswiadczeniami z tym związanymi i fotkami Mam okna w kolorze orzech i drzwi też będą w tym odcieniu. Planuje dużą część dołu zrobić w jasnym gresie, a salon i schody w drewnie - tylko no właśnie nie wiem jeszcze na co się zdecydować. Mam dwa tyby dąb natura lub merbau, ale myśle też jaki kolor mebli będzie do tych podłóg i okien pasować??? Jak to zgrać? Poradźicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 13.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 U mnie parkiet jatoba. W miarę dobrze pasuje do orzecha. Zdjęcia do wglądu w dzienniku budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaf555 13.02.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 U mnie parkiet jatoba. W miarę dobrze pasuje do orzecha. Zdjęcia do wglądu w dzienniku budowy... Super ten parkiecik! Faktycznie ładnie się komponuje z orzechem Myślałeś juz nad kolorem mebli w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 13.02.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 U nas orzechowe okna i do tego płytki w kolorze żółtawo-beżowym oraz panele w kolorze dębu..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelam78 13.02.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 U mnie okna orzech i drzwi wewn też orzech a na podłogach po całości merbau. Od poniedziałku kładą parkiet więc nie wstawię teraz zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hba 13.02.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Drodzy Forumowicze! Jeśli jesteści posiadaczami okien PCV w okleinie orzech (od środka) proszę zamieście zdjęcia swoich podłóg wraz z ich opisem (rodzaj drewna, powłoka-lakier, olej jaki?). Z góry serdecznie dziękuję. ja bede miala doussie okna mam wlasnie w kolorze orzech, drzwi wew tez planuje w tym kolorze... zdjec jeszcze nie mam bo parkietu jeszcze nie ma.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 13.02.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja też mam okna orzech i dodatkowo drzwi wewnętrzne również w takiej okleinie. Podłogi to gres w kolorze beżowym i ceglastym oraz panele: orzech sosna, mahoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaf555 13.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dzięki za Wasze odpowiedzi! A jaki kolor mebelków wstawiliście / planujecie wstawić? Też jakoś pod kolor okien/drzwi, czy np. jasne? Ja jestem raczej nastawiona na jaśniejsze - mniej więcej kolor dębu.. Boję się, ze ciemne meble do ciemnych okien i drzwi sprawią, że ogólnie będzie ciężki charakter wystroju... Co tu wybrać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 13.02.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja nie bardzo się kierowałam kolorem okien w wyborze mebli. Patrzyłam raczej czy dane pomieszczenie jest dostatecznie doświetlone. I tak np. w salonie i jadalni mam meble białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 13.02.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 U nas także okna orzech, drzwi orzech, na dole jasny gres, a schody też będą w kolorze orzechowym (schody na jasnym gresie). Meble będą raczej ciemne, czyli coś koło... orzecha . Wnętrza proste i bez szaleństw z kolorami, no poza dodatkami, które można często zmieniać. Zdjęcia na bieżąco w dzienniku, ale jeszcze w tej kwestii nie ma co pokazać, bo wszystko w trakcie . aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggie1 27.04.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam, i ja mam dylemat kolorystyczny i piszę z nadzieją na podpowiedź . Właśnie zainstalowano mi w nowym domu okna w kolorze orzechowym. Są dużo ciemniejsze, niż na próbce jaką widziałam w sklepie, co trochę mnie zaskoczyło i zburzyło moją pierwotną koncepcję doboru pozostałych kolorów, gdyż te okna zdecydowanie zmniejszają powierzchnię wszystkich pomieszczeń, które, pomimo, że to mały domek same w sobie są malutkie. Wybrałam je, bo chciałam mieć niebrudzące się tak szybko okna, i łączone jasne oraz orzechowe meble i dodatki, miały one pasować do kilku mebli, jakie już mam. NIESTETY są od nich ciemniejsze, choć w sklepie zapewniano, że nie będą i teraz nie mam pewności, czy to był dobry wybór. A jeszcze mąż jest niezadowolony z tego koloru i głośno to okazuje, chociaż wybór pozostawił mnie, zupełnie ignorując moje pytania co do jego opinii na ten temat, co mnie jeszcze bardzie rozprasza w rozmyślaniu, jak to teraz poukładać. Zdecydowałam, że wyeliminuję orzechowe meble, które planowałam wstawić do salonu (mam salon otwarty z jadalnią i schodami oraz pośrednio z kuchnią) a wszystkie podłogi, drzwi i meble łącznie z kuchennymi na tym otwartym piętrze dam w jednym, jasnym lub zbliżonym do jasnego - kolorze czyli sosna i podobne odcienie, płytki w jadalni położę beżowe lub żółtawe, ściany będą w odcieniach beżu-salon, wanilii-kuchnia, jasna zieleń-jadalnia, natomiast w brązie - żeby to miało jakiś sens w połączeniu z oknami - będą tylko dodatki np. kanapa, obicie krzeseł w jadalni, płytki podłogowe w kuchni i na korytarzu, może schody w jakimś jasnym brązie (bo też mają być z płytek) i art. dekoracyjne. I TERAZ PYTANIE ORAZ PROŚBA O PODPOWIEDŹ: czy to wszystko będzie pasować do ciemnych okien i w ogóle dobrze komponować się jako całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 27.04.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Moim zdaniem nie, ale ja jestem fanką chłodnych kolorów we wnetrzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 27.04.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Moim skromnym zdaniem też nie.To też nie moja gama kolotystyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggie1 27.04.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Moim skromnym zdaniem też nie.To też nie moja gama kolotystyczna To co radzicie:confused:? Drzwi wewnętrzne, fronty kuchni i szafy w zabudowie muszą być jasne, bo dostanę trochę drewna sosnowego od rodziny i z tego będziemy tworzyć własne mebelki. Do tego mam kilka fajnych komód, też jasnych, które chciałabym zatrzymać i postawić w nowym salonie. I oczywiście w komplecie już wstawione okna drewniane w kolorze orzecha-w wydaniu Vetrex-u to dość ciemny kolor. Mąż obstaje płytkami w jadalni i płytkami na schodach, do tego panele drewniane w salonie, czyli w jednym miejscu będę mieć połączenie podłogi z salonu, jadalni i klatki schodowej. Już zaczyna mi się kręcić w głowie od nadmiaru różnych projektów. Ja sama z powodu zmęczenia licznymi przeprowadzkami i mieszkaniem w przeróżnych(kolorystycznie) wynajmowanych domkach, obecnie jestem zwolenniczką jasnych, sosnowych mebli lub mebli w podobnych odcieniach i takiego ogólnego łagodnego ciepełka kolorystycznego, góra trzy kolory na jednej kondygnacji i góra dwa rodzaje tworzywa. Ale boję się, że taka jednolitość będzie troszkę nudna wizualnie. Przełamią ją ciemno-brązowe okna, brązowe kanapy i może brązowy zlew, jakieś brązowawe płytki w kuchni, ale czy to nie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 27.04.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 A nie myślałaś o tym aby pójść w kierunku bieli,szarości?Zobacz ile na forum jest wspaniałych wnętrz w tych właśnie barwach.To elegancja i ponadczasowa klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 28.04.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie musi byc od razu biel i szarość, ale zdecydowanie lepiej we wnętrzach wyglądają chłodne odcienie. Przecież zieleń też może być chłodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts