Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

mam bardzo pilną sprawę bo do jutra muszę sie zdecydować na kocioł c.o. do domku jednorodzinnego.

Dane domku:

- 130 m2 (65 parter + 65 poddasze)

- 2 łazienki

- ogrzewanie na gaz z butli

Wszyscy znajomi, którzy mieszkają dookoła polecają mi kocioł junkersa - 2-funkcyjny z serii careclass, . Podobno dobrze się sprawuje, ciepła woda jest na bieżąco. Nie wiem czy to prawda, ale podobno w 2-funkcyjnych można na raz czerpać ciepłą wodę z jednego źrodła, przy większej ilości kocioł nie wyrabia. Przyznam, że mam teraz dylemat bo mam dwie łazienki i może być problem.

Tutaj moje pytania:

- czy polecilibyście kocioł junkersa careclass 2funkcyjny?

- czy lepiej zainwestować w kocioł z zasobnikiem?

- jeżeli nie junkers to jaka firma?

P.S. Dostałem dzisiaj ofertę na kocioł 2funkcyjny z zasobnikiem na 60 litrów wody firmy immergas (model Avio Maior). Czy takie wszystko w jednym zdaje egzamin.

Dzieki za pomoc!!!

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/81670-pilne-piec-co-junkersa-czy-co%C5%9B-innego/

U mnie na pokladzie Viessmann vitogas 100 (21kW) z zasobnikiem cwu 160l seria vitocell100. Co prawda pracuje na gazie z sieci ale moze tez na propan-butan(wszystko kwestia palnikow-dysz) polecam swoje taki mercedes wsrod kotlow gazowych :lol:
https://forum.murator.pl/topic/81670-pilne-piec-co-junkersa-czy-co%C5%9B-innego/#findComment-1852929