zin2 27.06.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Jaki kabel zastosować do połączenia skrzynki pomiarowej z budynkiem jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 28.06.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Jaki kabel zastosować do połączenia skrzynki pomiarowej z budynkiem jaka cena? Rozumiem, że skrzynka licznikowa stoi ileś tam metrów od domu. Wtedy kabel do ziemi YDY 5x10mm2. Cena niestety spora, w granicach 20pln a nawet więcej za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.06.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Jaki kabel zastosować do połączenia skrzynki pomiarowej z budynkiem jaka cena? mam oferte za 15 bez faktury ale faktycznie ceny przekroczyly 20 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarasD 28.06.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Tak właściwie YDY to nie jest kabel ,który należy zakopywać w ziemi. Powinien być YKY przynajmniej 5x10. Jeśli odległość znaczna powinien być tak dobrany aby spadek napięcia mie scił się do 4%. Ale zobacz co jest w projekcie.Można też 4x10 lub 4x16 i osobno przy budynku uziemienie a najlepiej jak uziom jest fundamentowy i wtedy od złącza kablowo - pomiarowgo wystarcza przewód 4 żyłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 29.06.2007 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Tak właściwie YDY to nie jest kabel ,który należy zakopywać w ziemi. Powinien być YKY przynajmniej 5x10. Jeśli odległość znaczna powinien być tak dobrany aby spadek napięcia mie scił się do 4%. Ale zobacz co jest w projekcie. Można też 4x10 lub 4x16 i osobno przy budynku uziemienie a najlepiej jak uziom jest fundamentowy i wtedy od złącza kablowo - pomiarowgo wystarcza przewód 4 żyłowy. przepraszam, faktycznie, dopiero teraz zauważyłme, że popełniłem błąd. Oczywiscie chciałem napisac YKY, taki tez kupilem do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 02.07.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Kupowałem 5x6mm2 - wyszło około 15 zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 10.07.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Kupowałem 5x6mm2 - wyszło około 15 zł/m Można sobie samemu sprawdzić cenę kabla na stronie producenta czyli Telefoniki (http://www.tf.com.pl). Niektóre hurtownie mają na kable około 70% upustu tak, że jak się dobrze potargujecie to część tego rabatu hurtownia Wam odstąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts