sylwia33 28.06.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 To dobra czy zła gleba?sory za głupie pytania ale nie moge w necie nigdzie nic znalez ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 28.06.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam, http://www.ib.pwr.wroc.pl/ZMG/pomoc/stat4.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam To moze ja sie podepne pod ten temat wczoraj ostatnio odebrałam badania hydrogeologiczne gruntu .I w 12 stronach tez mam cos takiego wyczernione... Ziarutek dziekki tez nie mogłam tego znalez ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 28.06.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam, http://www.ib.pwr.wroc.pl/ZMG/pomoc/stat4.htm Pozdrawiam No tak, ale to dotyczy tylko skarp i zboczy. Myślę, że chodzi raczej o Rozporządzenie MSWiA (Dz.U. Nr 126, poz. 839) w sprawie ustalania geotechnicznych warunków posadowienia obiektów budowlanych i pierwsza kategoria geotechniczna, obejmuje niewielkie obiekty budowlane (czyli np. taki domek jednorodzinny), w prostych warunkach gruntowych, dla których wystarcza jakościowe określenie właściwości gruntów... Kategorie geotechniczne dotyczą obiektów budowlanych, a nie gruntów (nazwanych przez ciebie i wiele innych osób glebą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 28.06.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Moze byc i tak : http://www.abc.com.pl/serwis/du/1998/0839.htm par. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 No tak masz rację faktycznie obiekty budowlane he he he... Ja miłam robione badania hydrogeologiczne geolog powiedził ze wszystko ok ......nie znam sie na tym ech... Moze ktoś sie zna i potrafi objasnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia33 28.06.2007 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 przepraszam zle zadałam pytanie Dziekki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 28.06.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 No tak masz rację faktycznie obiekty budowlane he he he... Ja miłam robione badania hydrogeologiczne geolog powiedził ze wszystko ok ......nie znam sie na tym ech... Moze ktoś sie zna i potrafi objasnic? Prostym językiem, budujesz domek jednorodzinny jednokondygnacyjne, który zalicza się do I kategorii , a nie np. zaporę wodną czy zakład chemiczny, który należy już do III kategorii geotechnicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.06.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Akurat nie oto mi chodziło :wink Przepraszam zle sformuowałam pytanie.. Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts