Gość MarcinN 07.07.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Witam wszystkich !!!! Proszę o podpowiedź na temat: Ocieplenia drewnianego domu co wybrać (styropian czy wełna) oraz elewacja - siding czy tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tom17tom17 10.07.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Cześć jestem pierwszy raz na forum wiec to mój pierwszy post, ale akurat wczoraj rozmawiałem na ten temat ze "starym budowlańcem" a i sam mam kilka przemyśleń. Sidingu nie lubię bo wkurza mnie myśl że elewacja budynku może uginać sie po naciśnięciu palcem a do tego wcale nie jest taki tani. Tanio i solidnie: styropian i tynk, Wełna będzie lepsza dla drewnianej konstrukcji bo lepiej wentyluje i jest niepalna (styropian niby też ... ale strasznie łatwo topi sie w wyższych temperaturach). Trochę drożej i solidnie : wełna i tynk. Jednak jak ja stawiałbym drewniany dom to nie darowałbym - elewacja z desek. To oczywiście sporo drożej ale ...różne sa gusty. Pozdrawiam i powodzenia, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 10.07.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 powyżwzy post jest ode mnie ale nie bylem zalogowany jeszcze raz powodzeniaTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 16.07.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Wybrałabym elewację z desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin z Lublina 29.07.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Każdy ocieplający materiał (wełna czy tynk) musi być oklejony siatką zbrojącą. Potem na to znowu drewno? Ja pokryłem kamieniem elewacyjnym, jest ciepło, sucho i ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts