Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt adaptacji projektu (mazowieckie)

fmj

Recommended Posts

Witam. Starałam sie przeszukać forum na tę okoliczność, ale nie znalazłam aktualnych danych. Czy orientujecie się ile może obecnie kosztować adaptacja projektu gotowego? Mam na oku projekt o pow. 108m2, dom parterowy, dach dwuspadowy. Chciałabym wydłużyc dom o 1 metr + doprojektować wszystkie instalacje + typowe dorbne zmiany w rodzaju drzwi zamiast okna, dodatkowe wc itp. Ile to może kosztować i jakie są terminy z waszego doświadczenia. Interesowałby mnie najbardziej namiar na architekta z Mińska Mazowieckiego. Z góry wielkie dzięki

Witam. Starałam sie przeszukać forum na tę okoliczność, ale nie znalazłam aktualnych danych. Czy orientujecie się ile może obecnie kosztować adaptacja projektu gotowego? Mam na oku projekt o pow. 108m2, dom parterowy, dach dwuspadowy. Chciałabym wydłużyc dom o 1 metr + doprojektować wszystkie instalacje + typowe dorbne zmiany w rodzaju drzwi zamiast okna, dodatkowe wc itp. Ile to może kosztować i jakie są terminy z waszego doświadczenia. Interesowałby mnie najbardziej namiar na architekta z Mińska Mazowieckiego. Z góry wielkie dzięki

Ja za wydłużenie o metr domu czyli przeprojektowanie wymiarów fundamentów, więźby, stropu i całej reszty + dorobienie okna zapłaciłem 800. Kobieta robiła to dwa tygodnie. Ale ceny są niesamowice zróżnicowane. Czytałem, że niektórzy za takie zmiany płacili kilka tysięcy. Projektant z Warszawy.

Czy mogę prosić o namiar na tego architekta? I długo mu to zajęło?

Kobieta ma chyba z 60 parę lat. WIęc raz nie mogła, raz utopiła telefon, mąż w szpitalu i przeciagnęło się do 2 tygodni. Przepraszała i mówiła, że w normalnych warunkach byłoby szybciej. Pani nazywa się Goławska-Marciniak, mieszka przy Cmentarzu na Bródnie 502 074 076. Przyjmuje tez czasami na Bartyckiej.

• 3 weeks później...

Byłem dzisiaj i do 800 doliczyli mi tak jescze nie końca wiedzą ale max 500 zł, (likwidacja 4 okien dachowych, troszkę kombinacji w wieźbie, zmiana daszku nad wejściem na kolumnowy, drobne przeróbki w okanch na parterze). Myślę że to bardzo tanio, tam gdzie kupowałem projekt to mi krzyknęli 100 zł za otwór okienny, 500 za daszek i 1700 za adaptację a i jeszcze muszę mieć szmbo więc dodatkowe 200 o mało z krzesła nie spadłem. A tu szambo w cenie adaptacji.

Jescze raz wielkie dzięki za namiary.