Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poradźcie pkna Dziadek czy Gebauer?

Recommended Posts

Zastanawiam sie nad dwoma tymi firmami. Okna drewniane meranti. Dziadek wydaje się ma bardzo dobra wykonanie (ładnie połozony silikon) i cena niska. Nie wiem, jednak jak z jakością okien. Gebauer dobra opinia i cena 20% wyższa. Okna też ok. Jakie są wasze doświadczenia. czy warto dopłacać do Gebauera? W dziadku okucia te same tylko system przesuwny GU a w Gebauerze siegenia.

czy ktoś ma te okna i juz je użytkuje? Mam duże okna przesuwane.

u nas jest gebauer. Szczerze polecam, bardzo ładnie i starannie wykonane okienka.

Dziadka mieliśmy w poprzednim miejscu,ale nie potrafię ich ocenić, bo były w pomieszczenaich gospodarczych, rzadko używane.Za to drzwi wejsciowe -hmmmm - chyba nie służyła im intensywna eksploatacja... :roll:

• 1 month później...

Mam okna Gebauer'a , w kilku miejscach silkon położony jest bardzo kiepsko i jest do wymiany. Starcilem mnustwo czasu na telefony , czekam juz dwa miesiace na wymiane silikonu. Serwis gwarancyjny fatalny. Okna generalnie są ładne z wyjątkiem fatalnego silikonu.

bgo072

Mam okna od Gebauera - i prawdę mówiąc gdybym miał wybierać ponownie nie wiem czy nie zdecydowałbym się na inną firmę (tym bardziej gdyby różnica w cenie była ok. 20% - a okna firmy Dziadek były zachwalane już na tym forum). Co do serwisu Gebauera, to potwierdzam że wyegzekwowanie wizyty ekipy serwisowej nie należy do prostych czynności (chodziło a regulację okuć w oknach). Podpowiem - pomogło - kiedy po miesiącu czy dwóch od zgłoszenia problemu - skierowałem maila bezpośrednio do właścicielki. Serwisanci byli u mnie po dwóch dniach. Faktem jest że musieli dojechać z Tarnowa Opolskiego do Poznania (nie ma w Poznaniu przedstawicielstwa f-my Gebauer). W tej chwili brałbym chyba okna od któregoś z lokalnych producentów, taniej i wygodniej z serwisem - choć to też niestety nie reguła.

Cóż, choć temat odległy, to do projektu wycenialiśmy okna na szynach HS w Meranti o wymiarach 4,5m na 2,8m (dzielone na 3 tafle) i Dziadek vs Excellent. Jeśli chodzi o cenę to wyszło 12tys vs 14,5tys. Jak z jakością cieżko powiedzieć. Na żywo widziałem excellent - w Domotece w Warszawie, i robiły piorunujące wrażenie. Dziadka nie uwidziałem nigdzie.

• 6 years później...