annaka6 28.06.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Zastanawiam sie nad dwoma tymi firmami. Okna drewniane meranti. Dziadek wydaje się ma bardzo dobra wykonanie (ładnie połozony silikon) i cena niska. Nie wiem, jednak jak z jakością okien. Gebauer dobra opinia i cena 20% wyższa. Okna też ok. Jakie są wasze doświadczenia. czy warto dopłacać do Gebauera? W dziadku okucia te same tylko system przesuwny GU a w Gebauerze siegenia. czy ktoś ma te okna i juz je użytkuje? Mam duże okna przesuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafla 28.06.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 u nas jest gebauer. Szczerze polecam, bardzo ładnie i starannie wykonane okienka. Dziadka mieliśmy w poprzednim miejscu,ale nie potrafię ich ocenić, bo były w pomieszczenaich gospodarczych, rzadko używane.Za to drzwi wejsciowe -hmmmm - chyba nie służyła im intensywna eksploatacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bgo 28.07.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Mam okna Gebauer'a , w kilku miejscach silkon położony jest bardzo kiepsko i jest do wymiany. Starcilem mnustwo czasu na telefony , czekam juz dwa miesiace na wymiane silikonu. Serwis gwarancyjny fatalny. Okna generalnie są ładne z wyjątkiem fatalnego silikonu.bgo072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 28.07.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Mam drzwi wejściowe od Dziadka.Niestety się wykrzywiły i zostały wymienione na nowe.Nowe przynajmniej na oko są dużo lepsze od starych.Napewno mogę pochwalić tą firmę za serwis - i dotrzymywanie gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 29.07.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Mam okna od Gebauera - i prawdę mówiąc gdybym miał wybierać ponownie nie wiem czy nie zdecydowałbym się na inną firmę (tym bardziej gdyby różnica w cenie była ok. 20% - a okna firmy Dziadek były zachwalane już na tym forum). Co do serwisu Gebauera, to potwierdzam że wyegzekwowanie wizyty ekipy serwisowej nie należy do prostych czynności (chodziło a regulację okuć w oknach). Podpowiem - pomogło - kiedy po miesiącu czy dwóch od zgłoszenia problemu - skierowałem maila bezpośrednio do właścicielki. Serwisanci byli u mnie po dwóch dniach. Faktem jest że musieli dojechać z Tarnowa Opolskiego do Poznania (nie ma w Poznaniu przedstawicielstwa f-my Gebauer). W tej chwili brałbym chyba okna od któregoś z lokalnych producentów, taniej i wygodniej z serwisem - choć to też niestety nie reguła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 29.07.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Cóż, choć temat odległy, to do projektu wycenialiśmy okna na szynach HS w Meranti o wymiarach 4,5m na 2,8m (dzielone na 3 tafle) i Dziadek vs Excellent. Jeśli chodzi o cenę to wyszło 12tys vs 14,5tys. Jak z jakością cieżko powiedzieć. Na żywo widziałem excellent - w Domotece w Warszawie, i robiły piorunujące wrażenie. Dziadka nie uwidziałem nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo zawiedziony 12.06.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 odradzam szczerze okna DZIADKAbardzo marna jakosc wykonczenia drewna, nie wspominajac o szybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts