konmak 28.06.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 hej czy możecie podzielić sie doświadczeniami jak rozkładają sie koszty budowy domu w ujęciu procentowym oczywiscie średnio. Nie pytam o kwoty bo każdy z nas dysponuje innym projektem i innym metrażem. Ile za stan zero ile za stan surowy otwarty ile za stan surowy zamknięty ile za stan deweloperski powyżej deweloperki zdaje sobie sprawę, że różnice mogą być gigantyczne więc to na razie sobie daruje. Bo niby po co mi np. złote klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 28.06.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Bardzo orientacyjnie:przygotowanie budowy 12%stan surowy otwarty 30%stan surowy zamknięty 23%roboty wykonczeniowe 35% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmak 29.06.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 dużo wyświetleń mało odpowiedzi, nikt nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 30.06.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Bo to pytanie nie ma wielkiego sensu. Np przy domu parterowym koszt stanu zero będzie relatywnie droższy. Z kolei jak ktoś ma skomplikowany dach z dużą liczbą okien dachowych, to na kolejnych etapach będzie duży przysrost kosztów. Ja zakładam pompę ciepła i oczyszczalnię - na etapie inwestycji to kosztuje kilkakrotnie drożej niż szambo i piec na ekogroszek na przykład. Itd itp Mi mniej więcej wychodzi tak Ile za stan zero - 20% ile za stan surowy otwarty - 30% ile za stan surowy zamknięty - 5% (okna, drzwi zewn i podbitki) ile za stan deweloperski - 45% Mniej więcej, bo czy i gdzie mam wliczyć koszty projektu, przyłączy. Czy liczyć zagospodarowanie terenu - w całości, częściowo czy w ogóle? Trzeba wziąć zestawienie prac i materiałów z projektu i pracowicie zebrać dane, dołożyć 20% i wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK LK 04.07.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Bo to pytanie nie ma wielkiego sensu. Np przy domu parterowym koszt stanu zero będzie relatywnie droższy. Z kolei jak ktoś ma skomplikowany dach z dużą liczbą okien dachowych, to na kolejnych etapach będzie duży przysrost kosztów. Ja zakładam pompę ciepła i oczyszczalnię - na etapie inwestycji to kosztuje kilkakrotnie drożej niż szambo i piec na ekogroszek na przykład. Itd itp Mi mniej więcej wychodzi tak Ile za stan zero - 20% ile za stan surowy otwarty - 30% ile za stan surowy zamknięty - 5% (okna, drzwi zewn i podbitki) ile za stan deweloperski - 45% Mniej więcej, bo czy i gdzie mam wliczyć koszty projektu, przyłączy. Czy liczyć zagospodarowanie terenu - w całości, częściowo czy w ogóle? Trzeba wziąć zestawienie prac i materiałów z projektu i pracowicie zebrać dane, dołożyć 20% i wyjdzie A, w którym miejscu policzone jest pokrycie dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 04.07.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A, w którym miejscu policzone jest pokrycie dachu? przy etapie stan surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts