Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak rozwiazaliscie problem WC na budowie

Recommended Posts

Chcialem sie dowiedzieć jak wy rozwiazaliscie sprawę wychodka na waszej budowie,czy wypożyczaliscie TOI TOI czy też to ekipa sama we wlasnym zakresie organizuje tę sprawę,to samo z szopą na narzedzia bo jestem kompletnie nie zorientowany do kogo należy ten obowiazek jak umawiam ekipe na stan surowy otwarty,jesli moglibyscie mnie poinformować ile ewentualnie kosztuje wynajecie takiej kabiny.

U nas buduje się 5 domków, w okolicy już inni mieszkają i to nie fajnie (a i też nie wolno), aby za.....li całą okolicę. Sąsiedzi już po kilku dniach trochę zaczęli narzekać. Sławojka raczej odpada, gdy w pobliżu są studnie. Więc wspólnie z sąsiadami wynajęliśmy toj-tojkę i nie ma niemiłych niespodzianek. Co lauby na czas budowy, to raczej trzeba samemu postawić jakiś blaszak lub budę, będzie cały czas potrzebna, aż do zakończenia budowy, później można rozebrać i sprzedać następnemu budującemu w okolicy.

Na razie tylko w ubiegłym roku przez 2 miesiące coś się działo na budowie, ale TOI TOI był wynajęty, z serwisem czyszczenia w połowie. Coś chyba za 300zl, ale nie pamiętam czy za całość czy za miesiąc.

Jesli możesz postaraj się przypomnieć sobie kwestię płatności (całośc czy miesiąc) to istotna sprawa dla mnie :wink: .

Pozdro!!!

Chcieliśmy wynająć sami TOI TOI, ale przyłączył się do nas sąisad, więc przez 3 miesiące wynajmowaliśmy razem z sąsiadem (tzn. dla ekipy naszej i sąsiada) a kolejne 3 miesiące wynajmowaliśmy juz sami, bo sąsiad przerwał prace budowlane na jakiś czas. Koszt wynajmu za 1 miesąc (Poznań) to brutto 100 PLN w tym czyszczenie 2 x w miesiącu.

Uważam, że tak to powinno wyglądać. To nie są kosmiczne koszty, i "dla dobra ogółu" na tym nie powinno się szczędzić... Budowlaniec tez człowiek... Jak widzę, że nowy inwestor zostawia niewygodny temat WC w próżni :roll: to chce mi się rzyg.. W słowach większość z nas jest bardzo EKOLOGICZNA, ale już w czynach jak trzeba 1000 pln poświęcić, to żal... :roll:

Kupiłem używaną kabinę starego typu z WC Chatki za 1200 zł z przywozem na miejsce. Jestem w ich systemie i kiedy zajdzie potrzeba dzwonię i za 75 zł przyjeżdzają i oczyszczają kabinę. Nie jestem związany żadnymi umowami, miesięcznymi kosztami itp. Po zakończonej budowie sprzedam kabinę choćby na Allegro za tę samą cenę. Jest to chyba najtańsze rozwiązanie z możliwych wygodnych.