Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...
  • 4 months później...
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow muratora.Pisze pierwszy raz i mam serdeczna prosbe poszukuje osob, ktore buduja dom z katalogu muratora a dokladnie projekt,Ciekawy C118.Bardzo dziekuje za wszystkie informacje,ktore dotra do mnie.Jesli bedzie mozliwosc wyslania zdjec to rowniez bardzo prosze. Dziekuje i pozdrawiam. :lol:

• 3 months później...
  • 1 month później...

http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=316&IdKolekcji=&action=showRzuty

nie buduję, ale braliśmy ten projekt pod uwagę, ale:

- schody okrągłe - niepraktyczne, niewygodne

- łazienka mała w drzwiach wejściowych

- oddzielna jadalnia - ale połączyłoby sie ją z salonem

- garderoba w przejściu do garażu

- brak spiżarki

-wykusz i nad nim pokoik - koszty

a pokoik koło łazienki... dla kogoś baaardzo malego?

pozdrawiam :D

a, i kedyś było: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=88881&highlight=projekt+ciekawy

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
My również jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia i budujemy C118b.Również się podzielimy zdjęciami jak juz zaczniemy budowę.Muszę jeszcze trochę popracować i zarobić trochę kasy na swój własny dom, bo mam dosyć mieszkania z debil...sąsiadami, którym ciągle coś przeszkadza.

• 4 weeks później...

Witam !

My równiez planujemy budowe C118 lub C118a, no i pytanie czy architekci którzy robili zmiany w projekcie wyłapywali jakies błędy w tych projektach ? Czy moze coś wyszło juz w trakcie budowy ? Architekt który ma dla nas robić zmiany stwierdził ze projekty Muratora mają dużo błędów i odradza Nam zakup.

• 2 weeks później...

Witam!

My również będziemy budować 118b, zaczynamy pod koniec sierpnia tego roku. Mi osobiście wydaje się, że typowy projekt ( w tym i z Muratora) ma mniej błędow a niżeli projekt indywidualny. Zastosowano w nim rozwiązania typowe. Zresztą jak coś Ci się wtypowym projekcie nie podoba zawsze możesz dać go do adaptacji, my tak właśnie zrobiliśmy.Pozdrawiam

Witam wszystkiz. Ja też buduję C118 z małą przeróbką zamiast dach nad garażem będzie taras, natomiast kuchnia została zamieniona na pokój, a jadalnia będzie polączona z aneksem kuchennym projekt mam już zaadaptowany, na dniach powinnam mieć pozwolenie, myślę w czerwcu zaczynać,