Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witamy wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców domku C118b.

Planujemy w tym roku rozpocząć budowę tego domu pod Łodzią - jeżeli są tutaj osoby budujące z województwa łódzkiego to bardzo prosimy o konktakt - bylibyśmy bardzo wdzięczni za możliwość obejrzenia domu.

Serdecznie pozdrawiamy

Karolina i Michał

Witam,

Haniab - jaki Ty budujesz dom? Ciekawy C118b ? - bo w tym domu faktycznie jest zaprojektowany taras czteroskrzydłowy . Natomiast Liwko chyba wybudował C118a wariant I i dlatego mówi o tarasie 3-skrzydłowym.

Odnośnie drzwi przesuwnych - ja mam tarasowe przesuwne o szerokości 3 metry i nie mam najmniejszych problemów z ich użytkowaniem - ale to kosztowało ... Po pierwsze - dobra firma okien , a po drugie - dobre okucie - automat.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

@Haniab

U nas jest coś pomiędzy.

Zwęziliśmy przejście kuchnia-salon tak, żeby ścianki skrywały blaty zabudowy w kuchni.

Mieliśmy też zamiar wstawić drzwi pomiędzy korytarzem wejściowym a kuchnią.

Dwóch niezależnych fachowców (murarz i wykończeniowiec) skutecznie wybiło nam to z głowy.

Mieli rację.

Apel do budujących "Ciekawego". Nie zamurowujcie drzwi tych między przedpokojem a kuchnią bo będziecie tego żałować! Dajcie zwykłą futrynę bez skrzydła drzwiowego. Bieganie dookoła chaty z pełnymi siatkami, latanie do drzwi jak ktoś zapuka czy za zwyczajną potrzebą nie będzie zbyt fajne. Te drzwi to naprawdę dobry pomysł projektanta!

Ja też Radecki:)

Zobacz kiedy to napisałem

juz nikt tu nie zaglada,,,,

Zagląda, zagląda, tylko wpisów brak. A poza tym zima - teraz walczę na poddaszu.

Czasem trochę wolnego czasu w pracy na pogaduszki, np. jak dziś, a po pracy szybki obiad i na budowę, powrót o 24:00, toaleta i sen, potem praca itd. Codziennie "Déjà vu" - na "neta" nie ma czasu.

Zagląda, zagląda, tylko wpisów brak. A poza tym zima - teraz walczę na poddaszu.

Czasem trochę wolnego czasu w pracy na pogaduszki, np. jak dziś, a po pracy szybki obiad i na budowę, powrót o 24:00, toaleta i sen, potem praca itd. Codziennie "Déjà vu" - na "neta" nie ma czasu.

no to niezle,,,powodzenia,oby poddasze szybko staneło na nogi,,,

• 3 weeks później...