Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@haniab

My zrobiliśmy, że tak powiem, odwrotnie.

Tam w ogóle nie ma drzwi, jest takie, no... przejście.

(nie wiem jak to się fachowo nazywa)

Przejście takie samo jak z kuchni do salonu, tylko mniejsze oczywiście.

Ale czy to dobrze czy źle to jeszcze nie wiem.

(Żeby nie było - też rozważaliśmy zamurowanie tego przejścia)

Wyjdzie w praniu.

Zamurować zawsze można.

Rozmurować też :wink:

Pozdrawiam

Radek

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam,

My z kolei zaślepiliśmy to wejście z dwóch powodów - pierwszy to po goście wchodzący mają zaglądać do kuchni co tam jest, a po drugie mieliśmy więcej miejscana schody cojestproblemem w tym budynku ;) Decyzji nie żałujemy. Kwestia przyzwyczajenia ;)

• 3 weeks później...
Witam wszystkich bardzo serdecznie, zwracam się z ogromną prośbą o przesłanie zdjęć domu Ciekawy C118 , dokładnie mówiąc chodzi o schody, zgodnie z projektem są one dość małe i nie wiem czy praktyczne? Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł [email protected]

Witam

Dołączam się do prośby „anekowski1” odnośnie zdjęć schodów i holu, szczególnie interesują mnie schody drewniane – gdyż właśnie takie planuję zastosować. Proszę też osoby które nie podnosiły ścianki kolankowej, czy skosy na piętrze nie przeszkadzają – szczególnie przy schodach.

Mój e-mail:

[email protected] lub [email protected]

Z góry dziękuję za wszystkie zdjęcia i opinie

Wojciech

• 2 weeks później...

Dołożyłem kilka zdjęć do naszego dziennika budowy

-> http://picasaweb.google.pl/rchrzast/DziennikBudowy#5457113995886195634

(to te końcowe)

To są schody betonowe wyłożone częściowo drewnem (jesion).

Podstopnie wykończone karton-gipsem, na wierzchu tynk mozaikowy.

Schody do piwnicy, (bo my piwnicę jeszcze mamy), wyłożone są po prostu płytkami (gres).

Też nie wyglądają źle.

Pozdrawiam

Radek

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich Forumowiczów

Nasz Ciekawy już stoi (stan surowy zamkniety). Ciekawi jesteśmy jak rozwiązaliście sprawę z kominkiem w salonie.

Interesuje nas komin, bo my nie schowaliśmy go w ścianie i trochę obawiamy się że będzie nam zajmował sporo miejsca w salonie. Jak by ktoś miał zdjęcia kominka to proszę podeślijcie na [email protected]

Pozdrawiam

Witam Wszystkich Forumowiczów

Nasz Ciekawy już stoi (stan surowy zamkniety). Ciekawi jesteśmy jak rozwiązaliście sprawę z kominkiem w salonie.

Interesuje nas komin, bo my nie schowaliśmy go w ścianie i trochę obawiamy się że będzie nam zajmował sporo miejsca w salonie. Jak by ktoś miał zdjęcia kominka to proszę podeślijcie na [email protected]

Pozdrawiam

http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Domm#

Miejsca trochę zajmuje ale masz za to gdzie ładnie pochować drewno.

Domek jeszcze nie jest wykończony ale mieszkać można. Za największy mój sukces uważam instalację z Pompą Ciepła. Świetna i naprawdę wcale nie droga sprawa. Rachunek za tą mroźną zimę przy pierwszym sezonie grzewczym wyniesie poniżej 2000PLN i to z ciepła wodą. Dookoła sąsiedzi zasypani są hałdami drewna a ja spaliłem go tylko 0,5m.

Wklejam kilka nowych fotek. Jak macie jakieś pytania to chętnie pomogę.

http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom2#

Edytowane przez Liwko

Witam.

Ja również realizuje projekt Ciekawy C118. Mój obecny stan to stan surowy zamknięty.

Jeśli chodzi o zmiany:

- Jak większość, wykorzystałem pustkę nad garażem i prowadzić do tego miejsca będą, opuszczane schody z garażu. Dodaliśmy tam małe półokrągłe okno.

- Cały budynek podnieśliśmy o ok 40 cm (1,5 pustaka).

- Wejście do salonu będzie przez drzwi, a nie jak w oryginale przez otwartą przestrzeń.

- Zrezygnowaliśmy z garderoby na rzecz pomieszczenia gospodarczego - kotłowni.

- Przedłużona została toaleta na parterze tak by wygospodarować dodatkowe miejsce na prysznic i mieć dodatkową łazienkę (chodź małą).

- Odwróciliśmy zabieg schodów o 180 stopni. Dzięki temu udało się uzyskać małe pomieszczenie pod schodami.

- A na piętrze pustkę nad schodami zamknę małą antresolą.

W najbliższym czasie umieszczę zdjęcia na sieci i podam link.

Pozdrawiam budujących C118

• 2 weeks później...