haniab 22.01.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 ja poprosze o fotki holu,jesuli ktos ma juz zrobine.ja zamurowlam drzwi do kuchni[ te od holui chyba zle zrobilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 22.01.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 @haniab My zrobiliśmy, że tak powiem, odwrotnie. Tam w ogóle nie ma drzwi, jest takie, no... przejście. (nie wiem jak to się fachowo nazywa) Przejście takie samo jak z kuchni do salonu, tylko mniejsze oczywiście. Ale czy to dobrze czy źle to jeszcze nie wiem. (Żeby nie było - też rozważaliśmy zamurowanie tego przejścia) Wyjdzie w praniu. Zamurować zawsze można. Rozmurować też Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrm 05.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 w projekcie stropu teriva nad każdą belką stropową jest przewidziany dodatkowo pręt zbrojeniowy 12. Nigdzie sie z tym nie spotkałem, a jak to u was wyglądało ? Czy dawaliście ten dodatkowy pręt nad każdą belkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vox 01.03.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam, My z kolei zaślepiliśmy to wejście z dwóch powodów - pierwszy to po goście wchodzący mają zaglądać do kuchni co tam jest, a po drugie mieliśmy więcej miejscana schody cojestproblemem w tym budynku Decyzji nie żałujemy. Kwestia przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 04.03.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 ktos zakladal,juz hydraulike i elekrtyke.ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekowski1 19.03.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie, zwracam się z ogromną prośbą o przesłanie zdjęć domu Ciekawy C118 , dokładnie mówiąc chodzi o schody, zgodnie z projektem są one dość małe i nie wiem czy praktyczne? Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetawojtek 24.03.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 WitamDołączam się do prośby „anekowski1” odnośnie zdjęć schodów i holu, szczególnie interesują mnie schody drewniane – gdyż właśnie takie planuję zastosować. Proszę też osoby które nie podnosiły ścianki kolankowej, czy skosy na piętrze nie przeszkadzają – szczególnie przy schodach. Mój e-mail:[email protected] lub [email protected] Z góry dziękuję za wszystkie zdjęcia i opinie Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 25.03.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 podpisuje sie pod prosba. moj meil [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 06.04.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Dołożyłem kilka zdjęć do naszego dziennika budowy-> http://picasaweb.google.pl/rchrzast/DziennikBudowy#5457113995886195634(to te końcowe)To są schody betonowe wyłożone częściowo drewnem (jesion).Podstopnie wykończone karton-gipsem, na wierzchu tynk mozaikowy.Schody do piwnicy, (bo my piwnicę jeszcze mamy), wyłożone są po prostu płytkami (gres).Też nie wyglądają źle. PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.04.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Wysłałem wam kilka fotek schodów drewnianych. Pozdrawiam właścicieli "Ciekawego" i czekam na opinie.Jak są jeszcze jakieś pytania odnośnie domku to proszę pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.04.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Poprzenosiłem je do albumu http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_W35 24.04.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich Forumowiczów Nasz Ciekawy już stoi (stan surowy zamkniety). Ciekawi jesteśmy jak rozwiązaliście sprawę z kominkiem w salonie. Interesuje nas komin, bo my nie schowaliśmy go w ścianie i trochę obawiamy się że będzie nam zajmował sporo miejsca w salonie. Jak by ktoś miał zdjęcia kominka to proszę podeślijcie na [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.04.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich Forumowiczów Nasz Ciekawy już stoi (stan surowy zamkniety). Ciekawi jesteśmy jak rozwiązaliście sprawę z kominkiem w salonie. Interesuje nas komin, bo my nie schowaliśmy go w ścianie i trochę obawiamy się że będzie nam zajmował sporo miejsca w salonie. Jak by ktoś miał zdjęcia kominka to proszę podeślijcie na [email protected] Pozdrawiam http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Domm# Miejsca trochę zajmuje ale masz za to gdzie ładnie pochować drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 26.04.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Liwko - po prostu cudo! Ta antresola wygląda extra. Wrzuć jeszcze parę fotek domu i pomieszczeń. Bardzo proszę. Mamy stan 0. W tym roku przerwa mam w czerwcu operację kręgoslupa - i zdrowotnie i finansowo nie damy rady. Ależ Wam zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.04.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Domek jeszcze nie jest wykończony ale mieszkać można. Za największy mój sukces uważam instalację z Pompą Ciepła. Świetna i naprawdę wcale nie droga sprawa. Rachunek za tą mroźną zimę przy pierwszym sezonie grzewczym wyniesie poniżej 2000PLN i to z ciepła wodą. Dookoła sąsiedzi zasypani są hałdami drewna a ja spaliłem go tylko 0,5m.Wklejam kilka nowych fotek. Jak macie jakieś pytania to chętnie pomogę.http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom2# Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adusia28 03.05.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Mam juz dom na wykonczeniu po elewacji. Chcialabym zobaczyc jak rozwiazaliscie problem schodow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apkuba 05.05.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 http://picasaweb.google.com/118272564028386975696/Dom# Nie wiem czy będzie działało, bo nigdy nie korzystałam z tego, ale mam nadzieje że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apkuba 05.05.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Jeżeli będzie się podobało - to dodam kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafsli_rs 12.05.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam. Ja również realizuje projekt Ciekawy C118. Mój obecny stan to stan surowy zamknięty. Jeśli chodzi o zmiany:- Jak większość, wykorzystałem pustkę nad garażem i prowadzić do tego miejsca będą, opuszczane schody z garażu. Dodaliśmy tam małe półokrągłe okno. - Cały budynek podnieśliśmy o ok 40 cm (1,5 pustaka). - Wejście do salonu będzie przez drzwi, a nie jak w oryginale przez otwartą przestrzeń. - Zrezygnowaliśmy z garderoby na rzecz pomieszczenia gospodarczego - kotłowni. - Przedłużona została toaleta na parterze tak by wygospodarować dodatkowe miejsce na prysznic i mieć dodatkową łazienkę (chodź małą).- Odwróciliśmy zabieg schodów o 180 stopni. Dzięki temu udało się uzyskać małe pomieszczenie pod schodami. - A na piętrze pustkę nad schodami zamknę małą antresolą. W najbliższym czasie umieszczę zdjęcia na sieci i podam link.Pozdrawiam budujących C118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 26.05.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 witam,mam pytanie,cowybrac dachowke ,czy blache?mamy dachodeskowany,i opapowany.wiec dachowka to kolejny ciezar,co sadzicie o tm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts