Liwko 06.08.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Apel do budujących "Ciekawego". Nie zamurowujcie drzwi tych między przedpokojem a kuchnią bo będziecie tego żałować! Dajcie zwykłą futrynę bez skrzydła drzwiowego. Bieganie dookoła chaty z pełnymi siatkami, latanie do drzwi jak ktoś zapuka czy za zwyczajną potrzebą nie będzie zbyt fajne. Te drzwi to naprawdę dobry pomysł projektanta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 09.08.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 za pozno.ja zamorowałam,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.08.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 za pozno.ja zamorowałam,,,, Nic nie jest za późno:). Zawsze można jeszcze raz to przemyśleć i wybić otwór na drzwi. Mieszkam już prawie rok i z własnego doświadczenia wiem jakie są przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafsli_rs 10.08.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Czy ktoś realizując projekt "Ciekawy C118" modernizował projekt i budował podpiwniczenie całości lub części budynku (pomijam "C118d Ciekawy - wariant IV (podpiwniczony)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 10.08.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Zaczelismy sie grubo zastanawiać,,,chyba jednak rozbijemy ta ścianę,,poki tam nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 27.08.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Czy ktoś realizując projekt "Ciekawy C118" modernizował projekt i budował podpiwniczenie całości lub części budynku (pomijam "C118d Ciekawy - wariant IV (podpiwniczony)? No przecież u nas tak jest! Podpiwniczenie na mniej więcej jednej trzeciej domu. Pozdrawiam R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 28.08.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Zaczelismy sie grubo zastanawiać,,,chyba jednak rozbijemy ta ścianę,,poki tam nic nie ma. A my wcale nie mamy drzwi, tylko normalne przejście. Takie samo, jak z kuchni do salonu, tylko oczywiście mniejsze. Sprawdza się świetnie. Polecam! R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.08.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 No ja mam dokładnie to samo tylko dałem ładną futrynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 31.08.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Liwko, podczas naszej rozmowy wspomniałeś coś o GWC, że będziesz robił. Jak możesz napisz jak technicznie chcesz wprowadzić rurę do domu (do czerpni). Czy będziesz podkuwał fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.08.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Już zrobiłem ale jeszcze nie podłączyłem. W garażu wykułem przy ścianie dziurę i pod fundamentami przetknąłem rurki od GWC. Prościzna:) Ps. Nie kupuj Nibe! Nie szkoda kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 31.08.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 A a a a ten podpis to od dawna mam, hihihi ale nie umiem zmienić. Cholibka, ja w fundamencie mam 10 cm styropianu i podwójnie zbrojona płytę. Dziurę zaczynałeś od wewnętrznej strony tj od garażu i kopałeś się na zewnątrz? Dobrze rozumiem? Małż zaczyna stawiać ściany garażu, i cosik o GWC mówi. Że lepiej by było przed ścianami. Że też kurna nie pomyśleliśmy wcześniej, przed zalaniem płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.08.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 No od strony garażu. Z tym zbrojeniem trochę będzie kłopotu ale od czego są boszki:) Jak zrobicie to wstawcie dwie rury kanalizacyjne i gotowe. Czy to zrobicie teraz czy kiedyś to i tak jedna robota, ale zawsze co zrobione to zrobione. Może i łatwiej teraz jak ściana nie ogranicza ruchów hmmm... "Że też kurna nie pomyśleliśmy wcześniej, przed zalaniem płyty." Nie tylko wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 27.09.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 a co myslicie zeby zamurowac wejscie z kuchni do salonu,zostawic tylko wejscie z holu,do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.09.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 a co myslicie zeby zamurowac wejscie z kuchni do salonu,zostawic tylko wejscie z holu,do kuchni Nie, nie, i jeszcze raz nie. Cały urok tego domku jest w otwartych przestrzeniach. Jest jeszcze jeden plus tego przejścia. Jak przychodzi na obiadek większa rodzinka to stół który stoi normalnie przy ścianie na przeciwko bocznego okna obracam i rozstawiam że kawałek wchodzi do salonu. 10 osób spokojnie się przy nim mieści. Następna sprawa to to że z kuchni do salonu się chodzi najczęściej i nie wyobrażam sobie latania dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 27.09.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 ale ja nie lubie takiej przestrzeni.kuchnia to kuchnia.i smrody nie leca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 27.09.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 a po za tym,bede miał sciane na wiszace szafki jak zamuruje przejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.09.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 ale ja nie lubie takiej przestrzeni.kuchnia to kuchnia.i smrody nie leca. Od smrodów jest pochłaniacz a jak nie lubisz takich przestrzeni to zamuruj. Ja jednak tego bym nie robił. Można ewentualnie zrobić drzwi harmonijkowe na całej szerokości tej przegrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.09.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 a po za tym,bede miał sciane na wiszace szafki jak zamuruje przejscie Kuchnia jest na tyle duża że nam w zupełności wystarczyły szafki stojące ale jest to jakiś argument za. Ja jednak wolałbym zamurować to boczne okno i tam je powiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 27.09.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 ojej,nic nie wiem,jak to zrobic,czy likwidowac okna w salonie,czy poomniejszyc wejscie z holu do salonu,,brak wizji...totalna klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.09.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Myślę, że spokojnie można sobie podarować te dwa boczne okna. Dom i tak jest dość dobrze doświetlony. A pamiętaj że ścianę zawsze można zamurować. Pomieszkaj z rok i się przekonasz czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts