haniab 27.09.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 zamurowałam wejscie od holu do kuchni,al eteraz to chce wyciac,,milion pomysłow na dizen mam,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.09.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Zrób tak jak jest w projekcie a po pewnym czasie przekonasz się że jest ok. Pomyśl tylko z tymi oknami. Ja dzisiaj chyba bym je wywalił. Z której strony świata je masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas-78 28.09.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam wszystkich!Wyczytałem kilka postów wcześniej, że niektórzy narzekali na upały, które panowały w Polsce w lipcu tego roku. Ja również jak każdy użytkownik poddasza z oknami dachowymi w Ciekawym c118 (ale i wszyscy mieszkający na poddaszu) miałem kłopot z wychłodzeniem domu po kilku upalnych dniach. Znalazłem na to rozwiązanie w postaci markiz zewnętrznych na okna dachowe. Okna mam firmy Fakro, więc markizy też muszą być tej firmy. Koszt jednej markizy na okno - oczywiście w zależności od wielkości - to ok. 200 zł. Montuje się samemu w jakieś 5 minut jedną markizę. Markiza ta to nic innego jak gęsta siatka odbijająca promienie słoneczne. Dzięki niej promienie słoneczne nie nagrzewają szyby w oknie, która działa jak soczewka. Po zamontowaniu tych markiz temperatura na poddaszu przestała się podnosić i zatrzymała się na ok 26 st. Wiem, że to i tak dużo, ale gdyby nie markizy po 14 dniach upałów mielibyśmy na górze 30 stopni.Jeszcze jedna zaleta takich markiz. Latem robi się szybko widno i dzieci też budzą się szybciej. Dzięki opuszczonym markizom w pomieszczeniu jest ciemniej.Jeśli ktoś będzie zainteresowany, to podam gdzie można najtaniej je kupić. Nie sugerujcie się cenami z cennika Fakro. Mocno są zawyżone.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.09.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Mam te markizy:) i faktycznie dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 28.09.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 oo dzieki za podpowiedz,macie jakies fotki z salonu?z schodow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 28.09.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 aha,likwiduje tez okna przy drzwiach wejsciowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.09.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 aha,likwiduje tez okna przy drzwiach wejsciowych Dlaczego? Jedne jest w gospodarczym-potrzebne Drugie jest w łazience-potrzebne Trzecie w kuchni-raczej likwidował bym dwa boczne bo domek straci urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas-78 28.09.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Mam propozycję dla wszystkich, którzy jeszcze mogą zmienić schody z kręconych na zabiegowe. My tak zrobiliśmy, dzięki czemu można swobodnie wchodzić i chodzić a przede wszystkim można nimi wnosić większe rzeczy. My dodatkowo zlikwidowaliśmy antresolę nad wejściem i dzięki temu w chłodniejsze dni zimno nie leci od razu do góry. Tylko, że my przesunęliśmy o 0,9 m przednią ścianę do przodu i zyskaliśmy mały wiatrołap. Oto efekt:http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=1686 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 28.09.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dlaczego? Jedne jest w gospodarczym-potrzebne Drugie jest w łazience-potrzebne Trzecie w kuchni-raczej likwidował bym dwa boczne bo domek straci urok chodzi mi o okna przy drzwiach.te do holu,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.09.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Kliknij na link poniżej to zobaczysz moje zabiegowe.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.09.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 chodzi mi o okna przy drzwiach.te do holu,. Aaaa doświetla. Nie zakumałem:) Pamiętaj tylko o okienku nad nimi żeby ładnie to razem zegrać. Można dać zamiast tych doświetli jakiś dodatkowy bajer na tynk co by w pionie się zgrywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 28.09.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 krył ktos blacha dach?szukam teraz jakiejs konkretnej blachodachowki...dlazcegfo blacha bo jets tansza,a mnie nie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 29.09.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 poprosze raz jeszcze o fotki schodow,czy wejscie do kuchni nie przeszkadza,jak sie meiszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.09.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom#5462601819959779090Trochę nie z tej strony. Postaram się wieczorem przesłać inne. Według projektu mieszczą się na styk. Wystarczy przesunąć je o 5-10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 29.09.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 oo dziekuje bardzo,,,poprosze na meila,,[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 01.10.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ile wam wyszlo okien dachowychw łazience wystraczy jedno,i w garderobie tez prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.10.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ile wam wyszlo okien dachowych w łazience wystraczy jedno,i w garderobie tez prawda? Wywaliłem cztery. Jedno z łazienki, jedno z garderoby i dwa z sypialni. Można jeszcze śmiało zrezygnować z jednego w pokoiku. Tak bym dzisiaj zrobił. Projektant po bandzie pojechał z tymi oknami. Chyba ma udziały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.10.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 chodzi mi o okna przy drzwiach.te do holu,. haniab, zobacz jak te drzwi wyglądają w rzeczywistości. Można zrobić mniejsze ale żeby ładnie wyglądało i się zgrywało z górnym okienkiem trzeba dodać jakiś bajer w zamian albo zwyczajnie pomalować innym kolorem tynk. http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom2#5522381960213133986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grodzki 07.10.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam wszytskichJestem na etapie zamawiania bloczków solbeta na cały dom czy ktoś mi może powiedzić ile wyjdzie palet bloczków bo jakos nie mogę tego przeliczyć. Ile wam wyszło metrów bloczków 24cm i działowych 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniab 09.10.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 pytanie do RADECKIEGO,jaki kolor wybrałem blachy,[chodiz mi o fachowa nazwe,] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts