kos_kostek 08.05.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 esli chodzi o błędy to kilka ich jest np w mojej wersji (buduje C118b) jest zrobiony strop w miejscy, gdzie powinna byc antresola czyli kompletna bzdura. Interweniowałem w tej sprawie w Muratorze i przysłali mi niby poprawione rysunki ale defakto były to te same, które zakupiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 09.05.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Kostek: witam , czekam na pozwolenie,miło się ogląda fotki mam nadzieją, że niedługo pokarzę swoje, mam już pięknie zrobiony dojazd nawet mogę dojechać swoją niską osobówką jak sobie pomyślę że to cudo rozkopią później wodociągi to mnie niestety nie mam wody (nie mają czasu). piszesz coś o garażu myślę o postawieniu takiego pomieszczenia budowlanego czy u ciebie jest nim garaż: murowany czy blaszak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos_kostek 09.05.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Ja chcę postawic sobie blaszaka. Przyda mi sie tez potem np jako szopka do składowania opału. Dodatkowo jest to niewielki koszt . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elesde 25.05.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 witam milo dolaczyc do osob budujacych c118 u nas tylko kilka kosmetycznych poprawek zmiana schodow na za zabiegowe i usuniecie jednego balkonu.Dach oczywiscie dachowka ceramiczna. Pozwolenie na budowe juz jest pozostaje tylko znalezc odpowiednia firme budowlana .....mi poki co po pierwszych przymiarkach zawolano 170tys za stan surowy z dachem wydaje mi sie troche za duzo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 18.06.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POZWOLENIE czekałam tak długo że chyba teraz oszaleję ze szczęścia . Takie niby nic a tak cieszy , jeszcze musi się uprawomocnić myślę że rozpocznę w lipcu tylko miesięczny poślzg http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_316_12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpad 28.06.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 WitamCzy jest ktoś z forumowiczów kto buduje dom z muratora projekt: Ciekawy C118 ( wersja z balkonami) w Łodzi lub okolicach. Proszę o kontakt lub ew. fotografie. Mój e mail : [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpad 29.06.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpad 29.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpad 29.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmo 27.08.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witamy , miło nam się przyłączyć do osób które wybrały projekt C118b. Mamy nadzieję że spełni nasze oczekiwania po małych adaptacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 14.09.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 No więc tak: działka jest projekt jest (118c) warunki częściowo (GDDiA mi podpada ) ochota jest doświadczenia ni ma pieniędzy malutko Będę budował na wąskiej (22 m) działce. Wzdłuż. Pozdrawiam Radecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 01.10.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 moja ma19,40m i jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 08.10.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 JUŻ NIEDŁUGO ZACZYNAMY BUDOWĘ WŁASNEGO DOMKU . MAMY PROJEKT , DZIAŁKĘ ... ZASTANAWIA NAS JAK WYGLĄDA NASZ PRZYSZŁY DOM W RZECZYWISTOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmo 17.10.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Mam prośbę czy możecie mi napisać jakie macie koszty robocizny w C118b za stan surowy otwarty ? Chodzi mi o porównanie cenowe, wiadomo że może to być inna część kraju ale ceny mogą być podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 17.10.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 @Iwa No taaak. A ja tu narzekam @Desmo Uuuu! Daleko nam do tego etapu Na razie mam dylemat z odrolnieniem. Co innego mówią w starostwie, co innego w biurze projektowym, a co innego w gminie (Działka to ponad hektar, podobno jestem rolnikiem) Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 17.10.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Byliśmy niedawno u znajomych. Działka o szerokości 16 metrów :!: Fakt, że inny projekt. Ale byliśmy i... no nigdy w życiu nie powiedziałbym, że "jest wąsko" To chyba kwestia zagospodarowania. Żałuję, że nie mamy zdjęć Najwyraźniej da się Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos_kostek 18.10.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 16 m działki to skrajne min. Moja działka ma 33 m szerokości i uważam, że jest wąska.... choćpozwala już na jakieś fajne rozplanowanie domku oraz całego otoczenia. Przy 16 m to stawiasz dom na min odległościach od sąsiadów i zero pola manewru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikaG 24.10.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam wszystkich serdecznie, Cieszę się, że was znalazłam, ponieważ my też powoli przymierzamy się do budowy c118. W projekcie wprowadziliśmy drobne zmiany - okna zamiast półokrągłych będą kwadratowe, a z kuchni zrobiliśmy pokój. Już nie mogę się doczekać jaki będzie efekt, dlatego bardzo jestem ciekawa jak wygląda "ciekawy" w bardziej zaawansowanych etapach budowy. Będę wdzięczna za fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmo 27.10.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Mam prośbę czy możecie mi napisać jakie macie koszty robocizny w C118b za stan surowy otwarty ? Chodzi mi o porównanie cenowe, wiadomo że może to być inna część kraju ale ceny mogą być podobne. Dziękuję za przesłanie kosztorysów na PW , więc powiem że znalazłem wykonawcę za rozsądne pieniądze i z polecenia ,który zbuduje nam domek na wiosnę 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafsli_rs 31.10.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 WitamJestem nowym użytkownikiem forum. Mam zamiar rozpocząć budowę wiosna przyszłego roku. Jestem na etapie załatwiania pozwoleń. Projekt jaki wybrałem to Ciekawy C118. Podczas przeglądania forum zauważyłem że kos_kostek wysyłałeś zdjęcia na emil z budowy czy ja mogę również o nie poprosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts