Terry 20.07.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 [ATTACH=CONFIG]66365[/ATTACH]cd[ATTACH=CONFIG]66364[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 20.07.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 [ATTACH=CONFIG]66367[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66368[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66369[/ATTACH]Jeszcze raz hol[ATTACH=CONFIG]66366[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 20.07.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 [ATTACH=CONFIG]66371[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66372[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66373[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66374[/ATTACH]Kuchnia[ATTACH=CONFIG]66370[/ATTACH]http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 20.07.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 [ATTACH=CONFIG]66376[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66377[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66378[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66379[/ATTACH]Schody[ATTACH=CONFIG]66375[/ATTACH] http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 20.07.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 [ATTACH=CONFIG]66381[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66382[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66383[/ATTACH]łazienka dolna[ATTACH=CONFIG]66380[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 20.07.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 [ATTACH=CONFIG]66385[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66386[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66387[/ATTACH]łazienka górna[ATTACH=CONFIG]66384[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 20.07.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Tyle zdjęć, teraz nasze przemyślenia, mieszka się bardzo dobrze, ale to chyba każdemu kto się przeprowadza do domu z bloku. Plusy: dom bardzo jasny, duże i dużo okien, pomysł z wiatrołapem był strzałem w 10, bo choć mały to cały brud z zewnątrz nie jest wnoszony dpo środka , oprócz tego na górze zyskaliśmy antresole 11m2, wielkość sypialni dla nas OK, nie potrzebujemy super wielkich pomieszczeń (trzeba to w końcu posprzątać i ogrzać Minusy: za mały salon, zbyt małe pomieszczenie gospodarcze (mąż adoptuje pomieszczenie nad garażem, ale tam tylko schody spuszczane więc nie dla mnie , zbyt mała dolna łazienka. Na etapie wykończeniówki bałam się, że prysznic z murowaną ścianką mi się nie zmieści, więc wsawiliśmy to co na zdjęciach i teraz przy sprzątaniu go dostaję białej gorączki, zbyt wąskie schody 90cm - trudno się minąć. Przepraszamże tak chaotycznie piszę ale właśnie przed chwilą wcieło mi posta i już nie mam siły pisać wszystkiego od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.07.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Kilka słów krytyki na początek. Piszesz że mały salon, a zrobiliście z niego sklep meblowy:( Naprawdę takie było moje pierwsze skojarzenie. Po co wam ten stół w salonie? Rozbudowaliście mocno kuchnie i teraz stół się tam nie zmieści. Moim zdaniem duży błąd. Dolna łazienka jest w sam raz jeżeli w górnej zrobi się prysznic. Nie wiem dlaczego z niego zrezygnowaliście. To jest w naszym przypadku najczęściej używana rzecz właśnie w górnej łazience. Dolny prysznic raczej dla gości. Co do pomieszczenia gospodarczego to i owszem, mogło by być ciut szersze, choć na tych 5m2 pomieściłem tyle sprzętów, że trudno uwierzyć Z tym wiatrołapem pewnie macie rację, bez niego trochę się wnosi do mieszkania a i zimą trzeba szybko za sobą zamykać drzwi. Na zdjęciach nie widzę żadnego systemu ogrzewania, macie wszędzie podłogowe? Czym grzejecie? Pokażcie zdjęcia z zewnątrz i opisz w jakim kierunku względem stron świata stoi. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 21.07.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 W kuchni nie ma miejsca na szafki górne, a upakować gdzieś sprzęty było konieczne, właściwie to my jej wcale nie powiększyliśmy tylko wydłużyliśmy ściankę na której jest kominek o 60 cm, przez co weszła nam wysoka zabudowa, z tej decyzji jesteśmy bardzo zadowoleni. Stół w domu musi być więc znalazł swoje miejsce przy kuchni. Nie wyobrażam sobie gościć gości w kuchni, albo go wyciągać gdy ci się pojawią, kojarzy mi sie to z mieszkaniem w bloku. Udało nam się cofnąć kominek tj. rurę przeciągnąć w bok a nie go przodu, jak to było w projekcie. Spowodowało to że kominek jest wysunięty "w salon" tylko na 50cm, a nie na prawie metr jak to było w projekcie. Jeśli chodzi o wypoczynek to w zupełności się zgadzam, że jest on zbyt duży do tego salonu, ale niestety mieliśmy klapki na oczach kupując go. Jest możliwość wyniesienia jednego z foteli, ale jakoś nie mośemy się do tego zabrać. Jeśli chodzi o łazienki to w małej jest dość miejsca, ale niestety nie na prysznic z murowanymi ściankami a ten jest łatwiejszy do utrzymania czystości. Aby nie zagracać łazienki górnej celowo nie wstawiliśmy tam prysznica. W końcu łatwiej jest umyć jeden a nie dwa. Oboje pracujemy, mamy 2 małych dzieci i praktyczność była naszym głównym celem . Ogrzewanie oprócz sypialni i gabinetu wszędzie podłogowe. Zdjęć z zewnątrz na razie nie wstawię, bo właśnie panowie robią podbitkę i tynki więc jest rusztowanie, jak skończą zrobię zdjęcia. Wejście na płd - zach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 21.07.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Liwko, właśnie obejrzałam Twoje zdjęcia i Twoja górna łazienka jest na 100% większa, nam prysznic by tam nie wszedł. Budowaliśmy Ciekawy wersja II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.07.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Wedle projektu, to wasza jest taka sama a nawet w użytkowej większa http://projekty.muratordom.pl/projekt_ciekawy-wariant-i,317,1,0.htm http://projekty.muratordom.pl/projekt_ciekawy-wariant-ii,415,1,0.htm Z tym stołem to dwa, trzy razy do roku zdarzy nam się poprzestawiać (tak jak w bloku;)). Jednak przez około 360 dni w roku mam o wiele większy salon, jest gdzie czasami potańczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.07.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ile maksymalnie wam się zmieści ludzi przy stolę i w jaki sposób on będzie stał?Pytam, bo w święta było nas 14 osób+2 małych dzieciaczków. Narożnik przysunęliśmy do samej ściany i rozstawiliśmy wielki stół. Daliśmy rady, ale to już było max tego domu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 21.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ostatnio w czerwcu, mieliśmy urodziny naszych dzieci. Jedna impreza na 14 a druga na 16 osób. Co do prysznica w górnej łazience to gdybyśmy wstawili prysznic w to miejsce co Ty, to mąż, ktory ma 186 cm niemógłby korzystać z WC ani z bidetu. Ale każdy robi w swoim domku to co chce, co mu się podoba i na co go stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 21.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ile maksymalnie wam się zmieści ludzi przy stolę i w jaki sposób on będzie stał? Pytam, bo w święta było nas 14 osób+2 małych dzieciaczków. Narożnik przysunęliśmy do samej ściany i rozstawiliśmy wielki stół. Daliśmy rady, ale to już było max tego domu:D 16 osób to ma być MAX? Cienkie bolki jesteście U nas na komunii naszej Młodszej było 20. Stół w salonie rozstawiony wzdłuż plus dostawka. Salon był wtedy nieomal pusty, tylko stoły i krzesła, ale i teraz dałoby się taki numer wykonać. Z tym, że my nie mamy narożnika, ale wypoczynek 3+2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.07.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 No pewnie po wywaleniu narożnika jeszcze kilku by upchał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwia1970 24.07.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 [ATTACH=CONFIG]66358[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66357[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66356[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66355[/ATTACH]Wiatrołap Witam Terry, mam do Ciebie ogromną prośbę, proszę zamieść na forum fotki wiatrołapu z zewnątrz. My też zaczynamy budowę ciekawego II i właśnie z wiatrołapem mamy największy dylemat. Pozdrawiam Oliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 25.07.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Oliwia1970, jak już wyżej pisałam właśnie nam robią podbitkę i elewację więc wszystko jest zastawione rusztowaniami. Panowie mają skończyć do soboty więc wtedy zrobię kilka zdjęć i wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zidamian 26.07.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Proponuję u góry zamienić pokój "środkowy - naprzeciwko schodów, z łazienką. Wówczas macie ogromną łazienkę z drzwiami balkonowymi, w której każdy się zmieści Tak zrobiliśmy u nas. Jeszcze nie wiemy jak będzie się sprawdzał ten pomysł, bo jeszcze nie mieszkamy Na dole wyrzuciliśmy prysznic, bo na takiej małej powierzchni prysznic + ubikacja + umywalka to jakieś nieporozumienie. Poza tym ile razy w roku nocują u Was goście? U nas - raz na ruski rok. A jak już ktoś się napatoczy, to sobie poradzimy z jedną łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 https://docs.google.com/leaf?id=0Bz5wxLx0kfSGZDE3OTg4NDAtYzYyMS00ZWIyLWFhYzItMDRhYjY5MGMyZDkx&hl=en_US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 http://https://docs.google.com/leaf?id=0Bz5wxLx0kfSGZDE3OTg4NDAtYzYyMS00ZWIyLWFhYzItMDRhYjY5MGMyZDkx&hl=en_US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts