Skrzypek 26.07.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 https://lh4.googleusercontent.com/O7TTQ42Wn7IEikOPwnrIfGxl49rotZPSOcJWEFDW0fEeBpne99F9fV4tYSetgdxnotA3P5SmtnchX15urwgSuTJnww=s512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 jak wy wklejacie te fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 https://docs.google.com/uc?id=0Bz5wxLx0kfSGY2EyN2E3ZWYtNDQ0Ny00OTk5LWJmY2MtNmYzMjBkZmEwYThm&export=download&hl=en_US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam wszystkich. U mnie jak widać coś zaczęło się dziać. Chciałem się pochwalić własnym pomysłem i jednocześnie podpowiedzieć innym że ganek w tym domu to naprawdę dobry pomysł, zamierzam zdublować drzwi i trójkąt nad drzwiami wejściowymi (oszklić ganek łącznie z bocznym doświetleniem) jedyna wada tego to koszty... Wszyscy piszecie że łazienka na dole jest zbyt mała, dlatego pomyślałem żeby ją powiększyć kosztem szafy wnękowej - budując ganek zyskałem troche miejsca na dolne szafki na buty itp - a tą szafę w przejściu do garażu zmniejszę o 2/3 i w ten sposób zyskam sporo miejsca na wspaniały prysznic w dolnej łazience.A drugą szafę wstawię dokładnie na końcu ściany przejścia do garażu, tym sposobem mamy spory prysznic i dwie szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Dość poważnym problemem w tym domu jest usytuowanie komina w salonie, ponieważ komin+kominek daje nam prawie 1 metr szerokości i trzeba kombinować... można uciekać na bok lub zbudować komin dopiero od stropu dodatkowo uzbrajając go w tym miejscu, wtedy wyczystką jest sam kominek i wtedy tylko rurą specjalną łączymy go z sufitem i ponoć to ma funkcjonować...Ja tak zrobiłem i myślę że to zadziała, temat konsultowałem oczywiście ze specami od kominków, podobno tak się robi.... Z balkonów zrezygnowałem w zamian za to zrobiłem tzw "żygaczki":) myśle że balkony w domu nie mają sensu i są tylko świetnymi mostkami termicznymi... Ścianę kolankową podniosłem tylko 1 pustak by nie zaburzać geometri domu względem dachu, choć czapę dachu zrobiłem trochę większą ze względów wizualnych - dojdzie jeszcze 15 cm ocieplenia więc się ściany sporo pogrubią.Niektórzy podnoszą ściany kolankowe o 2-3 pustaki i zapominają powiększyć dach , a wtedy dom bardzo traci na proporcjach i wygląda nie ciekawie...ale to pewnie rzecz gustu. U mnie proporcje muszą być zachowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Czekam na zdjęcia od Terry szczególnie elewacji i ganku, jestem ciekawy jak to wam wyszło.... Zastanawiam się jeszcze dlaczego u nas zawsze w łazienkach drzwi robi się otwierane na zewnątrz a np w Niemczech, Austrii drzwi w łazienkach otwierają się do wewnątrz tak jak do innych pomieszczeń ? Pytam ponieważ w holu i na górze lepiej wyglądają drzwi w jednym stylu (do środka a nie odwrócone) może to szczegół ale diabeł tkwi w ...... Na piętrze wychodząc z łazienki można kogoś walnąć wchodzącego po schodach... Zastanawiam się jeszcze jak zrobić dojście do komina albo po dachu albo włazem przez strych. Robiąc właz na dachu i schody na strych - funduje sobie klimatyzacje zimą , a ten strych to mi wyszedł naprawdę niziutki chyba z 1 m wys. Można strych zamknąć całkiem i na dachu zamontować stopnie kominiarskie które niestety są drogie a trochę ich trzeba, jestem ciekaw jak inni to wymyślili? może ktoś podpowie co lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 26.07.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 To mój "ciekawy 118b" własna wersja...Moim zdaniem lepiej mu w trójkątach niż z tym kółkiem nad drzwiami....Ale z tego co widziałem wcześniej to " LIVKO" poszedł pierwszy w kierunku trójkątów i słusznie - to jest wersja z zabudowanym gankiem..... Ciekawy jestem waszych opinii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Jarek 27.07.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Zachęcam do obejrzenia zdjęć z naszej budowy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158690-Dom-Agnieszki-i-Jarka-projekt-Ciekawy-II My również zastąpiliśmy orkągłe okienko z frontu domu na okno balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.07.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Zastanawiam się jeszcze jak zrobić dojście do komina albo po dachu albo włazem przez strych. Robiąc właz na dachu i schody na strych - funduje sobie klimatyzacje zimą , a ten strych to mi wyszedł naprawdę niziutki chyba z 1 m wys. Można strych zamknąć całkiem i na dachu zamontować stopnie kominiarskie które niestety są drogie a trochę ich trzeba, jestem ciekaw jak inni to wymyślili? może ktoś podpowie co lepiej ? Zapytaj się kominiarzy czy w ogóle potrzebują dojścia do komina na dachu. Z tego co wiem to mają taki teraz sprzęt, że nie. Nie mam teraz czasu na szersze rozpisywanie się. Pozdrawiam "ciekawskich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.07.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Proponuję u góry zamienić pokój "środkowy - naprzeciwko schodów, z łazienką. Wówczas macie ogromną łazienkę z drzwiami balkonowymi, w której każdy się zmieści Tak zrobiliśmy u nas. Jeszcze nie wiemy jak będzie się sprawdzał ten pomysł, bo jeszcze nie mieszkamy Jest jedna duża wada tego rozwiązania. Odległość odbiorników od zbiornika CWU. Będą duże straty, będzie drogo w użytkowaniu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.07.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 jak wy wklejacie te fotki... Nie wklejaj linku do zdjęcia tylko kliknij prawym przyciskiem myszy na zdjęciu i wyskoczy ci "kopiuj adres obrazka". To wklej do szóstego znaczka od prawej nad postem który piszesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.07.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Na tym rysunku widzę, że zostawiłeś część trójkątną okna szczytowego. To oznacza, że skosy będą do samej góry. Czy nie żal ci ogrzewać tych dodatkowych m³? Ja mam osobiście mały stryszek i tamtędy poprowadzone rury do wentylacji mechanicznej i na płasko 30cm wełny. Edytowane 27 Lipca 2011 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 27.07.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Właśnie w ostatniej chwili zrezygnowałam z tych szczytowych trójkątów-same problemy, nie da się założyć żadnych rolet ani zew. ani wew. więc okna balkonowe będą zwyczajne, a na strych na leżąco powinienem się zmieścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.07.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Właśnie w ostatniej chwili zrezygnowałam z tych szczytowych trójkątów-same problemy, nie da się założyć żadnych rolet ani zew. ani wew. więc okna balkonowe będą zwyczajne, a na strych na leżąco powinienem się zmieścić... Powiem ci, że prawie na stojąco;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skrzypek 27.07.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 http://https://lh5.googleusercontent.com/-l8uSU0lWQY8/TjCCf_d9TKI/AAAAAAAAACQ/Lu0yDKOR300/s640/Zdj%2525C3%252584%2525E2%252584%2525A2cie0443%25255B1%25255D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts