Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jakiej walucie wziąłbyś teraz kredyt?

W jakiej walucie wziąłbyś teraz kredyt pod budowę domu?  

81 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jakiej walucie wziąłbyś teraz kredyt pod budowę domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak ryzyko mnie "sięgnie" zmienię walutę mam taką możliwość- od półtora roku płacę mniejsze odsetki - to mnie przekonuje najbardziej - a nie rozważania co by było gdyby - "różnicę" przenaczam na fundusz inwestycyjny - na studia dla dzieci :wink: - uzbierało mi sie już tego trochę :lol:

Witajcie,

biorę trochę tego kredytu bo zaczynam dopiero budowę (tylko działka i trochę materiałów jest moich, reszta to bank) i wybrałem Franki. Obrazowo to na człowieka oddziaływuje jeżeli doradca podsunie pod twarz złotowy droższy o jakieś 350 PLN miesięcznie od frankowego. Więc decyzja była jedna. Papiery podpisane. Czekam na wycenę i pierwszą transzę.....

Kredyt, ktory zamierzamy splacac dluuuuugo - chf

Kredyt, ktory splacimy w przeciagu 4-5 lat - pln

Prawda jest taka, ze ryzyko kursowe powoli przestaje miec jakiekolwiek znaczenie...wiem ze przystapienie do euro przy naszej ekipie rzadzacych to jeszcze kilka lat dodatkowego czekania...jednak pamietajmy, iz przed nami okres rozwoju gospodarczego, a jak juz bedzie stabilnie za kilka lat.... to ciach parytet.... i przygladanie sie eur/chf... czego zycze tylko nadpobudliwym jako terapie szokowa :)

a co 0,75 ??

To jakiś współczynnik? bo chyba nie oprocentowanie

0,75 to marza banku a wibor 6 miesieczny to wibor 6 miesieczny :)

razem pewnie kolo 5,6% zreszta nie wiem

pewnie ze we frankach sie bardziej oplaca - pod warunkiem ze nie zacznie rosnac

wole wiecej zaplacic w zetach niz mam sie codziennie stresowac patrzac na kurs franka :o i modlic sie zeby nie zaczal rosnac :wink: