Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna - obudowa, zabudowa wanny - materiały, pomysły, doświadczenia

Ivo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jedyne sensowne rozwiązanie to biały silikon który zleje się z wanną i nie będzie tego az tak widać. Brązoay lub fuga moim zdaniem odpada, rzeźbienie płytki .... czy ja wiem osobiście bym się w to nie bawił. Nawaisem mówiąc masz "moje ulubione zakończenie wanny brrrr :-? jeśli chodzi o kłopot z wykończeniem ) przy takim układzie wanna powinna byc jak najbardziej kanciata, ale t e przewaznie sa drogie.

• 1 month później...
  • 2 months później...
Bede zabudowywac wanne stelazem z nidy a nastepnie "oklejac" mozaika...wanna bedzie obudowana półką ok 20cm z kazdej strony, bedzie wsadzona w środek...i teraz czy lepiej jak rant wanny bedzie wystawał ponad półke czy lepiej jak bedzie równo z półka i dookoła pociagniety silikonem??? mam nadzieje ze zrozumiale to przedstawiłam:):) Nie mam zdjec zeby pokazac o co mi chodzi>>>:(

Bede zabudowywac wanne stelazem z nidy a nastepnie "oklejac" mozaika...wanna bedzie obudowana półką ok 20cm z kazdej strony, bedzie wsadzona w środek...i teraz czy lepiej jak rant wanny bedzie wystawał ponad półke czy lepiej jak bedzie równo z półka i dookoła pociagniety silikonem??? mam nadzieje ze zrozumiale to przedstawiłam:):) Nie mam zdjec zeby pokazac o co mi chodzi>>>:(

Jeśli wanna ma bardzo obłe rogi, to kafelkarz może mieć poważne problemy z poprawną obróbką jeśli zdecydujesz się na wariant drugi.

• 2 weeks później...
Czy możecie to jasniej napisać? Też planuje zabudowę wanny. Z jednej strony będzie przy scianie. O co chodzi z ta półką?

Półka jest na przykład wtedy gdy odsuniesz nieco wannę od ściany i zrobisz tam poziomą powierzchnię. Niektórzy mają obłe wanny i robią prosto i mają półkę wokół.