bisia 19.02.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Jak lepiej wykończyć coś takiego: silikonem (brązowym czy białym) a może brązową fugą? Czy bawić się w rzeźbienie kawałeczka płytki (nie wiem, czy wykonalne)? Bardzo proszę o jakąś rade, co będzie ładnie wyglądało. http://www.megilas.republika.pl/dom/IMGP8660.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 19.02.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 jedyne sensowne rozwiązanie to biały silikon który zleje się z wanną i nie będzie tego az tak widać. Brązoay lub fuga moim zdaniem odpada, rzeźbienie płytki .... czy ja wiem osobiście bym się w to nie bawił. Nawaisem mówiąc masz "moje ulubione zakończenie wanny brrrr jeśli chodzi o kłopot z wykończeniem ) przy takim układzie wanna powinna byc jak najbardziej kanciata, ale t e przewaznie sa drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 19.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Bialy silikon , ale nie bedzie to latwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka82 19.02.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 bialy silikon ale bardzo pracochlonne zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 19.02.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 bialy silikon ale bardzo pracochlonne zadanie niby dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 19.02.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ja bym chyba tę półkę obniżył i zrównał z płytkami na boku wanny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinos 82 23.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Tak w ogóle to wykonawca trochę pogubił fugi. Gdyby zachował fugi z płytek na dole to mógłby lepiej dociąć płytkę do kształtu rogu wanny. A tak zostaje tylko silikon i to najlepiej biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 24.02.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 płytka brązowa to długi pasek, więc z fugami niżej nie musi się zgadzać. Jak na razie było kilka prób z białym silikonem i ciagle efekt nie spełnia moich oczekiwań... ale jest już blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.04.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Czy możecie pochwalić się swoją okragłą wanną obudowaną płytkami? Wolałabym nie kupować gotowej obudowy, ale zastanawiam się , czy w płytkach będzie to wyglądało ciekawie. Raczej nie chciałąbym mozaiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 02.04.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 nasza wanna okrągła może nie jest, ale zakrzywiona na pewno Niestety lepszego zdjęcia póki co nie mam, ale wygląda to mniej więcej tak: http://www.bdj.com.pl/wp-content/gallery/meble-z-drewna/moto_0006.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 02.04.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Czy ta półka wokół wanny jest drewniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 02.04.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Czy ta półka wokół wanny jest drewniana? tak, z olejowanego merbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 02.04.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 02.06.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Bede zabudowywac wanne stelazem z nidy a nastepnie "oklejac" mozaika...wanna bedzie obudowana półką ok 20cm z kazdej strony, bedzie wsadzona w środek...i teraz czy lepiej jak rant wanny bedzie wystawał ponad półke czy lepiej jak bedzie równo z półka i dookoła pociagniety silikonem??? mam nadzieje ze zrozumiale to przedstawiłam:) Nie mam zdjec zeby pokazac o co mi chodzi>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formalina 02.06.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 U mnie majster proponował "wystającą" wannę, argumentując to głównie łatwością ewentualnego demontażu w razie gdyby coś się popsuło pod zabudową... uparłam się jednak na zabudowę równo z półką, tak mi się po prostu bardziej podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 02.06.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Pod półką gromadzi mi się syf okropny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.06.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Bede zabudowywac wanne stelazem z nidy a nastepnie "oklejac" mozaika...wanna bedzie obudowana półką ok 20cm z kazdej strony, bedzie wsadzona w środek...i teraz czy lepiej jak rant wanny bedzie wystawał ponad półke czy lepiej jak bedzie równo z półka i dookoła pociagniety silikonem??? mam nadzieje ze zrozumiale to przedstawiłam:) Nie mam zdjec zeby pokazac o co mi chodzi>>> Jeśli wanna ma bardzo obłe rogi, to kafelkarz może mieć poważne problemy z poprawną obróbką jeśli zdecydujesz się na wariant drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba_22 03.06.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Miałam wannę zabudowaną równo z powierzchnią półki.Nie wyglądało to dobrze, bo wanna ma zaokrąglone narożniki.Przejrzałam sporo aranżacji łazienek i zmieniłam na wersję z obrzeżem wystającym ponad półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 11.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Czy możecie to jasniej napisać? Też planuje zabudowę wanny. Z jednej strony będzie przy scianie. O co chodzi z ta półką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.06.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Czy możecie to jasniej napisać? Też planuje zabudowę wanny. Z jednej strony będzie przy scianie. O co chodzi z ta półką? Półka jest na przykład wtedy gdy odsuniesz nieco wannę od ściany i zrobisz tam poziomą powierzchnię. Niektórzy mają obłe wanny i robią prosto i mają półkę wokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts