Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna - obudowa, zabudowa wanny - materiały, pomysły, doświadczenia

Ivo

Recommended Posts

witam. zerknąłem na firmę polecaną wyżej. rzeczywiście ciekawy pomysł. ale ja mam wannę ustawioną przy 2 ścianach, a tam drzwiczki są tylko od frontu, chyba że się mylę?

http://www.wannawwannie.pl/PL/menu/44/Ceny na dole są dodatkowe usługi i tam są drzwiczki

są długie i krótkie z tego co się orientowałam, a jak krótkie na bok nie potrzebne to można płytę akrylową dać, chyba ...;)

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak wymienić kran w zabudowanej wannie ? Pękł na zgięciu u góry i lekko leci a wanna jest zabudowana kafelkami a wymienić trzeba pomysły porady pomoc ? :sick::confused:

Clipboard01a.jpg

Czy to mogę odkręcić co pokazują strzałki , jak to się nazywa ?

Edytowane przez glad

• 2 weeks później...
Witam, planuję odbudować wannę drewnem. Moj pomysł jest wciąż krytykowany, jednak mimo to postanowiłam spełnić swoje marzenie o łazience z dodatkami drewna. Mam prośbę o porady do osob, które zastosowały takie rozwiazanie u siebie. Jak to wyglada w praktyce, czy pielegnacja wymaga wielu zabiegów? Czy drewno nie bedzie się z czasem odbrawiać itd. W katalogach i gazetach takie aranżacje wyglądają pieknie, tylko czy sa tak samo trwałe jak ładne? Podzielcie się proszę Waszymi doświadczeniami.

• 3 years później...

Witam ,

Mam starą wannę z hydromasażem. Jest to wanna 4 letnia i jej starą obudowę wyrzucam bo mi się*nie podoba. Chcę ją obudować wodoszczelną płytą i obłożyć kaflami ale mam małe wyzwanie bo grubość obudowy plus kafle musi być*jak najcieńsza bo z boku wanny idą rury od hydromasażu. Czy ktoś mógłby mi coś*polecić? Jakie płyty? A może jakieś inne rozwiązanie? Jestem otwarta na wszystkie propozycje :).