Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Makilmatow czyli Kamusi i Wlomaca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kamusia: widzę, że Wasz domek zaczyna nabierać wyglądu domku, a nie starej ruinki. Kominek bardzo ładny, po dymie z komina wnoszę, że da się w nim już palić. Cała zimę coś tam robicie, czy zrobiliście teraz przerwę do wiosny?

Niestety w kominku jeszcze nie palimy,a dym z komina to z prowizorycznej kuchni ktorą zbudowalismy tylko do jako takiego ogrzania domu i po to by móc dokończyc kominek.W piwnicy również mamy takową kuchnie z cegły szamotowej-dzięki temu wszystko wysycha pomału.Zimą mamy zamiar robić w środku-tynki,szlfowanie beli drewnianych itd.Pracy jest mnóstwo-więc Wlomac nudzić się nie bedzie:):)

Pozdrawiam Biała-a jak Wasze siedlisko-też pewnie urosło?!

DOSKONALE CIĘ ROZUMIEM. Ja, choc bezpośrednio mnie to nie dotyczyło, w pierwszym odruchu pomyślałam natychmiast - znaleźć gnoja i go zabić :evil: .

Ale to i tak nic nie odwróci.

I to poczucie bezsilności własnie jest najbardziej dobijające. Że tacy ludzie zyja na świecie . I to całkiem niedaleko. Niestety trudno coś pozytywnego powiedzieć w takiej chwili. Możemy tylko nie stawac się tacy jak oni...ale jakbym dowiedziała się na Twoim miejscu kto to...to nie wiem co bym zrobiła..

U nas we Wrocku posadziłam sobie raz winobluszcz przy ogrodzeniu i on się zaczął rozrastać. Codziennie patrzylismy jak mu listków przybywa i cieszylismy się jak głupi. Urósł juz na tyle że wlazł na płot odgradzający od sąsiada (troszke, bo był jeszcze mały) i któregos dnia ide tam - a roslinki powyrywane leżą..normalnie sie poryczałam. A ten burak (sąsiad) mówi że NIE WIE kto to zrobił. A kto mógł :o tylko ja albo on. To był pierwszy moment kiedy pomyslałam - NIE CHCĘ tam mieszkać. Koło takiego typa. Przeciez mógł powiedziec że sobie nie zyczy żeby mu coś się pieło po wspólnym płocie, to bym inaczej ta roślinke poprowadziła... szkoda gadać. i nawet przy takiej głupiej roślince jest strasznie przykro.

Przygnębiające...ja jeszcze nie potrafie o tym myśleć bez złości,sprawa jest dość świeża to stało się przed świetami a ja nie potrafie sobie tego jakoś wytłumaczyć....Jak można?!!!To jakiś koszmar!!1Ludzie potrafią być potworami!

Dopóki ginęły nam różne rzeczy,jakies paliwo,siatka,indyki itd.jakoś nie przejmowałam się tym i to Wlomac zawsze chciał z nimi walczyć-ja zawsze go uspakajałam,ze nie ma sensu,ale teraz mam ochote normalnie napluć mu w twarz( bo oczywiście wiem kto to,ale nie mamy dowodów)!Zrobił to kłusownik któremu przeszkadzało to ,że nasz Bandziorek szczeka w nocy jak on chodzi z psami.

Ale tak jak mówisz najgorsza jest bezsilność,bo co teraz moge zrobić-jedynie pożalić się Tobie....

Nienawidzę takich ludzi, po prostu nienawidzę!!!! :evil: :evil: :evil: A tylko z jednego powodu: skoro potrafili otruć psa dla marnego zysku, to to samo zrobią z człowiekiem :evil: :evil: :evil: Zabić takiego skur...syna to mało :evil: :evil: :evil:

A zgłoszenie do nadleśnictwa o kłusowniku coś da - może anonimowe?? Oni na pewno wiedzą, że ktoś kłusuje, tylko mogą nie wiedzieć kto!! Taka wiedza może być dla nich bezcenna!!!!

Mam pytanie-czy ktoś kiedyś widział kuchnie zbudowaną nie z kafli tylko z kamienia?Co myślicie o takim pomyśle?Nie wiem czy kamienia nie będzie zbyt ciężko utrzymać w czystości, na kuchni przecież podczas gotowania osiada mnóstwo tluszczu.Proszę o porade,bo w sumie może to ciekawie wyglądać.

dawno nie zaglądałem do Waszego dziennika :oops:

Żeby było budowlanie to powiem, że... "zamurowało mnie" :D

Pieknie.

Kamusiu, bardzo, bardzo Wam współczuję z powodu pieska :cry:

Ludzie, niestety, bywają czasem bydlętami. :evil:

Czasem przychodzi mi do głowy, aby ich też podkarmić trutką - świat byłby chyba lepszy. :evil:

A kuchni nie robiłabym z kamienia. Będzie pięknie wyglądała, ale... niczym jej nie doczyścisz z tłuszczu i innych kuchennych zabrudzeń, nie mówiąc o tłustym kuchennym kurzu i różnościach powstających w czasie palenia w kuchni.

No witaj Wielki Komturze:)ciesze się że łaskawie zerknąłeś w nasze skromne progi o góru forumowe:):):)Ja Twój dziennik sledze,ale ciągle czuje niedosyt zdjęć...

Pozdrawiam

Wielki... :o Tylko 180 cm wzrostu. :D