kotecek 17.01.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Wow, wspanialy widok ! Kto by pomyslal, ze takie cacko wyjdzie z tej ruderki! Domek bedzie wspanialy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 17.01.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Kamusia: widzę, że Wasz domek zaczyna nabierać wyglądu domku, a nie starej ruinki. Kominek bardzo ładny, po dymie z komina wnoszę, że da się w nim już palić. Cała zimę coś tam robicie, czy zrobiliście teraz przerwę do wiosny? Niestety w kominku jeszcze nie palimy,a dym z komina to z prowizorycznej kuchni ktorą zbudowalismy tylko do jako takiego ogrzania domu i po to by móc dokończyc kominek.W piwnicy również mamy takową kuchnie z cegły szamotowej-dzięki temu wszystko wysycha pomału.Zimą mamy zamiar robić w środku-tynki,szlfowanie beli drewnianych itd.Pracy jest mnóstwo-więc Wlomac nudzić się nie bedzie:) Pozdrawiam Biała-a jak Wasze siedlisko-też pewnie urosło?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 17.01.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Wow, wspanialy widok ! Kto by pomyslal, ze takie cacko wyjdzie z tej ruderki! Domek bedzie wspanialy! Kotecek-poczekaj na efekt końcowy-to dopiero będzie cacko!!!!!Jak znajde chwilke to zamieszcze następne zdjęcia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 17.01.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 No u mnie, niestety, jeszcze nie ruszone. Dopiero robię projekty, mają być skończone do marca. Potem zobaczymy, czy będziemy ruszać w tym roku z budową. Mnie się nie bardzo spieszy, bo i tak do kraju na razie nie planuję wracać, a moje ranczo, to takie zabezpieczenie na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ależ cudo powstaje!!!! Kamusia kibicuję i wspieram!!!! 5 min. do jeziora spacerkiem !!!! - marzenie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 17.01.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Braza-dziekuje za komplement-to jeszcze nie koniec,nasze gniazdko otoczone jest lasami w większości sosnowymi,ale idąc brzegiem kilku hektarowego jeziora jest stary bukowy las,gdzie znajduje sie gniazdo orła bielika i olbrzymi tajemniczy wąwóz.Coś pięknego o każdej porze roku[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.01.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Kamusia ja chyba nie wytrzymałabym ani dnia dłużej w tym miejscu (mówię oczywiście o wsi w której obecnie mieszkacie). Po prostu nie mogę sobie wyobrazić...Naprawdę współczuję ogromnie..Myślę, że następny Wasz piesio pojawi się u Was jak zamieszkacie w Waszym Domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 19.01.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Diekuje Gagato.przyznam się szczerze ,że pierwszy raz w życiu czuję chęć zemsty!!Nigdy im tego nie wybaczę-on był taki kochany...i chyba lepiej bym się czuła gdybym wiedziała że zrobili to dla jakiegoś większego łupu,dla pieniędzy-a nie dla jednej rolki wełny!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.01.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 DOSKONALE CIĘ ROZUMIEM. Ja, choc bezpośrednio mnie to nie dotyczyło, w pierwszym odruchu pomyślałam natychmiast - znaleźć gnoja i go zabić . Ale to i tak nic nie odwróci. I to poczucie bezsilności własnie jest najbardziej dobijające. Że tacy ludzie zyja na świecie . I to całkiem niedaleko. Niestety trudno coś pozytywnego powiedzieć w takiej chwili. Możemy tylko nie stawac się tacy jak oni...ale jakbym dowiedziała się na Twoim miejscu kto to...to nie wiem co bym zrobiła.. U nas we Wrocku posadziłam sobie raz winobluszcz przy ogrodzeniu i on się zaczął rozrastać. Codziennie patrzylismy jak mu listków przybywa i cieszylismy się jak głupi. Urósł juz na tyle że wlazł na płot odgradzający od sąsiada (troszke, bo był jeszcze mały) i któregos dnia ide tam - a roslinki powyrywane leżą..normalnie sie poryczałam. A ten burak (sąsiad) mówi że NIE WIE kto to zrobił. A kto mógł tylko ja albo on. To był pierwszy moment kiedy pomyslałam - NIE CHCĘ tam mieszkać. Koło takiego typa. Przeciez mógł powiedziec że sobie nie zyczy żeby mu coś się pieło po wspólnym płocie, to bym inaczej ta roślinke poprowadziła... szkoda gadać. i nawet przy takiej głupiej roślince jest strasznie przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 19.01.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Przygnębiające...ja jeszcze nie potrafie o tym myśleć bez złości,sprawa jest dość świeża to stało się przed świetami a ja nie potrafie sobie tego jakoś wytłumaczyć....Jak można?!!!To jakiś koszmar!!1Ludzie potrafią być potworami!Dopóki ginęły nam różne rzeczy,jakies paliwo,siatka,indyki itd.jakoś nie przejmowałam się tym i to Wlomac zawsze chciał z nimi walczyć-ja zawsze go uspakajałam,ze nie ma sensu,ale teraz mam ochote normalnie napluć mu w twarz( bo oczywiście wiem kto to,ale nie mamy dowodów)!Zrobił to kłusownik któremu przeszkadzało to ,że nasz Bandziorek szczeka w nocy jak on chodzi z psami.Ale tak jak mówisz najgorsza jest bezsilność,bo co teraz moge zrobić-jedynie pożalić się Tobie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.01.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Nienawidzę takich ludzi, po prostu nienawidzę!!!! A tylko z jednego powodu: skoro potrafili otruć psa dla marnego zysku, to to samo zrobią z człowiekiem Zabić takiego skur...syna to mało A zgłoszenie do nadleśnictwa o kłusowniku coś da - może anonimowe?? Oni na pewno wiedzą, że ktoś kłusuje, tylko mogą nie wiedzieć kto!! Taka wiedza może być dla nich bezcenna!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 19.01.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Nie donosik nic nie da,wszyscy wiedzą że on kłusuje ale nic z tym nie robią!Każdy sie boi...To sa uroki takich małych społeczności.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 19.01.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Jesli urzadzicie ten dom tak aby pasowal do tego pieknego kominka to przyjade do Was na urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 19.01.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 kaloosa-nasz dom będzie utrzymany w typowo wiejskim klimacie,dużo drewna,ziółka itd..Cieszę się ze ći się podoba kominekPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 19.01.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Mam pytanie-czy ktoś kiedyś widział kuchnie zbudowaną nie z kafli tylko z kamienia?Co myślicie o takim pomyśle?Nie wiem czy kamienia nie będzie zbyt ciężko utrzymać w czystości, na kuchni przecież podczas gotowania osiada mnóstwo tluszczu.Proszę o porade,bo w sumie może to ciekawie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.01.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 dawno nie zaglądałem do Waszego dziennika Żeby było budowlanie to powiem, że... "zamurowało mnie" Pieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 19.01.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No witaj Wielki Komturze:)ciesze się że łaskawie zerknąłeś w nasze skromne progi o góru forumowe:):)Ja Twój dziennik sledze,ale ciągle czuje niedosyt zdjęć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.01.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Kamusiu, bardzo, bardzo Wam współczuję z powodu pieska Ludzie, niestety, bywają czasem bydlętami. Czasem przychodzi mi do głowy, aby ich też podkarmić trutką - świat byłby chyba lepszy. A kuchni nie robiłabym z kamienia. Będzie pięknie wyglądała, ale... niczym jej nie doczyścisz z tłuszczu i innych kuchennych zabrudzeń, nie mówiąc o tłustym kuchennym kurzu i różnościach powstających w czasie palenia w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 19.01.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Ja również się waham co do tego kamienia w kuchni,bo tak naprawde nigdy takowej nie widziałam.Mam jednak wizję i mogłaby wyglądać pięknie!Muszę się zastanowić.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.01.2008 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No witaj Wielki Komturze:)ciesze się że łaskawie zerknąłeś w nasze skromne progi o góru forumowe:):)Ja Twój dziennik sledze,ale ciągle czuje niedosyt zdjęć... Pozdrawiam Wielki... Tylko 180 cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts