baryła 29.06.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Po pomalowaniu ścian po raz pierwszy farbą emulsyjną kolorową , w miejscach gdzie przechodzą kable elektryczne pozostają smugi ,odcienie po tych kablach.Co zrobić żeby nie było tych odcieni.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 29.06.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Widziałem już taki efekt przy tynkach gipsowych... i szczerze powiedziawszy efekt nie zniknął nawet po powtórnym malowaniu więc myślę, że to może być powodem różnej wchłanialności podłoża w miejscu gdzie pod cienką warstwą tynku jest kabel ( nienasiąkliwy ). Może zagruntować ścianę przed pomalowaniem ( np. Unigruntem ) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 29.06.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Mozna najpierw pomalowac biala farba a potem dopiero kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.06.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Rozmawialam z kilkoma ekipami od tynkow i wszyscy twierdzili, ze wystarczy 1 cm do 1,5 cm takiego tynku. Gdybysmy ich posluchali i polozyli 1,5 cm to z ledwoscia tynki by zakryly kable, a nawet w niektorych miejscach nie zakrylyby kabli przy tak malej grubosci tynku, no i balismy sie, ze po malowaniu kable beda widoczne pod tak cienka warstwa. Dlatego kladlismy 3-4 cm tynku gipsowego. Malowac bedziemy za miesiac i wtedy sie okaze czy nic nie widac. (dodam tylko, ze przy tak grubej warstwie tynku wydalismy na nie duzo wiecej kasy, bo ekipy standardowo klado do 1,5 cm przynajmniej w naszej okolicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadb 30.06.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 u nas też wyszły ślady po kablach ale tylko tam gdzie malowaliśmy duluxem (mam wrażenie, że była już mowa o tym na forum i wtedy nie uwierzyłam bo mi się to wydało nieprawdopodobne - człowiek musi uczyć się na własnych błędach ) gruntowaliśmy i malowaliśmy pierwszą warstwę białą farbą a tynki mieliśmy cementowo wapienne próbowałam to zamalować ale wylazło z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.06.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 A czy kable macie wpuszczone w ścianę czy ida po wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 30.06.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 U mnie w mieszkaniu tez miejscami widoczne slady kabli na scianach.... pierwszy raz malowalem duluxem... niestety bylo je widac... Po kilku latach postanowilem mieszkanie odswiezyc i pomalowalem ponownie! ....duluxem.... i nic nie zamaskowalo Wiem ze to nic specjalnego nie wnosi.... moze to wina duluxa, moze nie. Ja dom bede na pewno malowal NIEduluxem. Aha, w mieszkaniu tynki gipsowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekgra 30.06.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 u mnie w starym mieszkanku ślady po kablach wyszły po drugim malowaniu i to dopiero po 2 miesiącach:) nikt niebył wstanie powiedzieć dlaczego tak się stało więc pomalowaliśmy jeszcze raz tą samą farbą i jak narazie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 30.06.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 U mnie w mieszkaniu tez miejscami widoczne slady kabli na scianach.... pierwszy raz malowalem duluxem... niestety bylo je widac... Po kilku latach postanowilem mieszkanie odswiezyc i pomalowalem ponownie! ....duluxem.... i nic nie zamaskowalo Wiem ze to nic specjalnego nie wnosi.... moze to wina duluxa, moze nie. Ja dom bede na pewno malowal NIEduluxem. Aha, w mieszkaniu tynki gipsowe. Pozdrawiam Ja też z tym efektem spotkałem się w domu malowanym Dulux'em... może to jest faktycznie winowajca ? Drugim felerem Dulux'a to to, że jest dość gęsty i potrafi się złuszczać podczas malowania razem z warstwą gładzi... tak więc chyba to nie jest taka Super farba ... ( chyba że to wina Gipsaru o którym też nie najlepiej się słyszy ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts