Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika TS'a

TS147

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Dzięki - widzę, że na najlbliższych sąsiadów z Malina i Ligoty można liczyć :wink: .

Aktualnie czekam na pozwolenie na budowę. Ekipa umówiona na 1 września i jesli nie zdążę z pozwoleniem ("mily" Pan ze starostwa nie prognozuje dobrze) nie wiem czy nie przełożę rozpoczęcia budowy na luty/marzec :( . Trochę boję się zostawić same ściany bez dachu na zimę.

Pzdr!

• 4 weeks później...

...i ja też kibicuje. Chętnie poczytam jak powstaje Artemida bo jest to i mój wymarzony dom. U nas budowa ruszy dopiero za jakieś 3 lata! Czekam na pierwsze fotki z budowy :) ciekawa jestem jak to wyjdzie!!! My mamy działke leśną 1800m i między tymi drzewkami zagości w przyszłości Artemida :)

pozdrawiam

• 4 weeks później...
Ja też kibicuję. Szczególnie, że jesteśmy prawie sąsiadami . Jak z pozwoleniem coś ruszyło? Przeczytałam o bliźniakach. gratuluje i życze jak najszybszego wybudowania im nowego domu

ania

Dzięki wszystkim jeszcze raz :wink: .

Na pozwolenie ciągle czekam i nie wiem czy z racji aktualnej pogody i prognoz o wczesnej zimie nie będe musiał przełożyć budowy na wczesną wiosnę :evil: . Nękam Starostwo wizytami/etc ale mają ogromne zaległości przy wydawaniu pozwoleń.

A bliźniaki rosną :D :

Pzdr!

TS

Nie przekładaj budowy - ja zrobiłam ten bląd. Nie mogłam znaleźć ekipy w sierpniu, wszyscy murarze byli zajęci. Kiedy w listopadzie zadzdwoniła jedna ekipa - ja miałam podpisana umowę z kimś innym - to odmowiłam ( nie chcąc rozpoczynać przed zimą). Dziś tego żaluję. Nie wiadomo jaka będzie zima. Rozpoczynaj natychmiast - jak bedziesz mogł.

Pozdrowienia Natalia

Nie przekładaj budowy - ja zrobiłam ten bląd. Nie mogłam znaleźć ekipy w sierpniu, wszyscy murarze byli zajęci. Kiedy w listopadzie zadzdwoniła jedna ekipa - ja miałam podpisana umowę z kimś innym - to odmowiłam ( nie chcąc rozpoczynać przed zimą). Dziś tego żaluję. Nie wiadomo jaka będzie zima. Rozpoczynaj natychmiast - jak bedziesz mogł.

Pozdrowienia Natalia

Wszystko zalezy kiedy je dostanę. Z ekipą mam dobry układ i jak coś to na 80% będzie mogła od razu wejść na teren. Super gdyby udało się chociaż zrobić cały fundament i stan zero w tym roku. Will see...

Pzdr,

TS

• 2 weeks później...
Witaj TS.

A myślałem, że zdecydujesz się budować Adrianę. Ale widzę, że Twoja Artemida to prawie bliźniacza Adriana. Powodzenia.

Witam :)

Ostatecznie zdecydowalismy sie na Artemide, ale tak jak napisales jest BARDZO podobna do DianyII/Adriany i w sumie dlatego ją wybraliśmy. Obawiałem się, że Diana II będzie za mała troszeczkę, a teraz obawiam się, czy Artemida nie będzie za duża... :wink:

PS. Bliźniaki na fotce przecudne :)

Dzięki :D

• 1 month później...
  • 5 weeks później...

Witam

Kilka dni temu natrafilam na watek o Afrodycie i spodobal mi sie ten domek.Tak jak Ty wczesniej ja nadal miotam sie pomiedzy wyborem projektu :D Tez podobala mi sie Maja ,Natalia w koncu myslalam ze juz wybralam Melodie z http://www.krajobrazy.com.pl az zobaczylam wykusz w Afrodycie :D

Chce meic domek "ala" pietrowy ale z uzytkowym poddaszem coby dzieci mialy swoje krolestwo na gorze.

Mam w planie kat nachylenia dachu 35 st wiec bede musiala i tak przeprojektowywac dach gdybym wybrala Artemide wiec mam w zwiazku z tym pytanie do Ciebie czy istniejee jakas mozliwosc zlikwidowania czesci slupow na poddasza i reszty schowania w scianki dzialowe?Wiekszosc projektow ma to jakos sensownie rozwiazane a wlasnie w Andromecie wszystkie slupy sa "na wierzchu"

Czy moglbys mi przyslac rzuty swojego domku oraz napisac jaka jest wysoka scianka kolankowa oraz jaki pracownia podala kosztorys?

Szczeze powiedziawszy ten dom przeraza mnie swoja wielkoscia co pewnie przeklada sie na cene jego wybudowania :x

Ja chcialabym go troche skrocic wciagajac garaz wglab domu w miejsce pomieszczenia gospodarczego ktore powstaloby poznije z 3 pokoju na parterze.

Pozdrawiam i bede kibicowac Twojej budowie-po zdjeciach dzialeczki widze ze bedzie sie ona pieknie komponowac w otoczenie :D

Witam

Kilka dni temu natrafilam na watek o Afrodycie i spodobal mi sie ten domek.Tak jak Ty wczesniej ja nadal miotam sie pomiedzy wyborem projektu :D Tez podobala mi sie Maja ,Natalia w koncu myslalam ze juz wybralam Melodie z http://www.krajobrazy.com.pl az zobaczylam wykusz w Afrodycie :D

Chce meic domek "ala" pietrowy ale z uzytkowym poddaszem coby dzieci mialy swoje krolestwo na gorze.

To podobnie do mnie - u mnie był jeszcze po drodze Dom po Sekwoją z Archonu :wink: . Dokladnie tak jak Ty, chcę żeby góra była tylko dla dzieciaków i żeby miały tam sporo przestrzeni.

Mam w planie kat nachylenia dachu 35 st wiec bede musiala i tak przeprojektowywac dach gdybym wybrala Artemide wiec mam w zwiazku z tym pytanie do Ciebie czy istniejee jakas mozliwosc zlikwidowania czesci slupow na poddasza i reszty schowania w scianki dzialowe?Wiekszosc projektow ma to jakos sensownie rozwiazane a wlasnie w Andromecie wszystkie slupy sa "na wierzchu

Rzeczywiscie słupów jest sporo. Schować w ścianki działowe możesz je zawsze, ale te ścianki muszą też jakoś logicznie podzielić w pomieszczenia górę. Mi te słupy nie przeszkadzają, a bardziej nawet traktuję je jako elementy robiące fajny klimat na górze, ale zdaję sobie sprawę, że mogą być uciązliwe.

Czy moglbys mi przyslac rzuty swojego domku oraz napisac jaka jest wysoka scianka kolankowa oraz jaki pracownia podala kosztorys?

Szczeze powiedziawszy ten dom przeraza mnie swoja wielkoscia co pewnie przeklada sie na cene jego wybudowania :x

Jeśli podasz mi maila, to prześlę Ci rzuty mailem, bo na zmniejszonych tutaj nic nie będzie widać. Ścianka kolankowa ma 80cm. Tylko nie jest to typowa ścianka kolankowa (bo tej nie ma i dach leży na murłacie chyba) tylko zrobiona z płyt g-k i ocieplenia. Więc jest tu pewna dowolność w ustaleniu jej wysokości.

Pozdrawiam i bede kibicowac Twojej budowie-po zdjeciach dzialeczki widze ze bedzie sie ona pieknie komponowac w otoczenie :D

Dzięki :).

Pzdr!

Moj mail [email protected]

Pracownia przyslala mi rzuty Afrodyty :D

Ja zmierzam do projektu indywidualnego-podgapie roche rozwiazan z Afrodyty/Andromedy natomiast dach zrobie jak w Melodii-dom bedzie troszke mniejszy za to nieco wyzszy.

Stan surowy zamkniety to podobno 30-40 % a ja chcialabym sie wyrobic w calosci w 400-450 tys wiec musze troche zmniejszyc i uproscic bryle :D

• 4 months później...