TS147 29.06.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A tutaj miejsce na komentarze, pytania i podtrzymywanie na duchu . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 29.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A tutaj miejsce na komentarze, pytania i podtrzymywanie na duchu . Pzdr, TS TS podtrzymywanie na duchu masz jak w banku pozdrawiam po sąsiedzku Marzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.07.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 o, jest dziennik - super ! kibicuję cały czas - od chwili rozterek związanych z wyborem działki pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 16.07.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Dzięki - widzę, że na najlbliższych sąsiadów z Malina i Ligoty można liczyć . Aktualnie czekam na pozwolenie na budowę. Ekipa umówiona na 1 września i jesli nie zdążę z pozwoleniem ("mily" Pan ze starostwa nie prognozuje dobrze) nie wiem czy nie przełożę rozpoczęcia budowy na luty/marzec . Trochę boję się zostawić same ściany bez dachu na zimę. Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.07.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 chyba nie lubię tego naszego wydziału w starostwie wszystko u nich w tempie żółwim ale trzymam kciuki - atakuj ich dość często telefonami z pytaniem jak tam idą sprawy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma32 07.08.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 ...i ja też kibicuje. Chętnie poczytam jak powstaje Artemida bo jest to i mój wymarzony dom. U nas budowa ruszy dopiero za jakieś 3 lata! Czekam na pierwsze fotki z budowy ciekawa jestem jak to wyjdzie!!! My mamy działke leśną 1800m i między tymi drzewkami zagości w przyszłości Artemida pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ja też kibicuję. Szczególnie, że jesteśmy prawie sąsiadami . Jak z pozwoleniem coś ruszyło? Przeczytałam o bliźniakach. gratuluje i życze jak najszybszego wybudowania im nowego domuania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 06.09.2007 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja też kibicuję. Szczególnie, że jesteśmy prawie sąsiadami . Jak z pozwoleniem coś ruszyło? Przeczytałam o bliźniakach. gratuluje i życze jak najszybszego wybudowania im nowego domu ania Dzięki wszystkim jeszcze raz . Na pozwolenie ciągle czekam i nie wiem czy z racji aktualnej pogody i prognoz o wczesnej zimie nie będe musiał przełożyć budowy na wczesną wiosnę . Nękam Starostwo wizytami/etc ale mają ogromne zaległości przy wydawaniu pozwoleń. A bliźniaki rosną : Pzdr! TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.09.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 W ubiegłym roku miałam dokładnie tak samo, o tej porze roku czekalam na PnB z Trzebnicy i czekalam i czekalam i zaczęliśmy budowe w kwietniu oczywiście co sie odwlecze... i ceny materiałów powoli spadają. BLIZNIAKI przecudne! Zazdroszcze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.09.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 bliźniaki superowe ! (podglądałam już w naszej klasie ) pozdrawiam i trzymam kciuki za pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 10.09.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Nie przekładaj budowy - ja zrobiłam ten bląd. Nie mogłam znaleźć ekipy w sierpniu, wszyscy murarze byli zajęci. Kiedy w listopadzie zadzdwoniła jedna ekipa - ja miałam podpisana umowę z kimś innym - to odmowiłam ( nie chcąc rozpoczynać przed zimą). Dziś tego żaluję. Nie wiadomo jaka będzie zima. Rozpoczynaj natychmiast - jak bedziesz mogł. Pozdrowienia Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 11.09.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Nie przekładaj budowy - ja zrobiłam ten bląd. Nie mogłam znaleźć ekipy w sierpniu, wszyscy murarze byli zajęci. Kiedy w listopadzie zadzdwoniła jedna ekipa - ja miałam podpisana umowę z kimś innym - to odmowiłam ( nie chcąc rozpoczynać przed zimą). Dziś tego żaluję. Nie wiadomo jaka będzie zima. Rozpoczynaj natychmiast - jak bedziesz mogł. Pozdrowienia Natalia Wszystko zalezy kiedy je dostanę. Z ekipą mam dobry układ i jak coś to na 80% będzie mogła od razu wejść na teren. Super gdyby udało się chociaż zrobić cały fundament i stan zero w tym roku. Will see... Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 24.09.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witaj TS. A myślałem, że zdecydujesz się budować Adrianę. Ale widzę, że Twoja Artemida to prawie bliźniacza Adriana. Powodzenia. PS. Bliźniaki na fotce przecudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 25.09.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witaj TS. A myślałem, że zdecydujesz się budować Adrianę. Ale widzę, że Twoja Artemida to prawie bliźniacza Adriana. Powodzenia. Witam Ostatecznie zdecydowalismy sie na Artemide, ale tak jak napisales jest BARDZO podobna do DianyII/Adriany i w sumie dlatego ją wybraliśmy. Obawiałem się, że Diana II będzie za mała troszeczkę, a teraz obawiam się, czy Artemida nie będzie za duża... PS. Bliźniaki na fotce przecudne Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 26.10.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Gratuluje otrzymania PnB! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 25.11.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam Kilka dni temu natrafilam na watek o Afrodycie i spodobal mi sie ten domek.Tak jak Ty wczesniej ja nadal miotam sie pomiedzy wyborem projektu Tez podobala mi sie Maja ,Natalia w koncu myslalam ze juz wybralam Melodie z http://www.krajobrazy.com.pl az zobaczylam wykusz w Afrodycie Chce meic domek "ala" pietrowy ale z uzytkowym poddaszem coby dzieci mialy swoje krolestwo na gorze. Mam w planie kat nachylenia dachu 35 st wiec bede musiala i tak przeprojektowywac dach gdybym wybrala Artemide wiec mam w zwiazku z tym pytanie do Ciebie czy istniejee jakas mozliwosc zlikwidowania czesci slupow na poddasza i reszty schowania w scianki dzialowe?Wiekszosc projektow ma to jakos sensownie rozwiazane a wlasnie w Andromecie wszystkie slupy sa "na wierzchu" Czy moglbys mi przyslac rzuty swojego domku oraz napisac jaka jest wysoka scianka kolankowa oraz jaki pracownia podala kosztorys? Szczeze powiedziawszy ten dom przeraza mnie swoja wielkoscia co pewnie przeklada sie na cene jego wybudowania Ja chcialabym go troche skrocic wciagajac garaz wglab domu w miejsce pomieszczenia gospodarczego ktore powstaloby poznije z 3 pokoju na parterze. Pozdrawiam i bede kibicowac Twojej budowie-po zdjeciach dzialeczki widze ze bedzie sie ona pieknie komponowac w otoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 29.11.2007 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam Kilka dni temu natrafilam na watek o Afrodycie i spodobal mi sie ten domek.Tak jak Ty wczesniej ja nadal miotam sie pomiedzy wyborem projektu Tez podobala mi sie Maja ,Natalia w koncu myslalam ze juz wybralam Melodie z http://www.krajobrazy.com.pl az zobaczylam wykusz w Afrodycie Chce meic domek "ala" pietrowy ale z uzytkowym poddaszem coby dzieci mialy swoje krolestwo na gorze. To podobnie do mnie - u mnie był jeszcze po drodze Dom po Sekwoją z Archonu . Dokladnie tak jak Ty, chcę żeby góra była tylko dla dzieciaków i żeby miały tam sporo przestrzeni. Mam w planie kat nachylenia dachu 35 st wiec bede musiala i tak przeprojektowywac dach gdybym wybrala Artemide wiec mam w zwiazku z tym pytanie do Ciebie czy istniejee jakas mozliwosc zlikwidowania czesci slupow na poddasza i reszty schowania w scianki dzialowe?Wiekszosc projektow ma to jakos sensownie rozwiazane a wlasnie w Andromecie wszystkie slupy sa "na wierzchu Rzeczywiscie słupów jest sporo. Schować w ścianki działowe możesz je zawsze, ale te ścianki muszą też jakoś logicznie podzielić w pomieszczenia górę. Mi te słupy nie przeszkadzają, a bardziej nawet traktuję je jako elementy robiące fajny klimat na górze, ale zdaję sobie sprawę, że mogą być uciązliwe. Czy moglbys mi przyslac rzuty swojego domku oraz napisac jaka jest wysoka scianka kolankowa oraz jaki pracownia podala kosztorys? Szczeze powiedziawszy ten dom przeraza mnie swoja wielkoscia co pewnie przeklada sie na cene jego wybudowania Jeśli podasz mi maila, to prześlę Ci rzuty mailem, bo na zmniejszonych tutaj nic nie będzie widać. Ścianka kolankowa ma 80cm. Tylko nie jest to typowa ścianka kolankowa (bo tej nie ma i dach leży na murłacie chyba) tylko zrobiona z płyt g-k i ocieplenia. Więc jest tu pewna dowolność w ustaleniu jej wysokości. Pozdrawiam i bede kibicowac Twojej budowie-po zdjeciach dzialeczki widze ze bedzie sie ona pieknie komponowac w otoczenie Dzięki . Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.11.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Moj mail [email protected] Pracownia przyslala mi rzuty Afrodyty Ja zmierzam do projektu indywidualnego-podgapie roche rozwiazan z Afrodyty/Andromedy natomiast dach zrobie jak w Melodii-dom bedzie troszke mniejszy za to nieco wyzszy. Stan surowy zamkniety to podobno 30-40 % a ja chcialabym sie wyrobic w calosci w 400-450 tys wiec musze troche zmniejszyc i uproscic bryle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.12.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Rzuty dotarly-bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 05.04.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 bardzo fajna dzialeczka, no i projekt domku swietny ale duży będzie ten wasz domek życze powodzenia na budowie buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts