Arejaski 21.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 To cegła i płytka z CRH Klinkier - terra cotta (kolor). Cegła ma grubość standardową, a płytka jest zrobiona poprzez przecięcie cegły na 2 części i ma grubość około 2cm. Pzdr Kurczę, że ja na to nie wpadłem... Szukamy płytek nam odpowiadających i trafiamy niestety wyłącznie na ciekawe cegły. Nie wpadłem na to, że można ciąć cegłę i przykleić jak płytkę. Jak to zrobiliście? Czy ekipa, która układała płytko - cegły? Z góry dzięki za szybką odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.04.2010 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Kurczę, że ja na to nie wpadłem... Szukamy płytek nam odpowiadających i trafiamy niestety wyłącznie na ciekawe cegły. Nie wpadłem na to, że można ciąć cegłę i przykleić jak płytkę. Jak to zrobiliście? Czy ekipa, która układała płytko - cegły? Z góry dzięki za szybką odpowiedź... Najlepsze jest wlasnie to, ze... robi to juz fabryka . Czyli mozesz kupic cegle z CRH, a mozesz kupic takze plytkę zrobioną z cegły. Dodatkowo robią także fajne kątowe płytki na naroża. Takie rozwiązanie ma plus - możesz to zamówić i nie martwić się o marudzenie wykonawcy przy cięciu oraz o odpady (a te byłyby duże). Ma też minus - płytka jest niestety niewiele tańsza od cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 14.09.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Nie wiem czy jeszcze tu zaglądasz ale gratuluję. Naprawdę piękny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 20.09.2010 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Dzięki . Czasami zaglądam - chyba siła przyzwyczajenia z okresu budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 07.11.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Bardzo podoba mi się Twój domek. Też mamy blizniaki, tylko one mają już po 16 lat! Napisz , jaki Ci wyszedł koszt budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilka.m 28.03.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam, mam ogromną prośbę do Pana, który budował ową Artemidę, wiem że zaczęto budowę gdzieś na początku 2008 roku, ale może jeszcze nie wszystko stracone Planujemy zacząć budowę artemidy w tym roku i zależy nam na jakichkolwiek notatkach związanych budową, np. udało mi się wyczytać u Pana że na dom wychodzi 3,5 t stali na zbrojenie. Interesują nas wszystkie informacje, czy miałby Pan możliwość i chęci podzielić się z nami? Ile wyszło betonu i w ogóle tego typu. No i oczywiście kosztorys jaki podała pracownia.. Będziemy naprawdę wdzięczni:) Ilona i Karol. Mój mail: [email protected] Ten mail tyczy się również wszystkich innych szczęściarzy, którzy podjęli się budowy Artemidy, prosimy o kontakt. Z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 06.04.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam - czasami jeszcze zaglądam . Niestety od czasu przeprowadzki większość zapisków/notatek uległa destrukcji w ramach porządków Żonki . Kosztorys pracowni był w miarę celny, ale rozrzut cen w zależności od wybranych materiałów to 30% w każdą stronę - za samą dachówkę można zapłacić 16tys, a można i 60tys. . W razie pytań służę pomocą na ile pozwoli mi moja pamięć z okresu budowy . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felutek 16.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jaki kolor ma Twoja elewacja - bardzo mi przypadla do gustu i jesli mozesz napisz co to za podlogi - moze wczesniej juz ktos pytal o te rzeczy wiec sorry za ponowne pytanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 08.02.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Sorki, ze dopiero teraz, ale ostatnio rzadziej tu zaglądam . Jeżeli chodzi o podłogi to jest dąb, ale olejowany - specjalna 3warstwowa deska na podłogówkę. Elewacja to tynk silikonowy Caparola ale nazwy kolory niestety nie pamiętam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts