Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiecie tak sobie myślę, że takie skręcanie mebli to fajna robota, przyjemna i kawki można się u klientów napić i pogadać....jak we 2 się sprężą to cała kuchnia jest w ciągu 8 godzin- kasa też całkiem fajna 15% wartości mebli :roll: a niektórzy muszą się nieźle narobić przez cały miesiąc i tego nie mają .... :roll: ..... generalnie świetny interes to skręcanie :lol:

hej :D

wielkie dzięki za podsunięcie swojego dziennika z budowy :wink:

przeczytałam jednym tchem - no i jest czego pogratulować........ i nie mówię tu o domku - bo choć śliczny - to ja chcę pogratulować sił i samozaparcia. :D :D :D

Myśmy się na to nie zdecydowali.... woleliśmy kupić gotowy dom od developera. Ani ja, ani małż nie wie nic o budowlance - do tego jak się dorzuci chroniczny brak czasu (praca) to nie było by kiedy nawet przypilnować fachmanów! dlatego daliśmy sobie spokój, będąc w pełni świadomi, że będzie to drożej nas kosztowało.

W tej chwili jesteśmy na podobnym etapie co Wasz. Ma wejść hydraulika, CO, odkurzacz itp....

Mam kilka pytań - jaki sprzęt do centralnego odkurzania wybraliście?

czy drewpol ma swoich stolarzy którzy pomagają w projektach? kupiłaś fronty, a reszta szafki - skąd? tez tam?

hej :D

Mam kilka pytań - jaki sprzęt do centralnego odkurzania wybraliście?

czy drewpol ma swoich stolarzy którzy pomagają w projektach? kupiłaś fronty, a reszta szafki - skąd? tez tam?

:D witam :D

odkurzacza jeszcze nie wybrałam (hydraulik kupił tylko osprzęt do rozprowadzenia) za kuchnią się rozglądam 8) - robię rekonesans cenowy :wink: Do firmy, która robi z frontów drewpolu napisałam dzisiaj maila i czekam....bo na sklepie nikt nie odbierał telefonów.

Ale też myślałam pojechać do hurtowni po same fronty a stolarz zrobiłby resztę :roll: .....tylko trzeba mieć już umówionego wtedy stolarza....

Dziennik podsunęłam Ci, abyś mogła zobaczyć jakie są duże różnice w cenach - wystarczy poszukać, poszperać i w parę miejsc zadzwonić. To już niewielki koszt w porównaniu z zaoszczędzonymi kilkoma tysiącami.....a ja lubię wiedzieć za co płacę..... :wink:

Czekam jeszcze na wycenę mebli - całych od stolarza.

Pozdrawiam i powodzenia.

dzwoniłam do drewpolu w warszawie

i tak.............

drzwi lite 490 pln za m2,

rama drzwi z szybą niecałe 350 m2,

niestety drzwi gięte są najdroższe ok 900 za m2 :roll: :roll:

dokładnego cennika mi nie powiedziano mówiąc że to wszystko zależy od typu szafek i ich wielkości.... słusznie.

Niestety nie prowadzą biura projektowego - więc trzeba mieć swój pomysł na kuchnię, oni to tylko wycenią i zamówią.

Dowiedziałam się też że, te ceny są za wymiary standardowe, jeśli ma się ochotę na drzwi np szerokości 45 cm, a długości 250 cm to no problem!!! tylko, ze ponieważ jeden z wymiarów jest niestandartowy więc policzą 150 % ceny. Jeśli sobie zażyczę płytę 250 na 250 to policzą za 2 wymiary niestandartowe czyli 200% normalnej ceny :roll:

W sumie nie ma takiej szafki której by nie zrobili - pytanie tylko za ile !

Zostaje tylko zanucić: "fantazja, fantazja..... bo fantazja jest od tego......

:D :lol: :D :lol: :D

Dowiedziałam się też że, te ceny są za wymiary standardowe, jeśli ma się ochotę na drzwi np szerokości 45 cm, a długości 250 cm to no problem!!! tylko, ze ponieważ jeden z wymiarów jest niestandartowy więc policzą 150 % ceny. Jeśli sobie zażyczę płytę 250 na 250 to policzą za 2 wymiary niestandartowe czyli 200% normalnej ceny :roll:

też lubię tą piosenkę :D

Na stronie Drew-Polu jest podany typoszereg wymiarowy ( w liście wymiarowej). Faktycznie wysokości są w standardach, ale w szerokościach jest w czym wybierać - a skoro podane to standardowe ... i tak np.

-szafki dolne mają wysokość 82 cm, czyli front do nich ma wys. 71,3 cm - możesz go kupić do szafek o szerokościach : 60, 50, 45, 40, 33 :o , 32,5 :o , 32 :o , 30, 26,5 :o

Obliczyłam, że front -do szafki 90 cm, którą mam w kratkę zaznaczoną ....tą drugą od lodówki - będzie kosztował 159 zł plus ta blenda górna (?) i sam korpus szafki....u stolarza nie wiem ile mógłby kosztować.....no ale mógłby wybarwić w takim samym orzechu jak okna 8)

Ta sama szafka w BRW to koszt 945 zł.

Dlaczego rozebrałam szafkę na części ?- bo POCIESZAM SIĘ W TEN SPOSÓB, ŻE STAĆ MNIE BĘDZIE NA ZIELONY DREW-POL :lol: STOLARZ NIE WEŹMIE PRZECIEŻ ZA KORPUS 700 ZŁ NO NIE ? :wink:

Wiem , szurnięta jestem, takie "składanie mebli" jest czasochłonne, ale może dać efekt idealnego połączenia kolorów w kuchni za dużo mniejsze pieniądze - czyli podwójny zysk dla inwestora :D

Jadę jutro do Wrocławia....może do 18 zdążę do sklepu. A w niedzielę wpadnę na targi budowlane :wink:

dziewczyny jak chcecie sobie kuchnie zaprojektować to wejdźcie na stronę ikea i tam jest do pobrania darmowy programik łatwy w obsłudze (szafki sie myszka przeciąga) można mieć pogląd w 3d na swoją kuchnie podobno sypialnia tez jest program ale go nie stosowałam, wiec nie wiem jak z obsługa.
kurczę YreQ - tydzień zaległości a ty już temat mebli kuchennych drążysz!!!!!!!

wybrałaś już te drzwi? jakie wygrały?

a okolicę masz cudną.....

Ja to dopiero niezdecydowana jestem - bo za lodówką albo szafka 40 albo 50 stać będzie ( zależnie od producenta ) a Pan B konkret potrzebuje, bo pod nią szufelkę będzie montował. :o A mi się tyle mebli podoba ...... :roll: ...no i szukania zintensyfikowane podjęłam. 8)

Drzwi wewnętrznych jeszcze na 100 % nie wybrałam :roll: - a że muszę na nie wywalić ponad 20 tys, a mieszkanie jeszcze nie sprzedane więc mi się nie spieszy z zamówieniem i zaliczkowaniem - najjjjjjjjjjbardziej ze wszystkich jednak Basieńko to te z Cala mi się podobają - ale już wiem do 22.00 godziny, że ich nie kupię - może po losowaniu lotto się okaże :lol:

Pewno kupię Vittorię lub Intersolid :D

A okolicę popodziwiasz moja droga osobiście 8)

dziewczyny jak chcecie sobie kuchnie zaprojektować to wejdźcie na stronę ikea i tam jest do pobrania darmowy programik łatwy w obsłudze (szafki sie myszka przeciąga) można mieć pogląd w 3d na swoją kuchnie podobno sypialnia tez jest program ale go nie stosowałam, wiec nie wiem jak z obsługa.

A jaki wybór w szafkach jest - tylko "ikejowskie" meble czy kuchnię rustykalną też można zaprojektować ?

Ja dzisiaj ...w aucie między robotami 8) - naszkicowałam czerwonym pisakiem w 3D cały parter domu :D - jeszcze taniej i szybciej - też polecam. :)

też lubię tą piosenkę :D

Na stronie Drew-Polu jest podany typoszereg wymiarowy ( w liście wymiarowej). Faktycznie wysokości są w standardach, ale w szerokościach jest w czym wybierać - a skoro podane to standardowe ... i tak np.

-szafki dolne mają wysokość 82 cm, czyli front do nich ma wys. 71,3 cm - możesz go kupić do szafek o szerokościach : 60, 50, 45, 40, 33 :o , 32,5 :o , 32 :o , 30, 26,5 :o

Obliczyłam, że front -do szafki 90 cm, którą mam w kratkę zaznaczoną ....tą drugą od lodówki - będzie kosztował 159 zł plus ta blenda górna (?) i sam korpus szafki....u stolarza nie wiem ile mógłby kosztować.....no ale mógłby wybarwić w takim samym orzechu jak okna 8)

Ta sama szafka w BRW to koszt 945 zł.

Dlaczego rozebrałam szafkę na części ?- bo POCIESZAM SIĘ W TEN SPOSÓB, ŻE STAĆ MNIE BĘDZIE NA ZIELONY DREW-POL :lol: STOLARZ NIE WEŹMIE PRZECIEŻ ZA KORPUS 700 ZŁ NO NIE ? :wink:

Wiem , szurnięta jestem, takie "składanie mebli" jest czasochłonne, ale może dać efekt idealnego połączenia kolorów w kuchni za dużo mniejsze pieniądze - czyli podwójny zysk dla inwestora :D

Jadę jutro do Wrocławia....może do 18 zdążę do sklepu. A w niedzielę wpadnę na targi budowlane :wink:

no to jest nas dwie.... :D

ja też myślę rozbierać swe szafki na czynniki pierwsze by zaoszczędzić ile się tylko da !!! fronty z drewpolu a resztę gdzie taniej. Choć panowie z drewpolu mają swoich "znajomych" stolarzy, a oni to nawet projekty pomagają robić.....

:lol:

targi budowlane... - daj znak jak coś będzie tam ciekawego :D

YreQ, nie myśl, że tu nie zaglądam do Ciebie, wręcz przeciwnie - śledzę każdy wpis :)

Kuchnia na pewno będzie piękna. Wybrałaś już ten zlewozmywak? A drzwi? Te z Cala są piękne, szkoda, że takie drogie. Ale Vittoria też mi się podobają, chyba bardziej od Intersolid.

Pozdrawiam wiosennie :) :) :)