Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - do wspomnień a potem na bieżąco

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie, lustrzane odbicie. A Twoja mała to rzeczywiście spryciula :wink: Wiedziała, że ma większą powierzchnię ten pokój, czy tak się jej udało? 8)

a skąd.... ona potrafi zadbać o swoje interesy :lol:

Rozmowa była taka:

- a gdzie mój pokój?

- ja- wybierz sobie....

- a który jest większy ????

:o :o :o :o :o

Roksi - dachówka Bogener - kolor brązowy...ale nie ciemny czekoladowy tylko rzekłabym .... mleczna milka 8) :lol:

Nie mamy wybranego konkretnego koloru elewacji - do orzechowych okien i brązowej dachówki w zasadzie pasuje każdy kolor jesieni - czyli te kolory które lubię. Kominy będą - jak dożyję :wink: - carmelowo-bursztynowe..... ogrodzenie potem też takie ....

przód http://www.ekoklinkier.pl/galeria.php?id_galeria=150&kategoria=1

i boczki :oops: drewniane a elewacja albo coś w delikatnych żółcieniach, waniliach lub beżach najbezpieczniej( oryginalna nie jestem a i odważna też nie) - dookoła okien biel lub o parę tonów jaśniejszy kolor z elewacji............ ale to taka odległa sprawa.........

A w ogóle to mi się podobają oliwki, rudości .... :o Zanim my zrobimy elewację, ktoś mądry wymyśli farbę, która będzie zmieniała odcień w zależności od pory roku :lol: :wink: ....jak winobluszcz na pergolach :lol:

YreQ, rozumiem, że te zdjęcia na pamiątkę, to w rodzinnym archiwum li i tylko? :wink:

może jest jakiś link do tego archiwum? :wink:

murarze się guzdrają i robotę elektrykowi opóźniają
jakiś znajomy ten tekst... :roll:

Jasieńko zdjęcia zaraz wkleję - a tekst czemu znajomy? jakiś plagiat popełniłam :o :wink:

no kominy będa robiły wrażenie ;) niepodważalnie!

Prawdę powiedziawszy my wybierając dachówkę Braasa, taki ceglany kolor, wiedzieliśmy juz że będzi cos w kremach, miodach, żółcieniach lub zieleniach. Bo chcieliśmy żeby było jak najbardziej swojsko.

I ostatnio dowiedziałąm się od męża że chciałby zeby nasz dach zarósł mchem, bo jemu isę to podoba. I się uśmiałam, bo wiele firm dachówkarskich proponuje preparaty przeciw mchu a on by chciał mech na dachu. Zeby mieć większa wiochę :p :p :p :p

ŚNIEG!!!! Przeciez Legnica nie jest aż tak daleko od Żnina, a jednak u nas śniegu nie ma, tylko wieje wicher i słychać co jakiś czas jak trafia zagubiony do komina z zamiarem przestraszenia mojego kota i mnie.

No Kochani!!!

Limit pecha to wyczerpaliście do końca życia! Teraz to już nie może być inaczej jak żyli długo i szczęśliwie!

Lektura Waszego dziennika pochłonęła moje dzisiejsze popołudnie i aż ciarki mnie przeszły!!!!

Zastanawia mnie ciągle ten typ ludzki jak pan sąsiad BE.Czy im życia nie szkoda?! Dla nich to jest pożywka. Tak coś utrudnić,namieszać i patrzeć... rozkoszować się czyimś nieszczęściem. Ale jak to mówią " Pan Bóg nie rychliwy,ale sprawiedliwy!" Kiedyś to Wy możecie nie zadzwonić np po pogotowie... Krótko myślący ludzie!Aż przykro,że tylu ich jest. Wiadomo,że jako normalni ludzie wykręcicie 999, ale na wdzięczność i tak pewnie nie ma co liczyć. Jeszcze opieprzą,że po dwóch minutach a nie wcześniej. Sama gorycz! Sorry! Wyobraźnia mnie poniosła.

Na prawdę liczę,że za Wami już wszystkie kłopoty.Trzymajcie się mocno i dzielnie. Ja swoim partaczom też nie odpuszczę. Trafili na babę z jajami. Mają pecha! Pozdrawiam!

Super, że wasz domek tak szybko rośnie!!

:o oj Do_rotko - sęk w tym, że "nienazbyt" ( to słówko starego znajomego) szybko - ale widocznie tak to u nas miało wyglądać. :roll:

Wiem, że lubisz pogodę - zatem u mnie dziś od rana śnieg z deszczem - czyli mokro, szaro - ale dobrze, że przynajmniej nie wieje. :wink: