amonite 29.01.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Przeleciałam szybciorkiem - kominek faktycznie ładny, ale ja pozostanę jednak w rustykalnych klimatach. Podobały mi się ich drzwi wewnętrzne Mnie też!!! Co do kominka, to dla mnie za ciemny, aczkolwiek oryginalny jest bardzo. Mam jeszcze parę przykładów, jeśli chcesz, to pokażę Ale nie dziś oczywiście Dobrej nocki, Bratnia Duszo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 30.01.2008 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ok - zatem czekam na przykłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.01.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 drzwi? dobry wybór! (a pokażesz te upatrzone od dawna?) brak kaloryferów? ciekawy wybór! jak pomyślę o tym żelastwie na ścianie to mi się słabo robi... my oczywiście będziemy je mieć instalator ze swoimi zdjęciami na płytce?! szok! po prostu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 30.01.2008 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 drzwi? dobry wybór! (a pokażesz te upatrzone od dawna?) brak kaloryferów? ciekawy wybór! jak pomyślę o tym żelastwie na ścianie to mi się słabo robi... my oczywiście będziemy je mieć instalator ze swoimi zdjęciami na płytce?! szok! po prostu! Jasieńko - dla Ciebie: http://img292.imageshack.us/img292/8053/akrlewskieph5.jpg Temu typowi uroku dodawała masywna ościeżnica - w czasie kiedy były moim jedynym faworytem .... działaliśmy zgodnie z projektem - miały otwierać się do środka - później przy drugim kierowniku budowy zmieniliśmy zdanie - DRZWI BĘDĄ OTWIERAŁY SIĘ NA ZEWNĄTRZ............ więc może nie ma tego złego ...bo i tak tej ościeżnicy nie byłoby widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 30.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Inwestorek miał chęć na rybę szybę - na koniec stwierdził: BIERZ CO CHCESZ. to się nazywa siła perswazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 30.01.2008 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Inwestorek miał chęć na rybę szybę - na koniec stwierdził: BIERZ CO CHCESZ. to się nazywa siła perswazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.01.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Inwestorek miał chęć na rybę szybę - na koniec stwierdził: BIERZ CO CHCESZ. to się nazywa siła perswazji coś się za łatwo poddają ci nasi Panowie, co? żadnej woli walki tu nie widzę... choć właściwie, może to i lepiej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 30.01.2008 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 coś się za łatwo poddają ci nasi Panowie, co? żadnej woli walki tu nie widzę... choć właściwie, może to i lepiej...? u mojego nastąpiło zmęczenie materiału - przy budowie ..... hmmmm a raczej zmęczenie budującą żoną Usłyszałam w sobotę, że po co odrywam go od łopaty( równał lekko teren przed drzwiami ) i pytam o kibelki, jak i tak zrobię jak będę chciała Generalnie nie upiera się przy swoim .... no poza kominkiem z płaszczem wodnym - ja chciałam normalny z rozprowadzeniem powietrza zrobić. Jego przekonał instalator a ja nie upierałam się przy swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 30.01.2008 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Jasia - a jak zdjęcie drzwi, o które prosiłaś - podobają Ci się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 31.01.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 cyt. O matko i podłogówka sterowana przez grzejniczek, bo Pan B pomyślał, że suszarę przy nim sobie rozłożę i w zimie pranie szybciej wyschnie Witaj. Czy możesz mi przybliżyć (tak po chłopsku) o co chodzi z podłogówką sterowana przez grzejnik. Nie znam się na tym i nie bardzo rozumiem No a tak poza tym to będziesz mieć super wypasioną pralnię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.01.2008 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witaj. Czy możesz mi przybliżyć (tak po chłopsku) o co chodzi z podłogówką sterowana przez grzejnik. /quote] Wytłumaczę po babsku ( bo naukę technicznych rozwiązań ogrzewania sobie odpuściłam) : Grzejnik niski będzie wisiał na ścianie i podpięty pod podłogówkę ( w ścianie rurki)..... Jak nie będę chciała, aby w tej pralnio-kotłowni było ciepło, to wystarczy w grzejniku przekręcić pokrętło na zero . Ale jeśli chciałabyś dokładnie wiedzieć jak to z całością ( bo moja kotłownia umieszczona będzie o 1 metr niżej niż reszta "parteru" ) jest powiązane i jak piec tym steruje i ile ciepła będzie oddawał grzejnik i ile podłogówka to musiałabym spytać, bo mi wystarczyła informacja, że bez zbytnich ceregieli ciepło będzie można odciąć.....czyt. kobieta da sobie sama radę Jeśli chodzi o jakieś pozostałe sterowania podłogówką , grzejnikami i wyłączaniem pieca gazowego jak w kominku będę paliła - to dla mnie czarna magia, ale mam powiedziane, że bez mojego udziału gdzie trzeba będzie się przełączać .... tzn. nie będę musiała extra schodzić do kotłowni, aby wyłączyć piec , jak będę chciała w kominku napalić. ........... ........... chyba zacznę notować na kartkach co mówi do mnie Pan B No............. ale co tam Dorotko u Ciebie - zamilkłaś jakoś w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 31.01.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Jasia - a jak zdjęcie drzwi, o które prosiłaś - podobają Ci się ? bardzo! kolor piękny i ta fala nadaje im charakteru ale te, na które się zdecydowałaś są nie mniej "królewskie" a z tą sauną w kotłowni to serio piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.01.2008 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Jasia- sauna narożna w projekcie była przewidziana- niestety projektant nie miał pojęcia , że ogrzewanie to nie sam piec...... że są urządzenia dodatkowe i że musi być na nie miejsce. Pan B tak rozplanował kotłownię, że mała narożna by się zmieściła - ale w związku z tym , że w części mieszkalnej nie zmieścił się prysznic - to musimy go dać do kotłowni - więc inwestorek obmyślił sobie plan wstawienia prysznica z sauną jednocześnie. Kiedy to nastąpi - Bóg jeden wie, ale podłączenia będą na niego czekały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 31.01.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 hihi Agniesiu bardzo mi sie podoba tłumaczenie po babsku zawiłych problemów ogrzewania a po przeczytaniu Twojego uzasadnienia odnośnie wyborów drzwiowych, przyznaję Ci rację co do Dz12, chociaż serduszko mi sie do Dz2 wyrywało... hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 31.01.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 zrozumiałam Sprytnego masz tego Pana B, tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 31.01.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 fajnie z tą sauną - gorzej z prysznicem... jak mógł nie zmieścić się w części mieszkalnej - wytłumacz mi to! ogladałam projekt i widzę, że na dole macie mały kibelek a na górze za to dwie łazienki, będziecie obie robić? czy w jednej nie może być prysznica? osobiście nie wyobrażam sobie bez niego życia i myślę, że prysznic w kotłowni może okazać się mało praktyczny...? a tak poza tym to baardzo lubię takie wpisy jak Twój dzisiejszy w dzienniku póki co, wizualnie wszystko idzie zgodnie z planem (czyt: projektem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 31.01.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 dopiero przeczytałam Twój wczorajszy wpis w dzienniczku YreQ Kanalizacja- i nie damy rady skorzystać z sieci za naszą działką, gdyż właściciel 70 arów dzieli je na działeczki mniejsze i sprzedaje za niebotyczną sumę - a miały być nieruszone i dla dzieci .... a tak niebawem będę miała nowych sąsiadów od ogrodu i brak możliwości podpięcia się. Wracamy do punktu wyjścia i budowy sieci w drodze przed domem - czyli kolejny szturm na gminę. czy ta kanaliza nigdy już sie nie skończy?? Agniesiu chodzi o te działeczki, gdzie nasze chłopaki stempelki przerzucały??? Musimy sie spotkać, opowiesz mi o kanalizie a ja ci opowiem o moich rozterkach dot. architekta... będzie wesoło całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.01.2008 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 hihi Agniesiu bardzo mi sie podoba tłumaczenie po babsku zawiłych problemów ogrzewania a po przeczytaniu Twojego uzasadnienia odnośnie wyborów drzwiowych, przyznaję Ci rację co do Dz12, chociaż serduszko mi sie do Dz2 wyrywało... hihihi P.s. namawiam męża A do rzeczy - 29 stycznia były na magazynie Printa na Łukasiewicza tylko w kolorze mahoń. Podejdż i zobacz do czego Ci serce bije - są śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.01.2008 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 dopiero przeczytałam Twój wczorajszy wpis w dzienniczku YreQ Kanalizacja- i nie damy rady skorzystać z sieci za naszą działką, gdyż właściciel 70 arów dzieli je na działeczki mniejsze i sprzedaje za niebotyczną sumę - a miały być nieruszone i dla dzieci .... a tak niebawem będę miała nowych sąsiadów od ogrodu i brak możliwości podpięcia się. Wracamy do punktu wyjścia i budowy sieci w drodze przed domem - czyli kolejny szturm na gminę. czy ta kanaliza nigdy już sie nie skończy?? Agniesiu chodzi o te działeczki, gdzie nasze chłopaki stempelki przerzucały??? Musimy sie spotkać, opowiesz mi o kanalizie a ja ci opowiem o moich rozterkach dot. architekta... będzie wesoło całuski o .............. to tu powinno byś " namawiam męża " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.01.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 fajnie z tą sauną - gorzej z prysznicem... jak mógł nie zmieścić się w części mieszkalnej - wytłumacz mi to! ogladałam projekt i widzę, że na dole macie mały kibelek a na górze za to dwie łazienki, będziecie obie robić? czy w jednej nie może być prysznica? osobiście nie wyobrażam sobie bez niego życia i myślę, że prysznic w kotłowni może okazać się mało praktyczny...? a tak poza tym to baardzo lubię takie wpisy jak Twój dzisiejszy w dzienniku póki co, wizualnie wszystko idzie zgodnie z planem (czyt: projektem)? Jasieńko - dobra duszeńko - i ja dałam nabrać się na powierzchnię zerkając li tylko na rzuty w projekcie .... .... niestety prysznic nie wejdzie (skosy)............ Ale plusem prysznica w kotłowni jest to, że "nasza robota - czyli bieganie po polach z tyczką (geodeci)- wiąże się z powrotem obłoconych członków firmy do domu" Pójście pod prysznic do łazienki na górę - a tym bardziej do sypialni - średnio mi się podoba......................... a w kotłowni to co innego - tym bardziej , że Pan B ŁADNIE CHCE TAM URZĄDZIĆ. GENERALNIE ............... dom już stoi i nie ma nad czym gdybać, a na indywidualny nie było mnie stać ................ wiesz, w sztuce kompromisu akurat umiejscowienie prysznica zajmowało ostatnie miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts