Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - do wspomnień a potem na bieżąco

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

trochę gorzej jak najbliżsi (rodzina) pod tobą dołki kopie.

A tak moja droga - budowa to czas, kiedy możemy "sprawdzić" czy przyjaciół w rodzinie mamy czy zawiść zawitała i rodzina po przeprowadzce to już nie rodzina. Ehhhhhhhhhhhh skąd ja te wszystkie przeboje znam. :roll:

Ale niepoprawnie mam nadzieję, że jednak po rozum do głowy niektórzy pójdą choć późno to nie za późno. :wink:

A z rozumem i z rozsądkiem to różnie bywa, kiedyś ludzie inni byli, człowiek człowiekowi pomagał a teraz to tylko zazdrość cz co? na uczelni siadaliśmy razem i sie uczyliśmy. A teraz to każdy rzepkę sobie skrobie. Moj mąż mówi ze w pole do sąsiada sie szło jak trzeba było a teraz to by człowiek człowieka w łyżeczce wody utopił.

„A tam gdzie nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze”

Widzę, ze po okresie niepomyślnych wiatrów wszystko pięknie posuwa Wam, się do przodu - elektryka, panowie od elewacji czekają... :) Oby tak dalej!

I życzymy bogatego kupca na mieszkanko! ;)

Witaj :D dziękuję bardzo.

Idzie też powoli ale bez wpadek - czyli pękających wrzodów w żołądku :wink:

Jedynym obecnie niebezpieczństwem jest kopalnia :(

Jakoś jestem optymistką w tym temacie. Myślę, ze dobiorą sie do tych złóż, ale nie metodą odkrywkową. To jest niewykonalne na tak dużym obszarze i przy takich uwarunkowaniach geologicznych położenia tych złóż. Już nie czasy na rabunkową gospodarkę pustoszącą w efekcie cały Dolny Śląsk. Inną technologia - a i owszem. Ale wtedy nasze domki, piękne lasy, serenki i ptaszki ZOSTANĄ! :D

Jakoś jestem optymistką w tym temacie. Myślę, ze dobiorą sie do tych złóż, ale nie metodą odkrywkową. To jest niewykonalne na tak dużym obszarze i przy takich uwarunkowaniach geologicznych położenia tych złóż. Już nie czasy na rabunkową gospodarkę pustoszącą w efekcie cały Dolny Śląsk. Inną technologia - a i owszem. Ale wtedy nasze domki, piękne lasy, serenki i ptaszki ZOSTANĄ! :D

Muszę dać przeczytać mężowi - może na duchu go podniesiesz. :)

Sarny do ogrodzeń podchodzą - mieliśmy paśnik dla nich budować przy siatce, ale właściciel z tyłu działkę sprzedał i gdzieś na przód rzucę , albo w lesie postawię, bo mała OBIECANE miała :wink:

ja o kopalnie też sie nie martwię, byliśmy dziś na KGHM - ie i za gadaliśmy z jednym z inspektorów, powiedział że o złożysz już wiadomo od lat 60 i dopóki nie wyczerpią miedzi na pewno nie będą mogli wydobywać węgla bo byłaby to katastrofa nie tylko ekologiczna, ruchy ziemi mogły by spowodować kataklizm. tak więc dziewczyny nie martwcie się na zapas.

Mój mąż jest "po słowie" z profesorem z Komitetu Sterującego. Poczytajcie tutaj , bo nie chcę sobie komentarzy zaśmiecać:

http://www.komitetlegnica.agh.edu.pl/aktualnosci/04_03_2008.htm

http://forum.muratordom.pl/post2377424.htm#2377424

i nie chodzi tylko o to, że za 20-30 lat miedź się skończy , tylko o to, że rząd w czerwcu swoimi zapisami zablokuje wydawanie pozwoleń na budowę i nasz region za rok, dwa, a może 5 lat umrze śmiercią naturalną (bo nic się nie będzie działo, budowało , powstawało) a potem tych co to przeżyją - dobiją odkrywką.

(potem to usunę 8) )

No, No Sąsiadko, ale piękne drzwi sobie sprawiłaś. Naprawdę pięknie się będą prezentowały w Twoim Domu. A ja dzisiaj widziałam wybudowany Twój domek, ale nie pod Legnicą , a w Osieku koło Lubina. Ładnie sie prezentuje, fajny projekt. :D . Co do kopalni to chyba przedmówczynie mają racje, może i ona będzie, ale nie wcześniej niż za kilkadziesiąt lat. Na razie szukają u nas złota ( robią odwierty w naszej miejscowości) Więc jak znajdą złoto to może węgiel odpuszczą :wink:

Pozdrawiam :D

Witam, w dzienniku. Muszę przyznac, bardzo ładny domek. No i modelowe postępy, tylko pozazdrościć. Mam nadzieje, ze na dalszych etapach budowy i wykończeniówki pójdzie rowniez jak po maśle.

Super okna, jestem fanem łuków i wszelkich obłości (choć przez swoją budowę koścista jestem na wiór :D ) wszystko co okrągło kształtne zwraca moją uwagę - zresztą to widać po moim domu.

Dlatego okna super. Naprawde pieknie Wam idzie.

Powodzenia