YreQ 04.03.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam, w dzienniku. Muszę przyznac, bardzo ładny domek. No i modelowe postępy, tylko pozazdrościć. Mam nadzieje, ze na dalszych etapach budowy i wykończeniówki pójdzie rowniez jak po maśle. Super okna, jestem fanem łuków i wszelkich obłości (choć przez swoją budowę koścista jestem na wiór ) wszystko co okrągło kształtne zwraca moją uwagę - zresztą to widać po moim domu. Dlatego okna super. Naprawde pieknie Wam idzie. Powodzenia Witam, ale ten post to naprawdę do mnie ? Bo u nas to przestoje takie były, że zdążyłabym pole obsiać i plony zebrać Ale jak o mnie i do mnie to dzięki wielkie. Łuki w oknach też mi się podobają. Dzisiaj wieczorem po raz pierwszy widziałam światło w tym dużym od ogrodu - dziwne uczucie .... dom ożył. No i tak dziwnie kościelnie wyglądało to okno - bo tylko ono było widoczne, ale jak przyjdzie jakiś szyfon czy woal i inne śwoatło - takie cieplejsze, to wrażenie też chyba się zmieni Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No, No Sąsiadko, ale piękne drzwi sobie sprawiłaś. Naprawdę pięknie się będą prezentowały w Twoim Domu. Milewskiemu nie dorównają (Twoje będą przecudne ), ale podobają mi się. No i grunt, że wyglądają na porządnie wykonane. ...reszta jest tajemnicą bo folia je otacza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Dylemat kinkietowy. Bo to , że ich się u mnie - tych kinkietów - namnożyło to elektryk już wie. A ja nie wiem czy w jadalni dać dwa czy jeden. Jak jeden to czy centrycznie na ścianie ( nie będzie go wtedy jednak widać jak z kuchni będę wychodziła) czy centrycznie do wyjścia z kuchni, czy jednak dwa rozmieszczone tak samo jak w salonie? Potrzebuję rady. Zerknijcie na rzut Halszki http://www.archeton.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 05.03.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Cześć bardzo ładne drzwi... na żywo jeszcze nie widziałam, ale może dziś uda mi sie je zobaczyć a co do kinkietów ... hmm... trudno powiedzieć jak się nie ma ściany przed sobą...hihi ale ja bym chyba dała 2 tak jak w salonie no... albo jeden na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ale na środku ściany czy wejścia do kuchni - bo wtedy musiałabym z pół metra w stronę okna jadalnianego przesunąć ....a faceci mówią , że centymetry nie są ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 05.03.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 cholerka... na środku ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 05.03.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 hihi centymetry nie ważne, wygląd nie ważny, pieniądze nie ważne... no to musi być miłość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 hihi centymetry nie ważne, wygląd nie ważny, pieniądze nie ważne... no to musi być miłość :) ty się zastanów, żebyś mi później nie powiedziała przy stole, że trzeba jednak było te kinkiety ....tu i tu..... uduszę wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 hihi centymetry nie ważne, wygląd nie ważny, pieniądze nie ważne... no to musi być miłość :) Ty się zastanów, żebyś mi później nie powiedziała przy stole winko będziemy piły, że trzeba jednak było te kinkiety ....tu i tu..... uduszę wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 05.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a duś mnie :) Ty możesz...hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 to jeszcze komentarz do drzwi wewnętrznych poproszę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 05.03.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Drzwi wejściowe sliczne - juz do małża fotkę wysłałam. Jak przyjdzie na nas pora to się o wszelakie info będziemy uśmiechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Drzwi wejściowe sliczne - juz do małża fotkę wysłałam. Jak przyjdzie na nas pora to się o wszelakie info będziemy uśmiechać. ... i ze śpiewem na ustach przez las wracać..... podoba mi się ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 05.03.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A jeżeli chodzi o temat kinkietowy, to rozumiem, że te kinkiety dodatkowo, bo górne oświetlenie też przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 05.03.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ups! Ja mówiłam o drzwiach zewnętrzych. Ale to przez ten las i śpiew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ups! Ja mówiłam o drzwiach zewnętrzych. Ale to przez ten las i śpiew Spoko - skumałam o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A jeżeli chodzi o temat kinkietowy, to rozumiem, że te kinkiety dodatkowo, bo górne oświetlenie też przewidujesz? tak, górne światła będą w postaci "jakiś" lamp (tzn. już coś tam kiedyś upatrzyłam, ale za pomysłami nikt nie zdąży )- tzn. bez podwieszanych sufitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 05.03.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A to dobrze, bo już się bałam, że będzie ciemno na stole jak plecami zasłoni się światełko. Słuchaj a myślałaś może o jakimś fajnym obrazku podświetlanym taką lampką od góry (jak w muzeum - hi hi!) na tej ścianie kuchennej a kinkiety to na przeciwko. Widziałam tak podświetlany obrazek u znajomych i podobało mi się. Wtedy w zależności od nastroju pstryk! kinkiety, albo pstryk! obrazek.... Albo może w rogu jakaś lampa stojąca? .... Ale wymyślam... To taka burza mózgów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 lecę z dzieckiem do dentysty, pogadamy później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A to dobrze, bo już się bałam, że będzie ciemno na stole jak plecami zasłoni się światełko. Słuchaj a myślałaś może o jakimś fajnym obrazku podświetlanym taką lampką od góry (jak w muzeum - hi hi!) na tej ścianie kuchennej a kinkiety to na przeciwko. Widziałam tak podświetlany obrazek u znajomych i podobało mi się. Wtedy w zależności od nastroju pstryk! kinkiety, albo pstryk! obrazek.... Albo może w rogu jakaś lampa stojąca? .... Ale wymyślam... To taka burza mózgów.. Jestem i szybko odpisuję Cały dół domu ma być w starym stylu. Ciężko w stylu retro znaleźć lampki podświetlające obraz - niestety. Ściana w salonie ( między oknem a drzwiami tarasowymi), na której będą wisiały 2 kinkiety będzie " ozdobiona" obrazem lub prostokątnym kawałkiem jakiejś faktury na ścianie ( różne rzeczy chodzą mi po głowie, albo piaskowiec, albo tylko tynk strukturalny, albo obraz ale nie małowany tylko drewniany-taka płaskorzeźba ). No i górna lampa rzecz jasna Myślałam o kinkiecie przy kominku - mężowi nie podoba się dla niego miejsce. Obraz z taką nowocześniejszą lampką będzie wisiał vis-a-vis łazienki na górze, a pod obrazem będzie stał stolik ze starej maszyny - nie bardzo mam na nią miejsce na dole - cholewcia A kinkiety te z którymi mam problem w jadalni to właśnie do nastrojowych nasiadówek ze znajomymi miały być, bo na przeciwko nich wchodzi się do kuchni, gdzie postawię po bokach dwie ścianki z ręcznie formowanej cegły....no i te ścianki miały być podświetlane halogenami ( po jednym na stronie - takie większe kwadratowe) od podłogi do góry Ale się napisałam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts