LillaLyktan 05.03.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ja też już wróciłam z pracy i jakimś cudem znalazłam w domu czas żeby wejść na neta. ) Teraz wydam okrzyk: Aaaaaaaaaaaaa!!!!! A to dlatego, że masz zupełnie taki sam pomysł na urządzenie parteru! Ja też chcę takie "retro", włacznie z belami na suficie, chcę ścianę z piaskowca ( a raczej piaskowiec na niej), taki sam piaskowiec na barku, kominku i ....... (to moje największe marzenie) ...ZEGAR. Wysoki, stojący, ciemny, bijący zegar.... Hmmm... Ech rozmarzyłam się, a u nas murów jeszcze nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.03.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Marzyć- to przedłużać życie, zatem marzymy dalej "Nasze doły" będą prezentowały się super. Powoli spisuję co mam kupić - czyli dosyć konkretnie muszę zabrać się za robotę. Dzisiaj dotarło do mnie jak bardzo zacofana jestem ..... a weszłam tylko na stronę ze zlewozmywakami........... bo to, że młynki są to wiedziałam, ale że taaaakie drogie? No i zlew , który lepszy - granitowy, kwarcowy, stalowy czy kompozytowy, z możliwością montażu dozownika na płyn, czy bez ? Wzorów i kolorów od groma - a ja sprawę chciałam w ciągu 10 minut załatwić - no zacofana jestem jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 06.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 z drzwi wew. najbardziej podobają mi się intersolid (oprócz Cala, rzecz jasna ) bo są proste a jeśli o zlewozmywak chodzi to Ty najpierw się zastanów ile komór i jakie mają być a potem z czego - osobiście nie mam przekonania do tych kompozytów i innych granitów a młynek do odpadów przyda się, jeżeli nie chcesz mieć kompostu a kompost to dobra rzecz w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 06.03.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 z drzwi wew. najbardziej podobają mi się intersolid (oprócz Cala, rzecz jasna ) bo są proste a jeśli o zlewozmywak chodzi to Ty najpierw się zastanów ile komór i jakie mają być a potem z czego - osobiście nie mam przekonania do tych kompozytów i innych granitów a młynek do odpadów przyda się, jeżeli nie chcesz mieć kompostu a kompost to dobra rzecz w ogrodzie Hej - tak zupełnie goła informacyjnie nie zabrałam się do rzeczy .... coś tam (o swojej kuchni ) wiedziałam, no ale ..... Jasiu - szafka 60 cm, zlewozmywak albo 1-komorowy, albo 1,5- bo i taki wejdzie ( z małym ociekaczem). Spisałam strony internetowe, wrzucę potem przykładowe fotki. A materiał -wiem , że na forum jakieś dyskusje się toczą z czego najlepszy ... ale czasu czytać tego nie mam. Obecnie mam stalowy - jak trzeba, to go proszkiem traktuję albo domestosem i nic się nie dzieje Aaaaaaaaaa - nad kupnem kompostowniaka to się już dawno zastanawiałam - nie powiem to dobry pomysł - ale jak to ja , cen nie znam ...jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 06.03.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ale ogromne różnice w cenie mebli kuchennych... szok... hmm... może otwórzmy sklepik z meblami BRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 06.03.2008 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ale ogromne różnice w cenie mebli kuchennych... szok... hmm... może otwórzmy sklepik z meblami BRW no widzisz.....jak Polak dobrze pomyśli to i sam zarobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 06.03.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 też mam teraz stalowy zlewozmywak i bardzo go lubię jest nie do zdarcia w domu chciałabym granitowy... no ale nie wiem czy kasy mi na taki starczy... jak nie no to na 100 % będzie znów stalowy hihi a co do kompostownika... to jest jak najbardziej niezbędny można go tez zrobić samemu, żadna filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 06.03.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 hihi a co do kompostownika... to jest jak najbardziej niezbędny można go tez zrobić samemu, żadna filozofia Już za dużo rzeczy chcę sama w tym domu zrobić ...może w końcu coś kupię ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 06.03.2008 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 a teraz nie będzie mnie przez parę godzin -obowiązki wzywają...... m.in. chcemy grun z użytkowania wieczystego wykupić na własność ( ziemię pod kamienicą rzecz jasna ) no i muszę po księgach w sądzie się przelecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 06.03.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 z drzwi wew. najbardziej podobają mi się intersolid (oprócz Cala, rzecz jasna ) bo są proste a jeśli o zlewozmywak chodzi to Ty najpierw się zastanów ile komór i jakie mają być a potem z czego - osobiście nie mam przekonania do tych kompozytów i innych granitów a młynek do odpadów przyda się, jeżeli nie chcesz mieć kompostu a kompost to dobra rzecz w ogrodzie Hej - tak zupełnie goła informacyjnie nie zabrałam się do rzeczy .... coś tam (o swojej kuchni ) wiedziałam, no ale ..... Jasiu - szafka 60 cm, zlewozmywak albo 1-komorowy, albo 1,5- bo i taki wejdzie ( z małym ociekaczem). Spisałam strony internetowe, wrzucę potem przykładowe fotki. A materiał -wiem , że na forum jakieś dyskusje się toczą z czego najlepszy ... ale czasu czytać tego nie mam. Obecnie mam stalowy - jak trzeba, to go proszkiem traktuję albo domestosem i nic się nie dzieje Aaaaaaaaaa - nad kupnem kompostowniaka to się już dawno zastanawiałam - nie powiem to dobry pomysł - ale jak to ja , cen nie znam ...jeszcze no wiem, że nie goła 1 komora i ociekacz to minimum - niektórzy robą błąd i robią tylko jedną komorę, twierdząc, że zmywarka będzie zmywać ale gdzie odłożyć ociekacjące naczynia? ja jestem za zlewem stalowym i nie sądzę, żeby mi był potrzebny lepszy - nie mówiąc, że szkoda mi pieniędzy na "modny" zlew a kompostownik to myślałam, że własnej roboty więc na pewno nie przepłacony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 06.03.2008 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 W mieszkaniu mam dwumkomorowy i sobie chwalę - bo dużo miejsca na składanie brudnych kubków ...a na poważnie - drugą komorę też jako ociekarkę wykorzystuję. W domu będę miała mało blatu roboczego ( no i brak stołu w samej kuchni )więc zdecydowałam się na szafkę tylko 60 cm i jednokomorowy zlew... i maryśkę 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 07.03.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 O tak - te widoczki pozwoliłam sobie (z wątku założonego przez Twojego męża) pościągać na kompa i mam teraz na pulipicie Raszówkę z lotu ptaka. Suuuper te nasze laski dookoła, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.03.2008 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 O tak - te widoczki pozwoliłam sobie (z wątku założonego przez Twojego męża) pościągać na kompa i mam teraz na pulipicie Raszówkę z lotu ptaka. Suuuper te nasze laski dookoła, nie? o tak .... i niedługo nie tylko ptaszki będą w nich śpiewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 07.03.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 W mieszkaniu mam dwumkomorowy i sobie chwalę - bo dużo miejsca na składanie brudnych kubków ...a na poważnie - drugą komorę też jako ociekarkę wykorzystuję. W domu będę miała mało blatu roboczego ( no i brak stołu w samej kuchni )więc zdecydowałam się na szafkę tylko 60 cm i jednokomorowy zlew... i maryśkę 60 cm. widziałam rysunki Twojej kuchni - nie wydaje mi się, żeby blatu roboczego było mało pomysł z drzwiami do spiżarki z tych samych frontów co reszta kuchni bardzo mi się podoba ogólnie bardzo miło się zapowiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.03.2008 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 W mieszkaniu mam dwumkomorowy i sobie chwalę - bo dużo miejsca na składanie brudnych kubków ...a na poważnie - drugą komorę też jako ociekarkę wykorzystuję. W domu będę miała mało blatu roboczego ( no i brak stołu w samej kuchni )więc zdecydowałam się na szafkę tylko 60 cm i jednokomorowy zlew... i maryśkę 60 cm. widziałam rysunki Twojej kuchni - nie wydaje mi się, żeby blatu roboczego było mało pomysł z drzwiami do spiżarki z tych samych frontów co reszta kuchni bardzo mi się podoba ogólnie bardzo miło się zapowiada! Dzięki Jasieńko - kuchnia jak właścicielka- nie za duża Na blat roboczy zostawiłam wszystko od lodóki aż po zlew - jak lepimy z córką pierogi albo pieczemy ciasta -to miejsca musimy mieć sporo bo i ona i ja ze stolnicami się rozkładamy - do tego kawka, herbatka ...wiesz, takie babskie bałaganienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 07.03.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Kuchnię obejrzałam , widzę , że wszystko mądrze przemyślałaś, zazdroszczę Ci spiżarni. Pomysł z drzwiami jest świetny. Miedzy oknami faktycznie prosi sie półka,a poza tym nic dodać nic ująć. CO do pana z "mojego" sklepu, to najlepiej być tam o 10, bo potem zawsze ktoś siedzi i jest kolejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.03.2008 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 CO do pana z "mojego" sklepu, to najlepiej być tam o 10, bo potem zawsze ktoś siedzi i jest kolejka. ok a spiżarka to mała będzie( na suche raczej - cukry , mąki, większe garnki czy blaszki....) bo większą na słoiki duże i warzywka lub worek jabłek to zrobię sobie pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 07.03.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Ja mam tylko pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 07.03.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Cześć zrobiłaś bardzo fajny i funkcjonalny projekt kuchni. Podoba mi się... na wszystko jest odpowiednie miejsce A co do kolorku... mi tez bardzo podobają się zielone kuchnie... zresztą w ogóle ostatnio podoba mi sie zieleń we wnętrzach. Może nie każdy jej odcień... ale np wszelkiego rodzaju oliwki i i inne takie I biel mi sie ostatnio niesamowicie podoba... hmmmm no i tradycyjnie czerń i czekoladowe brązy..hihih ehhh chyba będzie krócej jak napisze co mi sie nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.03.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Hej Edyciu Ostatnio ja jestem Grzebiuszka Wynalazłam w sieci cennik sklepu meblowego, który z frontów drewpolu robi- i wyszło mi 6472zł - bez dodatków rzecz jasna , choć napisane stoi że cena całej szafki jest podana - zatem może z uchwytem - ale wątpię - i jak nie będzie to 16tys. jak w BRW to biorę kochana tą zieloną A.........i cieszę się, że projekcik "piórkiem i ..." Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts