YreQ 27.03.2008 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Oj działo, sie u Was działo. Poczytałam. Świetnie, że już wyszliście na prostą. Widzę , że z Ciebie kobieta co się żadnej pracy się nie boi. Tynki na pewno wyjdą świetne. Pozdrawiam działo, działo myślę, że coś z tych tynków położę sama - choćby spróbuję film prymitywnie nakręcony troszkę, ale pokazane jest kawa na ławę ....co i jak i po czym kłaść.......ja tylko ciut szybciej bym tą szpachelką machała....bo jakoś czasu ostatnio mi brakuje- więc towar to cenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.03.2008 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Hallo Kochana jak idzie fachofcom tynkowanie?? ZGK podpisało papióra w końcu?? no i gdzie nowe foty?? :) podoba mi sie ten tynk strukturalny na zdęciu w twoim dzienniczku, pewnie juz sie szczegółowo zapoznałaś z instrukcją montażu, więc mam pytanko - strasznie to skomplikowane, czy tylko troszkę? w razie jakby co przyjdę do ciebie na małe przeszkolenie pozdrawiam Cześć fachowcy podłogi wylewają - właśnie kończą górę ; jutro dół; ponoć jest ok i materiału na styk starczy. Od tynków za tydzień wchodzą - dzisiaj robiłam rekonesans w materiałach, ale miałam ubaw. Tynk ze zdjęcia to z wystawki z jednego z marketów - ale podobne są na płycie - znajdą się ze 3 które mi się spodobały. Pożyczę Ci płyty, albo obejrzymy razem przy winku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 27.03.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 YreQdzisiaj robiłam rekonesans w materiałach, ale miałam ubaw ooo a kto (lub co) tak cię rozbawiło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.03.2008 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 YreQdzisiaj robiłam rekonesans w materiałach, ale miałam ubaw ooo a kto (lub co) tak cię rozbawiło?? negocjacje z hurtowniami i tekst miłego pana z PSB ( moje ulubione składy ), który pięknie czarował, opowiadał, ja : a czy ten tynk jest biały czy szary? on -wszystkie są białe droga pani - a ja że nie ...bo są też szare ( i takie tam wymądrzania ) a pan przemiłym głosem - a to będę musiał tą wiedzę zgłębić I faktycznie zgłębił, bo za godzinę oddzwonił - ale nie o zgłębianie tu chodziło, to były podstawowe informacje jakie on powinien posiadać zajmując się tym asortymentem. Potem rozbawiła mnie babka w innej hurtowni, która uparcie twierdziła, że ja do niej 3 raz już dzwonię i nie chcę się przyznać. Musiałam jej wytłumaczyć, że większość ludzi buduje domki do 140 mkw i wtedy też potrzebują 7 palet tynku. Chyba mi nie uwierzyła, nawet pytała skąd dzwonię - no matrix normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 28.03.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 hihi dobrze, że nie zażądała od ciebie bilingu rozmów telefonicznych czytałam wczoraj niezły horrorek budowlany w "Budujemy dom" strach komukolwiek zlecać budowe domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.03.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Serdeczne dzięki za linki w Twym dzienniku. Targi chyba udane sądząc po ich mnogości oj przydadzą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.03.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Serdeczne dzięki za linki w Twym dzienniku. Targi chyba udane sądząc po ich mnogości oj przydadzą się polecam się na przyszłość wiedzą trzeba się dzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.03.2008 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 czytałam wczoraj niezły horrorek budowlany w "Budujemy dom" podziel się gdzie to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 29.03.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 No, kochana, przeczytałam wreszcie zaległości Wystarczyłoby, żebym jeszcze parę dni nie była na forum, a zobaczyłabym pewnie wykafelkowaną kuchnię Fajny ten tynkstrukturalny, ja chcę mieć coś podobnego - tylko pewno inną metodą robione. Te płytki na fotce w zestawieniu z tynkiem też są niezłe. A ty masz już jakieś na oku? Wylewki - mucha nie siada Ależ one zmieniają wygląd pomieszczeń, co? A co z tą kuchnią - dalej czekasz na wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 29.03.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 czytałam wczoraj niezły horrorek budowlany w "Budujemy dom" podziel się gdzie to było było to w magazynie budujących dom i wykonawców "budujemy dom" 3/2008. Artykuł na str 24 tytuł "Mały biały domek... czyli inwazja niszczycieli marzeń" facet troszke odchorował swoje marzenia Piękne podłogi aż się chce po nich biegać mimo tego, że ja raczej nie lubie tak szybko sie poruszac no chyba, że w aucie...hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 30.03.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Agniesiu, nie wiem gdzie Ty się podziewasz przez cały łikend mam nadzieję, że nie sadzisz nic beze mnie, bo... hihi całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 31.03.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 czyli pierwszy rocznicowy szampan pękł... łał! na te Twoje pięknie wijące się rurki podłogowe nie mogę patrzeć! też bym tak chciała a będę musiała zawiesić te okropne kaloryfery a wylewki pikne, rzecz jasna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 31.03.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Takie postępy!!! Fju fju! Pięknie! Powiedz, czemu zdecydowaliście sie najpierw na wylewkę a dopiero później na tynki? Słyszałam różne opinie, ze się podobno podłoga potem starsznie "papra" i jest nie do doczyszczenia. Podobno lepiej najpierw tynki. No, ale my narazie tylko teoretycy jesteśmy i trochę "pasożyty" bo będziemy bazować na doświadczeniach i wiedzy innych. Och taka podłogówka jak u Was mi się marzy.... Hmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No jestem już. W sobotę obskakiwaliśmy klientów i małe sprzątanko na działce miałam, po połududniu ( o 18 ) pojechaliśmy do Castoramy po jednym z 4 kolorów gresu na podłogi kupić - jak dobrze, że mają czynne do późna - bo pozostałe kafelciarskie salony do 14 W niedzielę pojechałam kupić spodnie na d... (bo w tygodniu czasu nie ma) i kupiłam płaszczyk - mały czrny - jest za d...wiec może jednak te spodnie nie będą takie konieczne. Szybki obiad i znajomi z dziećmi wpadli - więc zmajstrowaliśmy pierwszą kawę z własnego przyłącza wody z kupnymi ciastkami. O 17 przyjechał nasz wspaniały Pan D od płytek z Żoną na "obmyślenie wzorów z tych kolorów" ....gadaliśmy do 19,30 - w między czasie załatwił nam spory upust na owych kaflach - złoty człowiek. Życzę Wam aby tacy ludzie i na waszej drodze sią pojawiali.To już Edycia wiesz, co robiłam a z sadzeniem czekam na Ciebie - na początek wymyśl gatunek pięknie kwitnącego drzewa, które wsadzimy na vis-a-vis okna z klatki schodowej A wylewki ? Pan D nie mógł się nachwalić - jeszcze tak wygładzonych nie widział (pytał co ja im zrobiłam, że się tak postarali )- nawet podotykał....i dalej nie wierzył Wiem , że szkoda ich teraz na chlapanie tynkami, ale chłopaki powiedzieli, że kartony będą rozkładać - chyba im je posklejam - czyli zrobię dywan - mają uważać. Dlaczego robimy odwrotnie- bo tak trzeba było. Kable elektryczne idą w peszlach (są tego kilometry chyba)- do tego masę rur i odkurzacz - ani elektrycy ani hydraullik nie zgodzili się na zaciaptanie ich roboty - dlatego przykrył je styropian i zrobiono wylewki. Podejrzewam, że sami tynkarze też nie mieliby gdzie stanąć w niektórych miejscach - więc jest jak jest. Lilla - a ja byłam u Ciebie na działce - ekipa ściany już stawia ? Bo jak to oni to właśnie śniadanko mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 YreQ jestem pod wrażeniem postepów u ciebie tak, tak Basieńko - posadzkarze to jedyni co powiedzieli że w 2 dni zrobią i faktycznie tak było - a co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 31.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Oj! To mnie ucieszyłaś! (Jeżeli to u nas), bo właśnie dziś mieli zacząć Ale szczerze mówiąc, myślę, ze to nie u nas tylko sąsiedzi po skosie. U nich już więcej widać, budują od tygodnia. My tak bardziej w głębi....100 dalej. Może tak będzie prościej: czy działka była ogrodzona? Bo nasza... nie jest ogrodzona.... Ale o tym sza! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Oj! To mnie ucieszyłaś! (Jeżeli to u nas), bo właśnie dziś mieli zacząć Ale szczerze mówiąc, myślę, ze to nie u nas tylko sąsiedzi po skosie. U nich już więcej widać, budują od tygodnia. My tak bardziej w głębi....100 dalej. Może tak będzie prościej: czy działka była ogrodzona? Bo nasza... nie jest ogrodzona.... Ale o tym sza! ;) tak raczej przy tej polnej drodze od nasypu kolejowego - ogrodzona jest i z 5 warstw bloczków mieli - no to chyba sąsiedzi bo ja w sobotę rano byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 31.03.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Jeszcze trochę i moze u nas też będzie coś widać. Zapraszam wtedy na.... hmmm... kawusi nie mogę zaproponować, bo wody jeszcze nie mamy.... NA MIŁĄ POGAWENDKĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ok - przybędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A co sądzicie o takich płytkach na podłogę ?- ja nie przepadam za klepką generalnie, ale mały przedpokój ( na górze z podłogówką ) chciałam obłożyć takimi płytkami, bo ładnie wyglądałyby z drewnianymi schodami i drzwiami ala drewno http://www.alcalaten.com/WEB/index.php?option=com_content&task=category§ionid=2&id=16&Itemid=74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts