Jasia 31.03.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 jak dla mnie klepki mogą być pytanie tylko, czy uda Ci się dobrze zgrać kolory trzech różnych "drewnianych" powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 jak dla mnie klepki mogą być pytanie tylko, czy uda Ci się dobrze zgrać kolory trzech różnych "drewnianych" powierzchni no tego nie wie nikt - na drewniane drzwi za prawie 4 klocki mnie nie stać - drewniane schody i drzwi w okleinie będą w bardzo podobnym orzechu a podłoga dla odbicia byłaby jaśniejsza . W pokojach będą już panele ale - ja wiem, że niektórzy na forum takie zastępowanie kiczem nazywają, no ale jak się nie ma ...itd ) - też drewnopodobne czyli z widoczną fakturą usłojenia. I coś w kościach czuję, że najładniejszy będzie gabinet bo i okna i parapet i belki w tym samym kolorze i panele też już super widziałam (takie postarzane) i do tego oliwkowe ściany ........... no ale zobaczymy jak faktycznie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 31.03.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Ja już wcześniej pisałam, ze Ty masz w głowie wszystkie moje pomysły. My chcemy cały parter w płytkach (i podłogówka) ze względu na nasze zwierzaki. I zeby nie było takiego zimnego wrażenia to wymyśliliśmy sobie właśnie takie płytki. I to kładzione w jodełkę! Więc mi osobiście podoba się bardzo. A te konkretne płytki to szczególnie, bo nie są w jednym odcieniu tylko takie ciemniejsze-jaśniejsze. Takich w salonach z płytkami nie widziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Takich w salonach z płytkami nie widziałam... ja też - to wynik żmudnego szperania na forum, a płytki są hiszpańskie i pewno można je dostać gdzieś pod Warszawą - adres w "pochwalcie się swoimi kuchniami". Dzisiaj jadę do cermagu to ich zapytam po ile są i czy ściągają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 31.03.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ... W pokojach będą już panele ale - ja wiem, że niektórzy na forum takie zastępowanie kiczem nazywają, no ale jak się nie ma ...itd ) - też drewnopodobne czyli z widoczną fakturą usłojenia. cóż, nie sztuka urządzić dom gdy ma się dużo pieniędzy - sztuką jest za kwotę, którą się posiada, zrobić to ze smakiem mi się już powoli chce śmiać z samej siebie najpierw ustaliliśmy, że robimy drewnianą podłogę (nie wspominając o innych drewnianych elementach, które nie dojdą do skutku) - potem, ze względów na koszt, zadecydowaliśmy, że jednak będą panele w cenie do 100 zł - najpierw podobały mi sie takie za 60 - potem za 120 - następnie za 29 - a teraz już prawie skłaniam się do kupna takich za 35 - bo najbardziej mi sie podobają powiem szczerze, że już coraz mniej się sugeruję ceną przy wyborze czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 powiem szczerze, że już coraz mniej się sugeruję ceną przy wyborze czegokolwiek a ja owszem, jeszcze tak ...w zasadzie ciągle tak ( jakoś wszystko co mi się podoba okazuje się nie na moją kieszeń )- podobają mi się np. trawertyny, ale 200-400 zł za mkw trzeba dać - nie mam .....nie daję....położę tynk trawertn za 40 zł Podobają mi się niektóre gresy hiszpańskie - ceny nie na moją kieszeń, zatem ze względu na cenę pada na tańsze - tym razem opoczno ...podobają mi się niektóre batrie dante - ale ponad 400 zł za kranik to przydużo....itd, itp. a w totku dalej nic. Nie wiem dlaczego, ale mam tak też z filiżankami te same ( sprowadzane wiadomo skąd ) w sklepie z pamiątkami i "porcelaną" ale w centrum miasta o 100 % droższe niż te , które 2 km dalej sprzedaje ...centrum ogrodnicze - jadę do centrum....dodatkowo coś jeszcze kupię albo wracam lekko wkurzona, bo nie mogę jeszcze kupić pięknych rododendronów, azalii, hortensji, magnolii.... Jasieńko a panele - faktycznie te z gabinetu 129 zł kosztują i będą jedynymi w takiej cenie jak zdołam je jakoś przemycić Reszta duużo poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.04.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 YreQ, miałam na myśli, że niska cena wcale nie musi oznaczać gorszego towaru a wysoka dobrego teraz sugeruję się tym, czy mi się dana rzecz podoba i czy pasuje mi do koncepcji a nie ceną - oczywiście wysoka cena sprawia, że nie kupuję lub się poważnie zastanawiam a kupując coś tanio przyglądam się czy to nie podpucha - myślę nawet, że jak mi się coś taniego szybciej zużyje to przynajmniej będzie okazja do zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 01.04.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 YreQ, miałam na myśli, że niska cena wcale nie musi oznaczać gorszego towaru a wysoka dobrego teraz sugeruję się tym, czy mi się dana rzecz podoba i czy pasuje mi do koncepcji a nie ceną - oczywiście wysoka cena sprawia, że nie kupuję lub się poważnie zastanawiam a kupując coś tanio przyglądam się czy to nie podpucha - myślę nawet, że jak mi się coś taniego szybciej zużyje to przynajmniej będzie okazja do zmiany no pewno .....a ostatnio usłyszałam tekst od znajomej, że "ludzi biednych nie stać na rzeczy tanie" ... no i jest w tym jakaś prawda, ale zastanawiam się gdzie ja w tym jestem, bo z pewnością nie bogata, ale jak na biedną to na luksusy, których nie muszę szybko wymieniać tez mnie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 02.04.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 no też słyszałam, że jak ktoś tanio kupuje to dwa razy kupuje no, ale jeśli kupię coś pięć razy taniej to nawet jak będę musiała wymienić (czyli kupić jeszcze raz) to i tak będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 02.04.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Te hiszpańskie kafelki faktycznie takie drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 02.04.2008 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Te hiszpańskie kafelki faktycznie takie drogie? a to chyba różnie - nie sprawdzałam dokładnie.....do najtańszych pewno nie należą. To jak z trawertynem - kamień to koszt 200-400 zł. a gres trawertyn około100 zł a czeski gres trawertyn za 46 kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.04.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 witam, tak sobie szperałam i patrzyłam i znalazłam takie coś.... pewnie zainteresuje YreQ bo jest tak kuchnia BARD w kolorze ZIELONYM.... http://www.meblobuk.com.pl/pg027.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 06.04.2008 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 ooooooooooooooooo wielkie dzięki - podjadę do Lubina i sobie pooglądam na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.04.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Serdeczne dzięki za linki w Twym dzienniku. Targi chyba udane sądząc po ich mnogości oj przydadzą się polecam się na przyszłość wiedzą trzeba się dzielić że zacytuję Twe własne słowa - wiedzą trzeba się dzielić !!! miłych wojaży.............. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.04.2008 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 znowu dobijasz widoczkami litości kobieto Basiu - zdjęcie tęczy - jestem pod wrażeniem refleksu inwestorka Zdjęcie ze śniegiem - Bóg uchylił nam nieba .... może będzie już dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.04.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam, Jestem pełna podziwu za twoją wytrwałość i znajomość rzeczy (terminów budowlanych itp) . Mnie to dopiero czeka ... Zaczynamy budowę w lipcu (może uda nam się znalezc ekipę na czerwiec)w Zimnej Wodzie ( prawie po sąsiedzku). Twój dziennik budowy jest nieocenioną skarbnicą informacji dla takich dyletantów jak ja. na razie mamy kupiona działkę (całe 45 arów) , czekamy na wytyczenie umiejscowienia domu przez geodetów (mapki). A swoją drogą ile coś takiego kosztuje ? Na pewno masz orientację ,bo twój mąż chyba jest geodetą jeśli dobrze zrozumiałam . No i zaczynamy zbierać papiery potrzebne do pozwolenia na budowę. Najwięcej obaw mam co do ekipy . Nie mamy nikogo poleconego .Znależliśmy jakąś ekipę z Chojnowa ,która buduje w technologii firmy Xella ,którą mamy zaleconą jako materiał ścian zew i wew.(silka albo ytong). Projekt kupiliśmy z biura Lipińskich z Wrocławia . Dom w założeniu ma być energooszczędny, więc technologia też jest niestandardowa ( tzn ocieplenie- 20 cm) Na razie ekipa budowlana robi nam kosztorys ,zastanawiam się czy mam im powierzyć kupowanie materiałów , czy samemu latać po hurtowniach... Mąż nie będzie miał czasu... Wszystko spadnie na mnie . Też byliśmy na tych targach budowlanych we Wrocławiu... Jaki świat jest mały. Może zgłoszę się do ciebie po jakiś namiar na ekipę wykończeniową godną polecenia... Mam pytanie ,będziecie mieć w domu wentylację grawitacyjną czy mechaniczną? ( tzn wymuszoną , z rekuperatorem?) A piec gazowy jakiej firmy? My mamy zalecony Viessmana vitodens 200 dwufunkcyjny ,kondensacyjny . Muszę kończyć ,bo wszyscy już śpią ... Pa ,odezwę sie niebawem betty ale gapa jestem - odkładałam odpisanie i dziewczyny nie ma - PRZEPRASZAM NAJMOCNIEJ ODEZWIJ SIĘ betty - odpowiem na Twoje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.04.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 witam iwonkę i tomania i zapraszam na pogaduchy do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 08.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Zanim wstawię zdjęcie schodów- bo już wejść kulturalnie do nas można ... jakby kto pytał ..... - chciałam pozdrowić WSZYSTKICH BLIŻSZYCH I DALSZYCH ZNAJOMYCH, KTÓRZY DZIENNIK PODCZYTUJĄ, ALE SIĘ NIE UJAWNIAJĄ.....nie wiedzieć czemu..... Witam Was serdecznie ja też podczytuję może Matka Z. nie bedzie taka sroga w karaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 08.04.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 hej ho no i gdzie te schody?? piękne baterie, nazwę też maja piękną a jak cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 08.04.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ja też podczytuję się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts