Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - do wspomnień a potem na bieżąco

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Planowałam dzisiaj spacerek koło Twojego domku, ale niestety pogoda nam się zepsuła i ze spacerku nic nie wyjdzie ale może po południu przestanie padać i jednak się uda. Miłej soboty :)

dzieńdoberek :D

byłam na działce godzinkę - po 12 pojechałam - zmarzłam :-? ....szkoda, że nie umówiłyśmy się, ale wszystko przed nami :)

Miłego wolnego :wink:

YreQ

byłaś może w tym Lublinie, widziałaś tego Barda? jak wrażenia?

powiem szczerze, ze akurat ta kuchnie to i mnie jakoś tak przekonuje.... :D :D

hej - jeszcze w Lubinie nie byłam....tzn. oglądać kuchnię, ale pojadę, bo na jakiejś wystawce mam jeszcze jedną do obejrznia - widziałam na zdjęciach u stolarza- z mdf - u co prawda ale ten kolor :o jakiś patynowany cieniowany brąz - no mózg staje. Ale sreduszko puka mi w rytmie ... zielonego buka jednak :roll: ....no zobaczymy....i kuchnia zielona i łaziena na górze i pokój małej i gabinet.........ZILOOOOOOONO MI :lol:

YreQ

Tynki - SIĘ kładą

Elewacja - SIĘ kładzie

Rury pod solary - SIĘ położyły

Drzwi zewnętrzne - SIĘ zamontowały

Sąsiadka - SIĘ awanturowała

gratuluję Kochana :) no może z wyjątkiem sąsiadki ;)

długo Ciebie nie było, już miałam zaproszenie na forum wysyłać :)

a o co znowu poszło tej żmii mieszkającej po sąsiedzku?

YreQ, będziesz na spotkaniu forum? :)
NO PEWNIE,że chciałabym się z Tobą i innymi "wirtualnymi" spotkać, ale nie mam pojęcia co to za miesiąc będzie. Intensywnie nad tym pomyślę :D

póki co ja się nie wybieram, ale byłam ciekawa jak Ty się na to zapatrujesz :)

fajnie, że robota u Was wre, szkoda tylko, że w niesprzyjającej atmosferze :roll: :wink:

PS. sąsiadce nie podobał się wzór ustawienia rusztowania czy kolor styropianu? :wink:

PS. sąsiadce nie podobał się wzór ustawienia rusztowania czy kolor styropianu? :wink:

hihihi Jasiu, sąsiadce pewnie nie podobało się to, że tam w ogóle ktoś śmie pracować :)

No bingo Edyciu - i ja wieczorkiem na twarz padając do takiego wniosku doszłam. No i do tego, że mi jej szkoda w sumie - generalnie litość u mnie kobieta wzbudza - ja mam wrażenie, że chora trochę jest, bo pozbawionym bez reszty kultury w tym wieku to się raczej chyba nie da być.

Ale do rzeczy dziewczyny.

Wczoraj od rana byłam na budowie - razem z 4 ekipami facetów.( 8) :wink: )

Jak gość osadził już drzwi i elewacyjni stwierdzili, że przód domu będą ocieplać, to trzeba było uprzątnąć papierowe worki po tynku, bo poskładane i poukładane na kupki pod ścianą stały. Wynosili je na miejsce gdzie ogniskowe kiełbaski pieczemy.......takie ognisko mamy obłożone betonowymi bloczkami z fundamentów. Byłam w garażu, nagle słyszę jej krzyki, wychodzę, hydraulik z ogrodu się zmył kręcąc głową, chłopaki stanęli jak wryci z tymi workami w rękach i stoją a ona krzyczy do nich na pół osiedla mnie przy okazji nie widząc ( bo po co , zupełnie mnie zignorowała), że chyba nie zamierzają TEGO STYROPIANU I CHEMIKALII W WORKACH PALIĆ, BO JĄ PODTRUWAJĄ, BO JEJ ŚMIERDZI, ŻE ODDYCHAĆ SIĘ NIE DA, ŻE DYM I ŻE TRZEBA SIĘ LICZYĆ żE LUDZIE TUTAJ MIESZKAJĄ. :o Stanęłam, sąsiadka krzyczeć skończyła, obróciła się na pięcie i wraca od płota. Ja do niej "dzień dobry, chwileczkę Pani R., ale o co chodzi? ( ona nic) dlaczego Pani do mnie nic nie powiedziała skoro od 8 rano jestem na działce ? A s. na to , że "no chyba Pani by nie chciała, żeby pani ktoś pod nosem styropian palił" ( nasze domy Edyta wie, że są znacznie od siebie oddalone a miejsce na ognisko mam przy drugej stronie działki.) No i co? spytałam jaki styropian skoro papierowe worki sprzątają ( dla wyjaśnienia akcja cały czas działa się na mojej PRYWATNEJ POSESJI)- A ONA, ŻE WCZORAJ COŚ TAM PALILI I ŻE ONA WIE CO JA NA SWOIM OGNISKU POD WORKAMI MAM :o

Spytałam jeszcze dlaczego krzyczy i czy spokojnie mówić nie może i że dobrze, styropianu palili nie będą" Poszła za swój garaż i dalej krzyczała co słychać było donośnie, bo i las wkoło a i my wszyscy z wrażenia zaniemówiliśmy. Chłopaki jak odzyskali głos spytali mnie tak" o co k...a chodzi w końcu to plac budowy".

Okazałao się , że wczoraj pozbierali skrawki styropianu i spalili w ognisku, bo inwestorek im powiedział, że kiedyś zwróciła mu uwagę,że styropian do niej na działkę przez płot przelatuje. No ok. Porządkujemy wszystko, ostatnio z papierów wyzbierałam cały teren na 4 działkach: sąsiada z lewej, swój, jej i działki 2 na przeciwko - wszystkie papiery, które nawet moje nie były- to teren gdzie wszyscy spacerowicze chodzą czy z dziećmi czy z psami - wszystko wysprzątałam. Nie jestem jednak w stanie sprzątnąć fruwających kulek styropianu które są z jego szlifowania. Ostatnio na działce byli znajomi, którzy spytali czy buty mają ściągać, bo czysta jak nie na budowie - ale sąsiadce przeszkadza wszystko - najbardziej to, że jednak tą budowę kończymy i że elewacja się robi.

I wiecie co, nie raz nie dwa ....nie TYLKO ja - tylko wszyscy dookoła palą różne rzeczy (śmierdzi np. z opon) - my papiery i deski z szalowania i kawałki więżby I NIE PRZY OGNIU NA METR - nikt nikomu uwagi nie zwracał i pewno nic by się nie stało gdyby o zwrócenie uwagi chodziło, ale o tym nie było mowy, bo chłopaki generalnie opieprzeni zostali i wykrzyczane im zostało przez sąsiadkę co wolno a czego nie - robić im na MOJEJ DZIAŁCE.

TERAZ ABY NIE MIEĆ "PROBLEMÓW" MUSZĘ PRZEŚLEDZIĆ PRZEPISY i sprawdzić w jakiej odległości od ich płotu mogę postawić piaskownicę, zjeżdżalnię, basenik z wodą dla dziecka ( bo kojec dla psa, śmietnik i drewutnię przepisy regulują i z pewnością co do centymetra będę musiała się trzymać.)

A czy wiecie czy tuje 1,5 metrowe mogę posadzić zaraz przy płocie, ale na swojej części, czy mam przewidzieć że gałęzie wejdą w oczka ogrodzenia ?

Czekam na podpowiedzi - NA CO MAM ZWRÓCIĆ UWAGĘ................ :roll:

:D chyba tak, wszystko, no i w ogóle, że żyjemy, że szlag nas nie trafił i aż się "boję" co to będzie jak gmina w SWOJEJ drodze dziurę zrobi i będzie kładła sWOJĄ SIEĆ kanalizacyjną....co wtedy? ile się będę musiała nasłuchać, że przez dwa dni dojazdu do działek środkiem nie będzie tylko boczkiem ? :roll: eeeeeeee szkoda gadać......... przykre jest to, że "zapomniał wół jak cielęciem był" czyli zapomnieli, że sami też się budowali.

Świeci u Was słoneczko ?

nie zawracaj nią sobie głowy... to nie ma sensu

ok, pozawracam czym innym :wink:

Na rozprawie sędzia pyta oskarżonego

- Dlaczego uciekł pan z więzienia?

- Bo chciałem się ożenić.

- No to ma pan dziwne poczucie wolności

Żona pokazuje mężowi magazyn mody z najnowszymi modelami zimowymi i mówi:

-Chciałabym mieć takie futro...

Mąż:

-To jedz Whiskas...

-Tatusiu, czy ja jestem adoptowany?

-Byłeś. Ale cię oddali.

Przychodzi gruba baba do lekarza.

Lekarz pyta:

- Bierze pani te tabletki na odchudzanie?

- Tak, biorę.

- A ile?

- Ile, ile... Aż się najem!!

Wychodzi baca przed chałupę. Spogląda na stadko owieczek pasących w ogrodzeniu. Uśmiecha się.

- Jak sułtan, normalnie jak sułtan...

Córeczka budzi się o trzeciej w nocy i mówi:

- Mamo, opowiedz mi bajkę.

- Zaraz wróci tatuś i opowie nam obu...

Przychodzi gość do pani doktor i mówi:

- Mogłaby pani mi coś dać, bo mam erekcje 24 godziny na dobę.

- Mogę panu dać spanie, jedzenie i tysiąc złotych miesięcznie.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D chyba tak, wszystko, no i w ogóle, że żyjemy, że szlag nas nie trafił i aż się "boję" co to będzie jak gmina w SWOJEJ drodze dziurę zrobi i będzie kładła sWOJĄ SIEĆ kanalizacyjną....co wtedy? ile się będę musiała nasłuchać, że przez dwa dni dojazdu do działek środkiem nie będzie tylko boczkiem ? :roll: eeeeeeee szkoda gadać......... przykre jest to, że "zapomniał wół jak cielęciem był" czyli zapomnieli, że sami też się budowali.

Świeci u Was słoneczko ?

no brak słów na tą sąsiadkę! a stara jest? :wink:

u nas sloneczko prze- prze- przepiękne! :D

i dzięki za humor - się uśmiałam! :D :D :D

PS. ale styropianu to faktycznie lepiej nie palić :)

PS. ale styropianu to faktycznie lepiej nie palić :)

wiem :) w dużych ilościach z pewnością, no i samego celowo również nie....ale przedwczoraj jak odcięli jakieś zrzynki z narożnika to spalili tylko dorzucając do papierów, bo przez oczko 10x10 w siatce mogłoby do niej przelecieć.....pewnie też teraz myślą sobie że lepiej byłoby w worek to schować - ale wcale nie uważam, że są chłopaki winni , bo ani całych płacht nie palili, ani dymu z tego przecież niewiadomo jakiego nie było..........za to biało mam na całej działce - po kulkach.

Wiesz - to jest tak jak Grzebiuszka powiedziała, jak będzie chciała zrobić awanturę to zrobi...wystarczy, że na wiatr wiejący z zachodu na wschód poczeka a ekipa w radiu nastawi nie tą stację co trzeba.

Widzisz, wczoraj PRZENOSILI tylko papiery a i tak im się oberwało.