YreQ 28.04.2008 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 nio szkoda, ale nadrobimy bo dłuuugi się zbliża.........ale jak mogłaś na zakupy beze mnie iść ...i domofonikiem nie zadzwonić i na kawusię nie przyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 29.04.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 ach Kochana, bo to taki spontan był totalny wskoczyliśmy w auto i pomkneliśmy na zakupki... nio a potem małe problemy z telefonami i gotowe ... minęłyśmy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.05.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 jak tam Wasze majówki...... nasza niestety w mieście , ale za to byliśmy w Powsinie (ogród botaniczny) i cuda można tam zobaczyć, a niektóre to nawet kupić. Dziś zachwyt budzły magnolie kwitnące w wielu barwach, niektóre rododendrony oraz całe morze tulipanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 04.05.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Cześć Oj majówki Plany mieliśmy wielkie - gdybyśmy nie wyjechali gdzieś ze znajomymi, to miała być wystawa kwiatów w Książu; ogród botaniczny we Wrocławiu ( a relację z imprez i właśnie cud magnolie mogłam obejrzeć jedynie w telewizorni i nie spisałam nazw odmian magnoli i przepięknych kolorów w jakich kwitną ), grill na działce, stawy w Raszowej ehhhhhhhhhhhhhhhh Nasza mała od 1 maja ma ospę więc weekend w domu Była u mnie mamcia, więc psychicznie troszkę od budowy odpoczęłam i nie zaglądałam nawet na forum No i tort był - maleństwo skończyło 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 04.05.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 No masz ty dziwne szczęście, kobieto Ale dobrze, że mała ospę przechodzi teraz, bo ja złapałam w wieku licealnym i wspominam ją koszmarnie A co ci się stało z avatarkiem i linkami? Ukrywasz się? 100 lat dla córci http://makaka.blox.pl/resource/stokrotka.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 04.05.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 A co ci się stało z avatarkiem i linkami? Ukrywasz się? Mam te same podejrzenia co amonite, jednak nie z nami te numery A dla Twojego siedmioletniego Szczęścia życzenia zdrowia i piękne majowe konwalie w prezencie http://farm3.static.flickr.com/2360/2464967585_8a7e340f89.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 05.05.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Dużo, dużo, dużo radości dla córci z okazji urodzinek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 wróciłam (z Austriackiej majówki - było bardzo rodzinnie i wesoło ) a jutro wyjeżdżam znowu na tydzień na delegację - jeszcze nie wiem czy mi się chce za chwilę mnie prześcigniesz dziewczyno! choć właściwie, chyba już to zrobiłaś bo Ci elewację kończą - ale super!!! to kiedy się przeprowadzacie? najlepsze życzenia dla Twojej Pociechy! i zdrówka! mój brat też miał wczoraj urodziny, z tym, że jest starszy od Twojej o małe 27 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.05.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Cześć dziewczyny - i dzięki za życzonka ....i za kwiatki - odsyłam również głośne NAJ dla brata Jasi Jeśli chodzi o linki i obrazek - to mam nadzieję, że inwestorek szybko się zrehabilituje oddając to co zabrał Jasia- długa droga przede mną- chcemy w sierpniu się przeprowadzić ( bo mała na chwilę obecną w 2 podstawówkach jest zapisana) - Ty wiesz, że mam straszne obsuwy i choć może nie tak jak myślałam tzn. w kolejności jaką rozsądek nakazuje ) to jednak wykańczam dom. W środę do hurtowni mają przywieźć mój zamówiony puc i grunty i farbę na bonie - ma być ciepło więc z 1,5 tygodnia dokończenie elewacji chyba potrwa. Dla zaineresowanych - tynki na górze szybko schną, nie miałam efektu "lejącej się wody z ich odparowania po szybach okien". p.s. wklejam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.05.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 sierpień? oj, to widzę, że w sierpniu wszystkie będziemy szaleć... ja póki co mam urlop na dwa pierwsze tygodnie września ja myślę, że mimo tych obsuw bez problemu dacie radę! mówię Ci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 05.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A co to tam małymi literkami napisane? ;P To jakieś tajniactwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.05.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A co to tam małymi literkami napisane? ;P To jakieś tajniactwo? małe, krótkotrwałe zabezpieczenie edukacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 06.05.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ehh Agniesiu prace u Ciebie idą całą parą tynki, ocieplenie, firaneczki w oknach... pięknie Kochana ucałuj urodzinowo Juleczkę-Biedroneczkę ode mnie. Całuski, pozdrowienia i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 06.05.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Dzięki - ucałowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.05.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 no to ja tez składam, choć spóźnione to szczere życzenia dla córci i trzymam kciuki za przeprowadzkę. U mnie kładą się tynki wewn. Z alarmem zdązyłam więc nie jest źle. Czy Wy też macie po 3 anteny do każdego odbiornika TV? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.05.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 no to ja tez składam, choć spóźnione to szczere życzenia dla córci i trzymam kciuki za przeprowadzkę. U mnie kładą się tynki wewn. Z alarmem zdązyłam więc nie jest źle. Czy Wy też macie po 3 anteny do każdego odbiornika TV? pozdrawiam trzymaj, trzymaj - dzięki za życzenia tynki - niestety u mnie też się ciągle...nadal...kładą - mam nawet wrażenie, że każdy kto wejdzie do mnie do domu ogarnięty zostaje błogą szczęśliwością i lenistwem totalnym i tempo robót - choć już na wejściu spóźnionych - spada do zera przy śpiewie ptaków wśród zielonych brzóz......... za Twoje - trzymam kciuki o co z antenami chodzi nie kumam napisz czy kominek kupiłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.05.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Moje tynki się kładą juz drugi dzień, na razie tam nie jadę, bo wszystkiego pilnuje developer, a mamy weselicho w sobotę więc przygotowań masa. Jeśli chodzi o kominek - to zdurniałam do reszty im więcej wiem tym mniej wiem. Na początku chodził mi po głowie z p.w. - ale koszt kominka z instalacją i obudową jakieś 20 tys. ciut dużo. Zaczęliśmy szukać informacji nt solarów - no bo chodzi o oszczędności. Ale trzeba wydać również ok 14 tys. Czyli trochę lepiej.... ale wyliczają, ze roczna oszczędność z tego tytułu to ok. 500 zł. Myślałam, że więcej.... Potem pomyślałam o rekuperatorze - na dzień dobry ok 18 tysi i masz na gotowo. Hm............ Mój mąż powiedział, że jeszcze trochę i zabierze mi internet. I jakoś nie chciał mi wierzyć, ze ja to dla naszych OSZCZĘDNOŚCI to robię. W sumie to pomyślałam tak zdroworozsądkowo i postanowiłam wyprowadzić na strych rurki pod solary na przyszłość - jakby co. Kominek zrobić zwykły rekreacyjny - taki na święta i zimniejsze dni wiosny i jesieni - co prawda bez dgp, ale z kratką na salon i klatkę schodową. A na ten moment dopłacić developerowi jakieś 2-3 tys i zakupić naprawdę dobry kondensat gazowy. No i mam nadzieję, ze będzie hulało jak mawia mój hydraulik. czy mam rację nie wiem - pierwsza zima pokaże. Choć uczciwie przyznam, ze ja to myślami jestem już w ogródku. Tylko, ze u mnie niestety dopiero na jesieni coś wsadzić będę mogła. Czeka nas jeszcze drenaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.05.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 no tak........ ale się rozpisałam, a o antenach i tak zapomniałam. Chodzi o to, że jak dasz jedną antenę do odbiornika TV to będziesz mogła oglądać tylko TV naziemną i satelitarną. Ale jeśli kiedyś chciałabyś zakupić telewizję nowej generacji N, to nie dasz rady, bo ona idzie po 2 antenach. Czyli do kupy musi ich być 3. poczytaj tu, a dowiesz się więcej....http://forum.muratordom.pl/instalacja-tv-w-domu-okablowanie,t119554-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.05.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 YreQ , znalazlam Twoj dziennik i komentarze.Oj, dawno nie widzialam Twoejgo domku. Gratuluje postepow, piekny jest.Tylko witrzcie dobrze te tynki, bo naraz ocieplenie poddasza i scian to zrobi sie termos. U nas bylo tak wilgotno po tynkach i chociaz nie mamy dachu ocieplonego to dechy polozone na strychu nam sie zagrzybily. Teraz zostawiamy otwarte wszystkie okna na gorze i juz lepiej, ale od poczatku kwietnia schna te tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 10.05.2008 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 hej u nas na górze były " dziury" ( czyli dookoła pod murłatami zanim elewacyjni styropianem do nich dotarli...jeszcze część jest niezakryta ) i bokami od lukarn - także jak kładli na poddaszu tynki to wiatr hulał i suszył - ładnie doszły do siebie; a na dole najgorzej w gospodarczym schną - chłopaki otwierają okna jak kręcą się po budowie....i my też - może dlatego nie cieknie nam po oknach...........ale fakt - mkroklmacik fryzurę rozwala - prawdę powiedziawszy odnośnie tynókw - to to że dobrze schną jest jedyną rzeczą jaka mnie pozytywnie zaskoczyła. wiesz....a ten termos to dlatego, że "wcześniejsi" w terminach się nie wyrobili a na elewację byliśmy wiosną zeszłego roku umówieni.....no i jest jak jest. Mam nadzieję, że jakoś w końcu wyschną. Fajnie, że zajrzałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts